اخبار ورزشی

صادقی: فرآیند گزینش داوران المپیک مثل کشتی‌گیران است/ داوران‌مان در خطر نزول درجه قرار گرفته‌اند

صادقی: فرآیند گزینش داوران المپیک مثل کشتی‌گیران است/ داوران‌مان در خطر نزول درجه قرار گرفته‌اند

– اخبار ورزشی –

نیما صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، در پاسخ به این پرسش که «ندادن ویزا به تیم‌های کشتی ایران در مسابقات امیدهای جهان و به دنبال آن غیبت داوران ایرانی در آلبانی، خللی در مسیر المپیکی آنها ایجاد نخواهد کرد؟»، گفت: در مسیر المپیک که نه، چون اصلاً این مسابقات جزو گزینشی‌های المپیک نبود. سه داور ما قرار بود به این رقابت‌ها اعزام شوند، که با عدم صدور ویزا این امکان مهیا نشد، هرچند در مسیر المپیک خللی در کار ایجاد نمی‌شود، اما عدم اعزام آنها در کنترل‌شان که باید تا پایان سال ۲۰۲۳ اتفاق بیفتد، مشکل‌ساز می‌شود. داوری که کنترل نشود، در خطر نزول درجه قرار می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه فدراسیون کشتی نیز دغدغه داوران را پیگیری می‌کند، تصریح کرد: یکی از بحث‌های فدراسیون هم همین بود، چون خیلی‌ها هنوز ماندند و تورنمنت مصر هم لغو شده است و ما اکنون چند مسابقه بین‌المللی بیشتر نداریم که بشود داوران در آن شرکت کنند، ضمن اینکه موضوع دردسرهای ویزا را هم داریم. علیرضا دبیر در جلسه اخیرش با دکتر آنتونیو رئیس کمیسیون داوران اتحادیه جهانی و بوعزیز هم این موضوع را مطرح کرد. داوران ما با هزینه شخصی خودشان می‌خواهند به مسابقه بروند که کنترل درجه شوند، اما متأسفانه با عدم صدور ویزا از سوی برخی کشورها و همچنین لغو برخی مسابقات، این مسئله خیلی دشوار شده است. در واقع این مسئله ویزا، سیستم داوری ما را هم تحت‌الشعاع قرار داده و هنوز کنترل حدوداً ۲۰، ۳۰ داور بین‌المللی‌مان مانده است.

صادقی تصریح کرد: کنترل داوران تنها در تورنمنت‌‍‌های بین‌المللی که هم در تقویم اتحادیه ثبت شده‌اند و هم نماینده UWW در آنها حاضر باشد، اتفاق می‌افتد. تورنمنت‌هایی که این شرایط را نداشته باشند، طبیعتاً کنترل داوران اتفاق نمی‌افتد. تمام تلاش فدراسیون هم این است که داوران به چنین رقابت‌هایی اعزام شوند. حدوداً ۱۱۰ داور بین‌المللی ما تاکنون کنترل درجه شده‌اند و امیدوار هستیم در تورنمنت‌های پیش رو، از جمله قزاقستان، عراق و امیدهای جهان که ماه آینده در باکو برگزار می‌شود بتوانیم شاهد کنترل درجه تعداد دیگری از داوران‌مان باشیم.

یکی از سه نماینده داوری کشتی ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد همچنین راجع به پروسه گزینش داوران المپیک از سوی اتحادیه جهانی خاطر نشان کرد: فرآیند انتخاب داوران المپیک هم شبیه به کشتی‌گیران است. یعنی استارت آن از مسابقات بزرگسالان جهان در بلگراد بود و در ادامه نیز دو مسابقه گزینشی آسیایی و جهانیِ المپیک مهم است. هرچند قضاوت در بازی‌های آسیایی و حتی مسابقات قهرمانی آسیا، در نمره‌ای که به داوران در پایان سال داده می‌شود مهم است، اما گزینش اصلی از همین سه مسابقه است. داوران S1 اجبار دارند که در مسابقات آسیایی بزرگسالان سوت بزنند تا جزو فرآیند باشند.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا