اجتماعی

ابزارهای جنگ ترکیبی به تنهایی و بدون ایجاد یک پیکره واحد اثرگذار نیستند

ابزارهای جنگ ترکیبی به تنهایی و بدون ایجاد یک پیکره واحد اثرگذار نیستند

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، برنامه «نبرد اذهان» رادیو گفت‌وگو با موضوع ابزارهای جریان‌ساز جنبشی و غیرجنبشی در محیط جنگ ترکیبی دشمن به روی آنتن رفت.

علیرضا داودی؛ کارشناس مسائل رسانه و امور شناختی اظهار کرد: شکل‌گیری و استمرار جنگ را یک فرآیند است و به صورت دفعی و حادثه ای رخ نمی‌دهد. وقتی صحبت از جنگ ترکیبی می‌کنیم، یعنی مجموعه‌ای مرکب از تمام ابزارها و ادوات را مد نظر داریم. وقتی در حوزه غیر نظامی از جنگ ترکیبی سخن می‌گوییم، به این معنا است که مجموعه‌ای از علوم که قدرت تبدیل مفاهیم در جامعه را از حالت صلح، به نبرد و جنگ دارد.

“نفوذ” پاشنه آشیل ما در کشور است/ جنگ شناختی در لایه‌های ادراکی و تفکری آدم‌ها ورود پیدا می‌کند

وی با اشاره به این موضوع که خیلی وقت‌ها در جنگ‌های نوین از ابزارهای سنتی استفاده می‌کنیم، اظهار کرد: نوع اراده، نوع هویت، نوع ماهیت، نیاز انتظار و ضرورت، توقع، تحمل و میزان امیدآفرینی، رضایت، کفایت و تکامل‌یافتگی وجه تمایز جنگ‌های مدرن و سنتی است.

وی با تصریح بر اینکه آنچه در جنگ ترکیبی اهمیت دارد، نحوه اثرگذاری روی ذهن مخاطب است، بیان کرد: در جنگ ترکیبی، رسانه‌های اجتماعی یک ابزار محسوب می‌شود که در محیط‌های مختلف، با رویکردهای متفاوت و با اهداف مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این کارشناس مسائل رسانه با بیان این موضوع که هیچ کدام از ابزارهای جنگ ترکیبی اعم از رسانه ای و غیر رسانه‌ای به تنهایی قابلیت عملیات و رزم ندارند، اظهار کرد: این ابزارها حتما باید ترکیب شوند و یک پیکره جدید را ایجاد کنند تا اثرگذار باشند. پیکره‌سازی در جنگ‌های ترکیبی، محیط به محیط فرق می‌کند.

داودی با بیان اینکه اصالت به ابزار نیست، گفت: اگر هم ابزار نباشد، اساساً نسبتی به وجود نمی‌آید. در حوزه جنگ‌های ترکیبی، اصالت برنامه‌ای است که می‌تواند از ابزار مورد نظر بهترین استفاده را کند وگرنه هیچ ابزاری فی‌النفسه قابلیت هیچ نوعی تراکنشی را ندارد.

این کارشناس امور شناختی با تصریح بر این موضوع که صرف داشتن ابزار، نشان‌دهنده موفقیت نخواهد بود، اظهار کرد: اگر همه شبکه‌های اجتماعی را هم در اختیار داشته باشید اما نتوانید از آنها یک شبکه برای اهداف خود بسازید، نمی‌توانید موفق شوید و مانند این است که چند ماشین بنز و پورشه داخل پارکینگ داشته باشید اما ندانید با آنها چه کاری باید انجام دهید.

وی به روسیه و استفاده این کشور از جنگ ترکیبی اشاره و بیان کرد: روس‌ها در این زمینه ید طولایی دارند. اتفافی که در اوکراین افتاد یکی از پیچیده‌ترین نرم‌های نبرد اذهان است و این موضوع به ویژه در نبرد سال ۲۰۱۵ بارز است. روسیه در آن جنگ پیروز شد اما دنیا احساس کرد روسیه پیروز جنگ نشده است تا بار ناشی از موفقیت در اوکراین را تبدیل به یک عدالت‌خواهی علیه روسیه نکنند.

شبکه‌های اجتماعی ابزار جنگی نوین برای حکام کشورهای غربی است

در ادامه برنامه، احد سلاجقه؛ کارشناس امنیت سایبری و رسانه‌های نوین با اشاره به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به عنوان ابزارهای جنگ ترکیبی گفت: ایده اولیه شبکه‌های اجتماعی به معنای امروزی را مارک زاکربرگ در سال ۲۰۰۳ از یک نیازسنجی در بعضی از دانشگاه‌های آمریکا ایجاد کرد و در نهایت به فیس‌بوک رسید که امروز بالغ بر سه میلیارد کاربر فعال دارد.

وی با بیان اینکه امروز در انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم و در حال ورود به انقلاب صنعتی پنجم هستیم، اظهار کرد: ساختار و دال مرکزی انقلاب صنعتی چهارم، اطلاعات است و هر کسی صاحب اطلاعات باشد، مالک ذهن و روح و همچنین دارایی‌های مشهود و نامشهود است. کسی که صاحب پلتفرم شبکه اجتماعی است با داشتن آن داده‌ها، هر نوع جنگی را به لحاظ شناختی و اثرگذاری در ذهن مخاطب و با هدف تغییر باورهای او انجام دهد.

این کارشناس امنیت سایبری و رسانه‌های نوین با اشاره به شیوه کار رسانه‌های اجتماعی در جنگ ترکیبی بیان کرد: وقتی مطلبی توسط این شبکه‌ها و رسانه‌ها، چه دروغ باشد و چه حقیقت باشد را در ذهن مخاطب بارگذاری کنند، تبدیل به بدیهیات می‌شود.

وی با تصریح بر این موضوع که شبکه اجتماعی کاملاً ابزار جنگی نوین برای حکام کشورهای غربی محسوب می‌شود، اظهار کرد: غربی‌ها از طریق ابزارهای جنگ ترکیبی که شبکه‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین آنها محسوب می‌شود، کشورهایی که با استعمارگری آنها مخالف می‌کنند را تحت فشار قرار می‌دهند. آنها با این ابزارها، ذهن مخاطب خود را به نفع سیاست‌های خود استحاله می‌کنند؛ بدون اینکه کاربران ایرانی متوجه این مورد شوند.

سلاجقه اشاره کرد: حاکمیت دیتا یا همان اطلاعات و استفاده از ابزارهای شبکه‌های اجتماعی برای جنگ ترکیبی یکی از اصلی‌ترین مولفه‌هایی است که کشورهای غربی از آن بهره می‌برند. 

این کارشناس امنیت سایبری و رسانه‌های نوین خطاب به حاکمیت کشورمان گفت: هیچ وقت نباید با تکنولوژی و فناوری وارد جنگ شد و با فناوری‌ها باید در لبه فناوری جنگید زیرا عوارض جانبی حاکمیت با مردم در حوزه فناوری در فضای مهندسی اجتماعی بیش از آنکه به نفع حاکمیت باشد، به ضرر حاکمیت است.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا