قاضیزاده درمناظره:دیپلماتهای روحانی بااقتداررئیسی آزادشدند
قاضیزاده درمناظره:دیپلماتهای روحانی بااقتداررئیسی آزادشدند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برگزیده های ایران، چهارمین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، از دقایقی قبل با حضور آقایان مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علی زاکانی، امیرحسین قاضی زاده و محمدباقر قالیباف نامزد انتخابات و با موضوع «سیاسی» برگزار شد.
پیش از شروع مناظره، قرعه کشی برای محل نشستن هر کاندیدا انجام شد و به این ترتیب چینش نشستن هر ۶ نفر عبارت بود از:
صندلی شماره ۱: محمدباقری قالیباف
صندلی شماره ۲: مسعود پزشکیان
صندلی شماره ۳: سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی
صندلی شماره ۴: مصطفی پورمحمدی
صندلی شماره ۵: سعید جلیلی
صندلی شماره ۶: علیرضا زاکانی
** شیوه برگزاری مناظره
مناظره چهارم نسبت به مناظرات قبلی تفاوتهایی داشت و با حذف زمان استراحت و سوال سوم و البته افزایش زمانهای ۴ دقیقهای به ۵ دقیقه، کوتاهتر شد.
به این ترتیب، در هر مرحله، هر نامزد در ۵ دقیقه اول به سوالات کارشناسان پاسخ میدهد و در ۵ دقیقه دوم، به نقد اظهارات دیگر نامزدها میپردازد.
در مرحله نهایی مناظره نیز هر نامزد میتواند طی ۶ دقیقه صحبت های خود را جمعبندی کند.
سوالات مرحله اول چهارمین مناظره به شرح زیر است:
پاک آیین: برنامه های شما برای بهره مندی از فرصتهای توافقات با چین و روسیه چیست؟
سجادپور: توازن و تعادل در سیاست خارجی را چطور دنبال می کنید؟
میرکریمی: پیمان منطقهای با اوراسیا موفق بود؛ برنامه دولت شما برای تکرار این موافقتنامه چیست؟
آل اسحاق: ۱۲۰۰ میلیارد دلار تعامل همسایگان است؛ سهم ما از این تعاملات چقدر است و برای استفاده از این فرصت چه برنامه ای دارید؟
رئوف شیبانی: با توجه به حرکت رو به پیشرفت مقاومت در منطقه و دستاوردهای این مقاومت، برنامه سیاسی دولت شما برای تثبیت و تقویت این دستاوردها چیست؟
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در بخش اول پاسخ به سوالات کارشناسان عنوان کرد: ما این روزها وقتی که خدمت مردم میرسیم از یک نظر مردم انتقاد میکنند که چرا واضح صحبت نمیکنید. من از آنجایی که برخی از این موضوعات به دولت شهید رئیسی برمیگردد تصمیم گرفتم برخی موضوعات را مصداقی بیان کنیم.
وی افزود: در مورد همسایگان، راهبرد ایران ایجاد صلح و همکاری منطقهای و جلوگیری از مداخلات بیگانگان است و وقتی آقای روحانی دولت را تحویل داد اوضاع ما در منطقه نامطلوب بود و با افغانستان تنش جدی داشتیم و تهدیدات جدی از سمت افغانستان وجود داشت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: جالب اینکه در ابتدای دولت شهید رئیسی به بهانه روی کار آمدن طالبان همین جریان با فعالیت رسانهای قصد داشت ما را وارد جنگ کند در حالیکه در دولت اصلاحات که آقای پزشکیان خود را امتداد آن دولت میداند، دیپلماتهای ما در افغانستان شهید شدند و ما در آستانه جنگ قرار گرفتیم. هر وقت این جریان سرکار آمده سایه جنگ سر کشور آمده و میخواستند امنیت را گدایی کنند.
.
قاضیزاده گفت: شهید رئیسی این تابو را شکست و با وعده صادق، اسرائیل را سرجای خود نشاند. حتی دیپلماتهای آقای روحانی در زندانهای اروپا با اقتدار شهید رئیسی آزاد شدند.
وی ادامه داد: در دولت آقای روحانی کار بجایی رسید که تاجیکستان و ترکمنستان با ما قهر بودند و بحرین و جیبوتی هم روابط را با ما قطع کردند؛ اما شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان نشان دادند استاد مذاکره هستند. در دولت شهید رئیسی هم روابط با عربستان درست شد و هم یخ ارتباط مصر با ما آب شد و هم ارتباط با آذربایجان حل و قرارداد کریدورهای شمال جنوب با روسیه و هند عملیاتی شد، به بریکس و شانگهای پیوستیم و وقتی رئیسی شهید شد بسیاری از کشورهای جهان با مجموع جمعیت دو میلیارد نفر عزای عمومی اعلام کردند.
قدرت ایران در دولت شهید رئیسی احیا شد
قاضیزاده هاشمی در بخش دوم صحبتهای خود اظهار داشت: جناب آقای دکتر پزشکیان مطالبی درستی میفرمایند ولی حتما نگاهی به صحبتهای مشاورانشان بیاندازدند. آنها بعضا حرفهایی میزنند که اساس دستاوردهای انقلاب را زیر سوال میبرد.
وی افزود: ما با همسایگان دوست هستیم و آنها را عمق راهبردی خودمان میدانیم، اقتصاد و امنیت همسایگان را امنیت و اقتصاد خود میدانیم. اما به عنوان یک ایرانی شرمندهام اگر نگاه خودتحقیری داشته باشیم!
قاضیزاده عنوان کرد: برخی دوستان به غلط درباره جادههای ترکیه صحبت کردند درحالیکه حرفی درباره نهضت جاده سازی دولتهای نهم و دهم نگفتند. یک زمانی وقتی رئیس جمهور ایران به ترکیه میرفت خیابانهای استانبول بسته میشد و مردم آنجا به مسئولانشان میگفتند شعار ما میتوانیم را از مسئولان ایران یاد بگیرید. ولی وقتی دولتهای یازدهم و دوازدهم روی کارآمدند دچار سراشیبی شدیم و عقب افتادیم. چون جهشی که در بخشهای مختلف آغاز شده بود متوقف شد.
.
وی افزود: الان هم که شهید رئیسی دوباره خواست این کار را بکند برخی آقایان که فرصت حرف زدن یافتهاند طلبکار شدند. ما در دولت شهید رئیسی دنبال احیای قدرت ایران بودیم و موفق هم شدیم. ایران همیشه الهام بخش کشورهای جهان بوده است و ما نباید تن به خود تحقیری بدهیم و داشتههایمان را ارزان بفروشیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما تا قبل از دهه ۹۰ مسئله مشارکت مردم و قهر مردم با صندوق را نداشتیم و اوج مشارکت مردم در سال ۸۸ بود. اما بعد اتفاقی افتاد که مردم با صندوق قهر کردند و امروز برخی دوستان پزشکیان با انواع ترفندها قصد دارند مردم را بترسانند که اگر پای صندوق نیایید چه خواهد شد. مردم قهر کردند چون با دوگانگی مواجه شدند. امروز وزیر مسکنی که در ستاد آقای پزشکیان است خانه خودش در باستی هیلز بود اما افتخار کرد که هیچ خانهای نساخته است. رفتاری که با مردم در سال ۹۸ افتاد را ببینید.کسی که اینترنت جهانی را قطع کرد، الان قائم مقام ستاد آقای پزشکیان است؛ خوب مردم این دوگانگیها را می بینند که دچار تردید میشوند.
***
سوالات کارشناسان در بخش دوم به شرح زیر است:
عمویی: اگر رسیدن به توافق برای رفع تحریم در دولت شما با چالش مواجه شود، آیا پیگیری اهداف اقتصادی شما با چالش مواجه می شود؟
سیدعباس موسوی: دشمنان دنبال ایران هراسی و سیاه نمایی هستند؛ دولت شما چه برنامه ای برای این موضوع دارد؟
جابری انصاری: روابط با همسایگان در اولویت است یا روابط بین المللی یا میان این دو؟
عباس عراقچی: خنثی سازی تحریم ها و ناامیدکردن تحریمکنندگان و رفع عزتمندانه تحریمها، دو مقوله بسیار مهم است و همزمان باید پیش برود. برنامه های شما برای هر دو زمینه چگونه است؟
صدرالحسینی: مواجهه دولت شما با صهیونیستم بین الملل و استکبار جهانی چگونه تعریف می شود؟
ستادهای پزشکیان کنتورات در اختیار دولت روحانی است
قاضیزاده هاشمی در بخش سوم صحبتهای خود گفت: به حسب ظاهر درگیری ما با آمریکا در موضوع تسخیر لانه جاسوسی پیش آمده است، آقای پزشکیان بفرماید چه کسانی لانه را اشغال کردند و در دوره کدام دولت سفارت عربستان و انگلیس مورد تعرض قرار گرفت؟ چرا دولت وقت این موضوع را مدیریت نکرد؟ رئیس جمهور رئیس شورای عالی امنیت ملی است چرا جلوی چند نفر را نگرفت؟ هرچند با عوامل این موضوع قوه قضاییه بعدا برخورد کرد. چرا دولت وقت جلوی موضوع را نگرفت که حالا هی بیایید آن را به نام حزباللهیها فاکتور کنید.
وی افزود: آقای پزشکیان ستادهای خودشان را کنتورات به دولت آقای روحانی دادهاند. آقای پزشکیان وزیر خارجه آقای روحانی در کنار شما حرفهای عجیبی زد. ایشان پذیرفت که در دولت شهید رئیسی میلیونها بشکه نفت فروخته شد اما دلیلی آن را شل کردن پیچ تحریم توسط بایدن قلمداد کرد. آیا بعد از سقوط ترامپ دولت روحانی ۹ ماه تلاش نکرد بایدن پیچ تحریمها را شل کند؟ چرا بایدن پیچ تحریم را برای دولت شهید رئیسی شل کرد؟ آیا این اعتراف تاریخی به این نیست که شهید رئیسی عرضه وادار کردن آمریکا به شل کردن پیچ تحریمها را داشت ولی دولت روحانی این عرضه را نداشت.
.
قاضیزاده عنوان کرد: آقای روحانی با تمسخر به منتقدان میگفت شما زبان دنیا و مردم ایران را بلد نیستید. آقای روحانی که شما صحنه گردان ستاد آقای پزشکیان شدید، حالا دیدید که چه کسی زبان دنیا و ملت خود را بلد است. چه کسی در سال ۹۲ مردم را ترساند اما بعد از آن ارزش پول ملی ما ۱۰۰۰ درصد کاهش پیدا کرد و حالا مردم را از دولت ترامپ میترسانند. ما هستیم که میتوانیم با همین ترامپ مذاکره کنیم و خواست خودمان را به او تحمیل کنیم.
نامزد انتخابات تصریح کرد: با همین دروغ ۳۰۰۰ مدیر در دولت آقای روحانی روی کار آمدند و در روزگار فقر ملت ۵۰ میلیون تومان حقوق حرام گرفتند که با به قیمت دلار الان حقوق آنها ماهی ۷۵۰ میلیون میشود. کاسب تحریم ما هستیم یا این حضرات؟
وی گفت: به اعتراف آمریکاییها در دولت شهید رئیسی ۸۰ میلیارد دلار نفت فروخته شد و با اقدام سازنده دولت رئیسی در عرض دو سه ماه کرونا در کشور جمع شد و این خیانت است که عدم توانایی در خرید واکسن را توجیه می کنند.
دیپلماسی جای مردان مصمم است نه جای مردان سازشکار
قاضیزاده هاشمی در بخش چهارم صحبتهای خود اظهار داشت: مشکل ما این است که آقای پزشکیان بجای پاسخ به سوالات سوال جدید طرح میکنند. ما اینقدر مرد هستیم که از دولت محدودی که در اختیارمان بوده دفاع کنیم و عزیزان هم مرد باشند از دولتهایی که از آنها حمایت کردند، دفاع کنند.
وی افزود: کدام سیاست دولتگرای مطلق موجب خارج کردن مردم از عرصههای مختلف شد؟ چه کسی فعالیت بخش خصوصی را محدود و نابود کرد؟ ما که ادعای دولت مردمی داریم، بیش از ۱۰ سال روی مدل مردمی سازی دولت کار کردیم و چیزی که الان در حوزه مردمیسازی در دولت شهید رئیسی اتفاق افتاده قابل مقایسه با قبل نیست.
قاضیزاده با اشاره به موضوع واردات واکسن گفت: در آن زمان بعضی از عزیزان که دوز اول واکسن فایزر خود را زده بودند میگفتند که ما اجازه نمیدهیم مردم موش آزمایشگاهی شوند. خوب شما دو هفته زودتر واکسن وارد میکردید و نمیگذاشتید که دولت شهید رئیسی این افتخار بزرگ(واردات واکسن) را به نام خود ثبت کند.
.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دوستان میگویند چرا شما از برجام خارج نشدید؟ آقای پزشکیان اگر ایشان(شهید رئیسی) از برجام خارج شده بود شما ایشان را متهم نمیکردید تو کنار ترامپ و نتانیاهو هستی؟ برجام را در شورای امنیت سازمان ملل تصویب کردند و به لحاظ حقوق بین الملل دست و پای ایران را بستند. کاری کردید که امروز باید حداکثر استفاده را ازبرجام ببریم و بهانه دست دشمن ندهیم.
وی ادامه داد: شما آمدید قدرت ملی و موفقیت جوانان را ارزان فروشی کردید. دیپلماسی، خندیدن و امتیاز دادن نیست بلکه هوشمندانه عمل کردن است. کاری که شهید امیرعبداللهیان انجام داد را ببینید. برای اینکه بتواینم با دولتهای منطقه کار کنیم ایشان از وزارت خارجه اخراج شد اما وقتی سرکار آمد همان کسی که برای ارتباط با کشورهای منطقه اخراج شده بود، باکشورهای منطقه عزتمندانه ارتباط بر قرار کرد. دیپلماسی امیرعبداللهیان ایجاد ارتباط با تکیه بر قدرت درون زای ما بود.
قاضی زاده به اشاره به افزایش فروش نفت در دولت سیزدهم گفت: امروز نماینده سنای آمریکا از وزیر خارجه آمریکا در باره افزایش فروش نفت ایران سوال میکند و وزیر خارجه آمریکا پاسخ میدهد که «رئیسی مرد مصممی» بود. دیپلماسی جای مردان مصمم است نه جای مردان سازشکار.
***
سیاست خارجی جای شاعر مسکلی و ایدهآل پردازی هپروتی نیست
قاضیزاده هاشمی در بخش پنجم و جمع بندی صحبتهای خود گفت: درباره تصرف سفارت انگلیس باید بگویم این حادثه در سال ۹۰ اتفاق افتاده این که من گفتم در سال ۹۴ اتفاق افتاده و اصلاح میکنم.
وی ادامه داد: سیاست خارجی جای شاعر مسکلی و ایده آل پردازی هپروتی نیست بلکه سیاست خارجی عرصه عمل و عرصه تحقق راهبردهای یک ملت هفت هزار ساله است. تحریم با همه زحمتها یک واقعیت است و البته نه بی تاثیر است و آخر دنیا نیست.
قاضیزاده ادامه داد: هم باید مذاکره کرد و هم باید در داخل تلاش کنیم تا انگیزه دشمن برای تحریم از بین برود. قول میدهم کسانیکه میخواهند وعده لغو تحریمها را بر گرده شما سوار کنند هرگز نمیتوانند تحریمها را لغو کنند. تحریم بخشی از راهبرد امنیتی آمریکا است و دیدید با تعطیلی کل برنامه هستهای ایران هم لغو نشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: عمل کردن به وعده با تجربه کسانیکه صحنه گردانان ستاد آقای پزشکیان یا بهتر بگویم دولت آقای روحانی امکان پذیر نیست. تحریمهای آمریکا روی دو نقطه فروش نفت و ارز متمرکز شده بود؛ شهید رئیسی و شهید امیر عبداللهیان به دور از هیاهو در طول سه سال فروش نفت ایران را به ۲ میلیون بشکه رسانده و ۸۰ میلیارد دلار نصیب اقتصاد ایران کردند.
.
وی اظهار داشت: اگر ایران پیشتوانه ارزی نداشت چطور امروز ماشینهای گران قیمت در ایران پلاک میشوند و تاکسیهای برقی را در تهران میبینید. آیا دولت سوم آقای روحانی میخواهد روندی که در دولت شهید رئیسی آغاز شده است را در نطفه خفه کند؟ رئیسی عزیز زبان دنیا را می شناخت و جهان درهایش را به روی امثال شهید رئیسی خواهد گشود. اگر میخواهید پیچ تحریمها شل بماند نیازمند ادامه راه شهید رئیسی هستیم.
قاضیزاده ادامه داد: خطر آمریکا با ترامپ یا بایدن غیر قابل کتمان است اما این خطر یک دهم خطر کسانیکه راه درآمد نفتی را بروی این مردم مظلوم بستند نیست.توافق یا تقابل مقابل هم نیستند. اتفاقا برای توافق خوب باید اول قدرت را نشان بدهی تا سر میز توافق امتیاز بیشتری بگیری؛ اما برخی معتاد توافق هستند طوریکه انگار در عمرشان معامله نکردهاند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید بروری اشتراکات با سایر کشورها دنیا برنامه ریزی کنیم. کشورهای همسایه با ما ایران ۷۰۰ میلیونی فرهنگی را می سازند و آنها نیازمند انرژی ما هستند و میتوانیم با دیپلماسی انرژی بازارهای منطقه را فتح کنیم.
/