سیاسی

بهترین راه مقابله با تحریم، ناامیدی آمریکا از اجرای آن است

بهترین راه مقابله با تحریم، ناامیدی آمریکا از اجرای آن است

– اخبار سیاسی –

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری برگزیده های ایران، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رییس‌جمهور در گفت‌وگویی  ‌اظهار داشت: وقتی هدف توافق به هر قیمتی باشد، توافق ضعیف از کار درمی‌آید و در اجرا به مشکل برمی‌خورید و فواید آن به جامعه نمی‌رسد.

  وی افزود: بعد خروج آمریکا از برجام، جلسه‌ای در دانشگاه تهران برگزار شد و اساتید معتقد بودند که بزرگترین مشکلی که آقای روحانی در مورد برجام انجام داد، این بود که بزرگنمایی کرد.

جمشیدی گفت:‌ اگر توافق به صورت کامل اجرا می‌شد و آمریکا هم به آن پایبند می‌بود، باز هم عواید اقتصادی چندانی نداشت.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور ادامه داد: دولت آقای روحانی قصد داشت با بزرگنمایی، در سیاست داخلی دستاوردسازی کند. برجام توافقی اقتصادی نبود بلکه توافقی برای خلع ید و کنترل تسلیحاتی ایران بود.

جمشیدی ادامه داد: در دولت سابق وقتی تیم جدید مذاکراتی با ۵ +۱ وارد گفت وگو شد، تفاهم هایی که تا قبل از آن ایجاد شده بود را کنار گذاشتند و گفتند از اول مذاکره کنیم.

وی تصریح کرد: مقاومت امروز یکی از مؤلفه های قدرت ملی و شاید یکی از مزیت های نسبی ما است و این به خاطر عنصر الهام بخشی در انقلاب اسلامی است. نمی توانیم بگوییم فقط قدرت معنایی یا فقط قدرت مادی داشته باشم باید جفت آنها را با هم داشته باشیم.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور افزود: قدرت هوشمند یعنی ترکیب متناسب قدرت سخت و نرم؛ در ذات انقلاب اسلامی قدرت نرم است و باید قدرت سخت هم داشته باشیم تا دشمن از آن بازدارندگی احساس کند.

وی ادامه داد: در یکی از گفت وگوهای یکی از نامزدهای انتخابات، وزیر امور خارجه سابق آیه قرآن خواند و تفسیر کرد من هم قرآن را آورده ام و آیاتی که ایشان نخوانده اند را بخوانم. 

جمشیدی گفت:‌ طرف مقابل می گوید بیا مذاکره و توافق هم کن، اما تحریم را اصلا بر نمی دارم. نمی گوییم مذاکره را متوقف کنید اما همه تخم مرغ ها را نباید در سبد طرف غربی قرار داد.

وی افزود: آقای رئیسی با همه دنیا کار کرد و گشایش ایجاد شد و این ابزاری شد تا طرف مقابل کوتاه بیاید. بعضی از دوستان گفتند آقای بایدن به ما شل گرفته، در حالیکه حداقل آمریکایی ها سه دور به چینی ها فشار آوردند نفت ایران را نخرد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور تصریح کرد: در زمان توافق برجام، در آلمان شرکت‌های هواپیمایی به بهانه تحریم به هواپیمای وزیر امور خارجه سوخت ندادند. منکر تلاش آقایان نیستم و حتما تلاش کردند اما وقتی دنیا را نادیده می گیرید و آنها هم شما را نادیده می گیرند.

جمشیدی با بیان اینکه رفع تحریم می تواند یکی از اهداف سیاست خارجه باشد اما همه چیز نیست، گفت: دو قطبی کردن جامعه و فریب مردم اصلا کار درستی نیست و مردم هم حافظه تاریخی خوبی دارند.

وی افزود: هدف این نیست به قدرت برسیم، هدف این است که به قدرت رسیدیم منفعت مردم را تامین کنیم. وقتی همه چیز کشور را علنی بیان می کنید طرف مقابل(آمریکا و کشورهای متخاصم ) احساس ضعف از شما دریافت می کند. 

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور تصریح کرد: اولین بازدارندگی در زمان حضرت آدم(ع) اتفاق افتاد و در ذات بشر و طبیعت است. نباید جوری تفسیر و تئوری خود را مطرح کنیم. 

جمشیدی گفت:‌ بحث مقاومت ظرفیت بزرگ است و کسانی که سنبل و نمادهای مقاومت هستند مورد احترام قرار می گیرند. اولویت ما اسلام ، مقاومت و استقلال خواهی است، ایده اصلی حضرت امام(ره) هم بوده، کسی که به ما پشت کند خود را بیچاره کرده است.

وی افزود: شهید امیر عبداللهیان محور مقاومت بود ،کسی بود که در دوره گذشته او را از وزارت امور خارجه بیرون کردند و خودش می گفت وزیر امور خارجه غربی گفته در امور منطقه اخلال ایجاد می کند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور ادامه داد: معتقدم به لحاظ گفتمانی و سیاست خارجی در رقابت میان گفتمان قائل به استقلال خواهی هستیم.    وی افزود: زنجیره افزایش و ثروت جهانی خوب است ولی وابستگی خطرناک است. عده ای در کشور اعتقادی به افزایش قدرتمندی ندارند و این واقعیت است و افزایش قدرت ملی را خطرناک می بینند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور گفت: همه دنیا به هویت ملی خود و قدرت ملی توجه می کنند حتی اروپا می گوید نمی تواند وابسته به آمریکا باشد. این مولفه های قدرت ملی در بخش اقتصادی، تکنولوژی و امنیت وجود دارد.

وی افزود: در آزادی حمید نوری تلاش های زیادی شد بطوریکه  شهید رئیسی سه دوره با خانواده وی ملاقات کرد و شهید امیرعبداللهیان شبانه روزی از طریق برادران وزارت خارجه پیگیری می کرد.

جمشیدی با بیان اینکه برخی کار نمی‌کردند اما به اسناد مهم دسترسی داشتند، گفت: شهید امیرعبداللهیان گلایه‌ای داشتند و گفتند که شخصی در دوره قبل با استفاده از ماده ۲۰ و اختیارات وزیر جذب این وزارتخانه شده است اما اصلا کار نمی‌کند و می‌خواهم او را بیرون کنم.

وی ادامه داد: آمدیم به این فرد دست بزنیم از بیرون تماس گرفتند که این شخص کتاب‌های ما را می‌نویسد، این واقعا خیانت است که شخصی در وزارت خارجه باشد، کار نکند اما دسترسی به اسناد داشته باشد و در کتاب‌ها هم استفاده کند. در دنیا اسناد با فاصله حداقل ۳۰ ساله منتشر می‌شود.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور گفت: ظریف در جلسه میزگرد سیاسی پزشکیان به آیه ۵۶ انفال استناد کرد من تفسیر المیزان را نگاه کردم این آیه یک روایت از گذشته را بیان می کند نه اینکه ای پیامبر(ص)! در آینده هم هر بار با دشمن عهد ببند و بعد هم آنها زیر عهد خود بزنند.

وی ادامه داد: در آیات بعد خداوند به پیامبر(ص) می گوید اگر دشمن عهدشکنی کرد و کار به جنگ کشید، به گونه ای به آنها ضربه بزن که حامیان آنها از تو حساب ببرند و دیگر علیه تو ائتلاف ایجاد نکنند. در آیه دیگری خداوند به پیامبر(ص) می گوید اگر خوف در شما ایجاد شد که کشور یا قومی علیه شما خیانت می کند، پیمان را به سمت آنها پرتاب کن ولی ظریف این آیه را نخواند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور ادامه داد:‌ بعد هم خداوند می گوید توان نظامی‌ات را تقویت کن و احتمالا دشمنان کوتاه می آیند در این صورت تو (ای پیامبر) هم کوتاه بیا.

جمشیدی افزود: کسی که اعلام می‌کند دستور کار ما فقط مذاکره است، آمریکا را نشناخته است. بهترین راه مقابله با تحریم، نا امید کردن آمریکا از اجرای تحریم‌ها است.

  وی گفت:‌ در تقابل افراطی و بی‌منطق با غرب، به قدرت‌های جهانی دیگر بی‌توجهی و موجب همراهی آنان با قطعنامه‌ها شد. پس از ترور شهید سلیمانی، وزیر خارجه وقت در گفت‌ وگو با اشپیگل که پرسید «آیا پس از شهادت شهید سلیمانی حاضرید با آمریکا مذاکره کنید»، تایید می‌کند. یعنی شما حاضرید با قاتل حاج قاسم مذاکره کنید، این خلاف حیثیت ملی است. ترامپ در پاسخ گفت که «نه مرسی!»

جمشیدی افزود: توجه به دیپلماسی امنیتی این ظرفیت را ایجاد کرد که ضربه مهم به منافقین زدیم و حمید نوری را آزاد و ایران را سرافراز کردیم. باید از ابزارهای مختلف استفاده کرد.

  وی گفت: یکی آمد گفت قانون اقدام راهبردی مجلس که رهبری آن را دستاورد مجلس برشمردند به ضرر کشور است، این خلاف قانون عمل کردن است، این قانون مجلس است قرار نیست هر چه شما دوست دارید تصویب شود. قانون مجلس باید اجرا شود. در دولت شهید رئیسی این قانون اجرایی شد در دولت قبل این اجرایی نشد.و به آن بی اعتنایی کردند

معاون سیاسی دفتر رئیس‎‌جمهور افزود: قانون اقدام راهبردی که ابزار قدرت بود سبب شد در مورد توافق انجام شده مذاکره صورت گیرد. اعتقاد به قدرت ملی مهم است. کسی که با هوچی‌گری می‌گوید قدرت ملی به ضرر کشور است اشتباه می‌کند.

جمشیدی گفت:‌ در دولت سیزدهم که بودیم، این قانون را مانع ندیدیم اعتقاد به قدرت ملی مهم است کسی که با هوچی گری می خواهد بگوید قدرت ملی به ضرر کشور است، بیچاره می شود  اگر قدرت نداشتیم، داعش منطقه را گرفته بود.

وی افزود: زمانی در دانشگاه از ما می پرسیدند وجه تسمیه مدافعان حرم چیست؟ زمانی که داعش حمله کرده بود احتمال گرفتن کاظمین کربلا و نجف بود، لذا آنهایی که به جنگ داعش رفتند، اولا و بالذات برای دفاع از حرم امیرالمؤمنین(ع) و اباعبدالله (ع) رفتند بعد هم نوبت ایران می شد. اگر حد و مرزی نداشتیم، داعش متوقف نمی شود؛ داعش را ایران متوقف کرد؛ شهید رئیسی هم که در سازمان ملل عکس حاج قاسم را نشان داد صراحتا این موضوع را گفت.

جمشیدی تصریح کرد: اگر این ابزارها را رها و فکر کنید فقط با گفت وگو با طرف غربی می توانید امنیت‌تان را ایجاد کنید، قطعا تفکر خطرناکی است و آینده کشور را به خطر می اندازد. با مردم باید روراست باشیم و کل داستان را بگوییم نه اینکه یک بخش کوچکی را بگیریم و بگویید همه ماجرا این است.

/

 
سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا