مؤلفههای شکست صهیونیستها در عملیات طوفان الاقصی/ مقاومت چگونه نظریه امنیتی اسرائیل را باطل کرد؟
مؤلفههای شکست صهیونیستها در عملیات طوفان الاقصی/ مقاومت چگونه نظریه امنیتی اسرائیل را باطل کرد؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری برگزیده های ایران، سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی چند روز قبل از عملیات طوفان الاقصی تصور میکردند اوضاع غزه را بهخوبی زیر نظر دارند مکالمات تلفنی برخی فعالان و مسئولان جنبش حماس نیز نشان میداد که آنها بهدنبال گریز از هر نوع جنگ با اسرائیلاند و تلاش دارند درگیر تنش در مرزها نشوند، این در حالی بود که آنها بهخوبی میدانستند که سرویسهای شنود رژیم صهیونیستی آنها را زیر نظر دارند، لذا مطالبی را بیان میکردند که باید به گوش اسرائیلیها میرساندند.
پایگاه خبری شبکه الجزیره در گزارشی نوشت که عملیات طوفان الاقصی که نیروهای مقاومت فلسطین در مناطق مرزی غزه انجام دادند از نظر علوم نظامی و عملیات جنگی یک عملیات بسیار بیسابقه و کامل بهشمار میرود و ضربهای سخت و دردناک به دیدگاه امنیتی رژیم صهیونیستی وارد کرد که دچار خودبزرگبینی بود و حتی برخی گزارشهای جاسوسی در خصوص تحرکات مشکوک مرزی شبکهها در نوار غزه در نتیجه همین غرور نادیده گرفته شده بود.
چهار تن از افسران ارشد امنیتی اسرائیل گزارش میدهند که سرویسهای جاسوسی فعالیتهای غیرعادی را در برخی شبکههای نظارتی بر غزه رصد کرده بودند و هشداری را برای نیروهای مستقر در مرزها و شهرکنشینان صادر کردند، اما نیروهای ارتش اهمیتی به این هشدارها ندادند.
بر اساس ارزیابیهای اولیه مسئولان امنیتی اسرائیل که روزنامه نیویورک تایمز خلاصهای از اظهارات آنها را منتشر کرده است، موفقیت عناصر مقاومت در عملیات شنبه گذشته مربوط به مجموعهای از شکستهای امنیتی و نظامی در سرویسهای اطلاعاتی و ارتش اسرائیل بود که نمونههای آن عبارتند از:
* شکست افسران اطلاعاتی در رصد و نظارت بر شبکههای ارتباطی فرماندهان گروههای مقاومت و مبارزان عملکننده.
* اعتماد بیش از حد به حسگرها و سنسورهای نصبشده در مناطق مرزی که نیروهای مقاومت موفق به از کار انداختن آن شدند و در ادامه با عبور از مرزها به پایگاههای نظامی حمله کردند و افسران و نظامیان را در تختخواب خود غافلگیر کردند.
*تجمع فرماندهان نظامی در یک پایگاه مرزی که در مراحل اولیه عملیات مورد حمله قرار گرفت و باعث شد امکان ارتباط آنها با دیگر گروههای مسلح و سرویسهای امنیتی فلج شود.
*فریب خوردن از اظهارات مسئولان غزه که در اظهارات تلفنی خود اعلام میکردند که بهدنبال آرامش هستند و از هر اقدامی که باعث ایجاد تنش یا درگیری با اسرائیل باشد، خودداری میکنند. سرویسهای امنیتی اسرائیل در زمان حاضر بهدنبال کشف این نکته هستند که؛ آیا این مکالمات تلفنی واقعی بوده یا ساختگی بوده است؟
فریب استراتژیک
مسئولان امنیتی اسرائیل گزارش میدهند که در نتیجه مکالماتی که از مقامات حماس و دیگر گروههای فلسطینی در غزه شنود کردهاند، به این نتیجه رسیده بودند که حماس تلاش دارد خود را از روند درگیریها بهویژه درگیریهایی که بین جنبش جهاد اسلامی و اسرائیل صورت میگرفت، کنار بکشد، این روال تا جایی بود که زاحی هنگبی مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گزارش خود که سپتامبر گذشته و ۶ روز قبل از عملیات طوفان الاقصی منتشر کرد، اعلام کرد که فعالیتهای حماس بسیار آرام است و این جنبش بهخوبی نسبت به هر تنش یا چالشی که وارد آن شود، اطلاع دارد،
این در حالی بود که ابوعبیده سخنگوی نظامی گردانهای القسام اعلام کرد که عدم مشارکت این گردانها در درگیریهای گذشته فریب استراتژیک دشمن و آمادگی جهت این جنگ بود.
وی تأکید کرد: اسرائیل متحمل یک شکست استراتژیک بسیار بزرگ شد و نتوانست طرح ما را پیشبینی کند.
دقت در برنامهریزی و اجرا
گروههای مقاومت فلسطین که در درگیریهای گذشته از توانمندیهای دشمن و نقاط قوت و ضعف آن آگاهی داشتند، طراحی و اجرای عملیات اخیر را با دقت بسیار بالا و استفاده از اطلاعات جاسوسی جدید و بهروز و تعیین دقیق اهداف انجام دادند و تمرین بسیار زیادی برای عملیات کردند و تجهیزات و ابزارهای مناسب برای اجرای عملیات را تهیه کردند و بهترین زمان را برای انجام آن انتخاب کردند تا بتوانند دشمن را فریب دهند و غافلگیری و سرعت بالای عملیاتی خود را به بهترین نحو انجام دهند. آنها با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین مراکز ارتباطاتی و برجهای مراقبت ارتش صهیونیستی را منهدم کردند تا امکان ارتباط بین خطوط دشمن را به حداقل برسانند.
این پهپادها توپخانههای سنگین دشمن را که بهصورت خودکار عمل میکند، نیز از کار انداختند، توپهایی که برای هر نوع عملیات زمینی طراحی شده بود تا بتواند مانع از نفوذ دشمن شود. آنها از طریق دریا نیز با استفاده از قایقهای پلاستیکی از مرز عبور و جبهه دیگری را بهروی اسرائیل باز کردند.
همچنین نتایج یک تحقیقات دیگر در وبلاگ صهیونیستی «اینتل تایمز» نشان میدهد که جنبش حماس موفق شد حسگرهای هشدارهنده و احضار نیروهای اسرائیل موسوم به سیستم «اِی.آر.اسپید» را از کار بیندازد و به این ترتیب بود که توانست جبههای بهطول ۴۵ کیلومتر در خارج از منطقه مرزی غزه بهروی اسرائیل باز کند که بیسابقه بوده است.
طراحان این عملیات بهخوبی میدانستند که با ورود نیروهای مقاومت به شهرکهای صهیونیستنشین و پایگاههای ارتش امکان استفاده اسرائیل از نیروی هوایی که تأثیرگذارترین نیروی ارتش اسرائیل است، وجود ندارد، چون از سویی امکان مشخص کردن دقیق نیروهای مقاومت بین نظامیان ارتش و شهرکنشینان مشکل است و از سوی دیگر آمادگی این نیروها چندین ساعت زمان نیاز دارد.
به این ترتیب بود که تیپ غزه که متشکل از دو گردان است و زیر نظر فرماندهی جبهه جنوبی عمل میکند، در کمتر از ۳ ساعت فرو پاشید.
فروپاشی نظریه امنیتی رژیم صهیونیستی
نظریه امنیتی اسرائیل نظریهای است که دیوید بن گوریون در سال ۱۹۵۳ آن را تدوین کرده است و تاکنون چندین بار مورد تجدیدنظر قرار گرفته است، این نظریه مؤلفههای ضروری برای تضمین امنیت رژیم صهیونیستی را مورد ارزیابی قرار داده است، این نظریه مبتنی بر مؤلفههای دینی، قومیتی، جغرافیایی و تاریخی است و صهیونیسم تلاش دارد از رویکردهای تلمودی و صهیونیستی یک نظریه سیاسی ایجاد کند که شامل حق تاریخی یهودیان و وعده الهی به آنهاست و آنها را به نظریه کامل نظامی تبدیل نماید، این نظریه مبتنی بر موارد زیر است:
• تمام مردم اسرائیل جزو ارتش هستند
• ثبات اسرائیل با قدرت بازدارندگی و تهدید مرتبط است
• تشکیل توان نظامی و اطلاعاتی فعال و تأثیرگذار
• برتری کمّی و کیفی ارتش اسرائیل بر تمامی دشمنان
• در پیش گرفتن رویکرد مبارزاتی هجومی و استفاده از ابتکار عمل
• آمادگی ارتش برای انجام مأموریتهای محوله در هر زمان
• استفاده از جنگهای ناگهانی و سریع
• دوریکردن از جنگهای طولانیمدت و پرتلفات
• انتقال عرصه جنگ به سرزمین دشمن
یوئیل جوزانسکی مسئول ارشد سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گفت: ما میلیاردها دلار برای جمعآوری اطلاعات جاسوسی از جنبش حماس و دیگر گروههای فلسطینی هزینه میکنیم و در یک ثانیه همه چیز مانند قطعات دومینو به هم میریزد.
حاییم لوینسون نویسنده اسرائیلی یکشنبه گذشته اعلام کرد که آنچه در اسرائیل به وقوع پیوست، یک مصیبت بزرگ و رسوایی تمامنشدنی بود.
عملیات طوفان الاقصی نظریه امنیتی رژیم صهیونیستی را دچار فروپاشی کامل کرد، ابعاد این شکست در موارد زیر قابل بررسی است؛
• فروپاشی بازدارندگی اسرائیل مبتنی بر ترساندن دیگران با استفاده از قدرت حمله
• فروپاشی تئوری ثبات و امنیت اسرائیل در نظر افکار عمومی داخلی
• فروپاشی تئوری ارتش شکستناپذیر و قدرت نامحدود آن
• فروپاشی تئوری دیوار آهنین و سرویسهای جاسوسی که از همه چیز اطلاع دارد
• فروپاشی تئوری امنیت دولت اسرائیل برای یهودیان
• فروپاشی نظریه انطباق تمام صهیونیستها با ارتش بر اساس ترس و وحشت نظامیان و نیروهای ذخیره
• ازبینرفتن چهره برتر اسرائیل در منطقه در ابعاد امنیتی و نظامی و اقتصادی و تکنولوژیک
• شکست روایت صهیونیستها از پیروزی قاطع در هر جنگ
• اثبات ضعف عمق امنیتی اسرائیل و شکنندگی جبهه داخلی آن
• تأکید بر این مطلب که امنیت اسرائیل نیازمند دولتهای بزرگ و حمایت آنهاست که این موضوع باعث فرار گسترده صهیونیستها از اسرائیل در طول این جنگ شده است
• تأکید بر این مطلب که ازبینبردن حماس و مقاومت فلسطین غیرممکن است و این موضوع جز با ازبینبردن تمام ملت فلسطین و وجدانهای بیدار در کشورهای عربی و اسلامی امکان ندارد.
/+