اجتماعی

این گروه سنی مراقب باشند/ شیوع بیماری‌های تنفسی و افزایش مراجعه به اورژانس

این گروه سنی مراقب باشند/ شیوع بیماری‌های تنفسی و افزایش مراجعه به اورژانس

دکتر رضا شروین بدو با بیان اینکه مرکز طبی کودکان به عنوان یک بیمارستان مرجع شناخته می‌شود، گفت: از این رو معمولا مراجعین متعددی داریم اما با تغییر فصل و سرد شدن هوا اکنون شاهد مراجعه بیمارانی هستیم که به بیماری‌های فصلی مبتلا می‌شوند.

وی افزود: بیماران با علائم ابتلا به بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی و اسهال و استفراغ‌های ویروسی به ما مراجعه می‌کنند اما از آنجایی که این بیماری‌ها با درمان‌های حمایتی رایج بهبود می‌یابند، الزاما نیازی به آزمایش‌های ویروس شناسی ندارند که بگوییم دقیقا با کدام ویروس به بیماری مبتلا شده‌اند.

او تاکید کرد: البته شاید تنها علت شکل‌گیری این مراجعات،‌ سرد شدن هوا نباشد؛ چراکه معمولا با آغاز به کار مدارس شیوع بیماری‌های تنفسی را داریم اما نمی‌توان گفت شرایط فعلی خارج از روال عادی هر ساله است؛ اما تعداد مراجعین بالا است که فکر می‌کنم علت آنهم مرجع بودن بیمارستان است.

رییس مرکز طبی کودکان در خصوص آمار مراجعه کودکان با بیماری‌های فصلی به این بیمارستان، تصریح کرد: میانگین مراجعات اورژانس ما روزانه حدودا ۴۰۰ نفر است و معمولا بیش از نیمی از این تعداد به بیماری‌های ویروسی فصل مبتلا شده‌اند و شاید تنها ۱۰ درصد این تعداد مبتلایان به عفونت ویروسی دستگاه تنفسی نیاز به بستری شدن داشته باشند.

به گفته وی، در حال حاضر بیشتر مراجعان فعلی مرکز طبی کودکان در بازه سنی یک تا ۵ سال هستند.

وی افزود: کودکانی که با علائم بیماری‌های ویروسی گوارشی به ما مراجعه می‌کنند هم تظاهرات بالینی دستگاه گوارش فوقانی مانند تهوع و استفراغ و هم تظاهرات بالینی دستگاه گوارش تحتانی شامل اسهال و بیرون‌روی دارند که تعداد کمی از آنها نیاز به مایع‌درمانی وریدی پیدا می‌کنند؛ ولی مابقی با درمان روتین، مایع‌درمانی خوراکی، دریافت پودر ORS و … بهود می‌یابند. درصد کمی از مراجعات هم درگیری با باکتری شیگلا است که البته شیوع بالایی ندارد.

شروین‌بدو به خانواده‌ها هشدار داد: مهم‌ترین مسئله، آموزش در خانواده است؛ چون با ابتلای یک عضو،‌ بقیه هم در خطر قرار می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین موارد بحث شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون است. از طرفی اگر متوجه می‌شوند فرزندشان علائم بیماری‌های تنفسی فصلی دارد با نظر پزشک سعی کنند در خانه از او مراقبت کنند تا در مهدکودک و مدرسه بیماری به سایرین منتقل نشود.

او همچنین عدم مصرف دخانیات در کنار کودکان، رعایت بهداشت فردی خارج از منزل و رعایت فاصله فیزیکی با فرد بیمار در منزل را از نکات مهم برای پیشگیری از بروز بیماری دانست و گفت: با رعایت همین نکات ساده می‌توان تا ۸۰ درصد از بروز اینگونه بیماری‌ها جلوگیری کرد.

رییس مرکز طبی کودکان با تاکید بر اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا نمی‌تواند از بروز سرماخوردگی جلوگیری کند، اظهار کرد: ویروس‌های مولد سرماخوردگی از ویروس‌های مولد آنفلوآنزا متفاوت هستند و واکسن آنفلوآنزا مناسب سوش‌های مختلف همین ویروس است.

۲۳۳۲۳۳

برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا