اخبار روز

آیت‌الله حسن صانعی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درگذشت

آیت‌الله حسن صانعی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درگذشت

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برگزیده های ایران، آیت الله حسن صانعی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر جمعه – ۳۰ تیرماه – در سن ۸۹ سالگی درگذشت.

 آیت‌الله حسن صانعی متولد ۱۳۱۳ در نیک‌آباد اصفهان بود که در سال ۱۳۶۲ متعاقب حکم امام راحل به عنوان سرپرست بنیاد پانزده خرداد منصوب شد. او همچنین با حکم رهبر انقلاب اسلامی به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز منصوب شده بود.

بنیاد پانزده خرداد یکی از ارگان‌های زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام است که در سال ۱۳۶۰ با دستور امام خمینی(ره) و به منظور رفع محرومیت و برطرف کردن مشکلات اقتصادی خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی تشکیل شد.که صانعی از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۹۹ به مدت ۳۷ سال سرپرستی آن را برعهده داشت.

ازجمله اقدامات شیخ حسن صانعی در بنیاد ۱۵ خرداد، افزایش جایزه اعدام سلمان رشدی مرتد به ۳/۳۰۰/۰۰۰ دلار بود.

وی در سال ۹۱ و در پی ساخت یک فیلم موهن درباره ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص)، در بیانیه‌‌ای اعلام کرد اگر حکم تاریخی حضرت امام خمینی(ره)  مبنی بر اعدام سلمان رشد مرتد نویسنده گستاخ کتاب آیات شیطانی اجرا می‌شد، شاهد اهانت‌های بعدی که در قالب کاریکاتور، مقالات و ساختن فیلم صورت گرفت، نبودیم.

به گفته آقای صانعی، تعیین جایزه برای اجرای حکم اعدام سلمان رشدی مرتد (نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی) که بلافاصله بعد از صدور حکم امام خمینی(ره) با دستور و تنفیذ ایشان به بنیاد ۱۵ خرداد با هدف ریشه‌کن کردن توطئه ضد اسلامی انجام شد.

سلمان رشدی و داستان یک فتوا

 

شیخ حسن صانعی برادر بزرگتر مرحوم آیت‌الله یوسف صانعی با شروع‌ مخالفت‌های امام راحل علیه حکومت پهلوی‌ در آبان‌ ۱۳۴۳ فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد و پس از تبعید امام‌ به‌ خارج‌ از کشور به‌ مبارزات‌ خود ادامه‌ داد.

در سال ۱۳۵۲ به‌ علت‌ تداوم‌ فعالیت‌های سیاسی‌ از سوی ساواک‌ قم دستگیر و به‌ سه‌ سال‌ تبعید در مشکین‌شهر محکوم‌ شد که به‌ علت تداوم فعالیت‌هایش علیه حکومت پهلوی از سال ۱۳۵۳ محل تبعیدش به شهرستان‌ مرند تغییر یافت.

او پس از اتمام دوران تبعید در ۱۳۵۵ به‌ قم‌ بازگشت و مجدداً فعالیت‌های‌ سیاسی‌ خود را ادامه داد و در جریان‌ تظاهرات ۱۹ دی‌ ۱۳۵۶ که‌ در پی‌ اهانت‌ روزنامه‌ی اطلاعات‌ به‌ امام‌ راحل برگزار شد، یکی‌ از سازمان‌دهندگان‌ اصلی‌ این تظاهرات بود.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا