افزایش درآمد موقوفات کشاورزی با استفاده از روشهای نوین آبیاری
حجتالاسلام حسن امیری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در خصوص مدیریت آب در موقوفات چهارمحال و بختیاری گفت: وجود بیش از ۷۰۰ رقبه کشاورزی در استان بیانگر این است که بیشترین موقوفات در حوزه کشاورزی است که آب و زمینهای زراعی بسیاری در این خصوص وقف شده اما اخیراً بخاطر خشکسالی منابع آبی آنها مشکل پیدا کرده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: ۹۹ درصد موقوفات استان دست زارعان است و نسبت به این زمینها حق نسق دارند.
وی ادامه داد: از سال ۹۷ تا کنون ۱۰۰ هکتار از موقوفات از دست متصرفان آزاد و مدیریت آنها به اوقاف سپرده شده است و ۲۰۰ هکتار دیگر برای آزاد کردن وجود دارد.
امیری بیان کرد: اکثر پروندههایی که متصرفی هستند قابلیت کشاورزی دارند البته اخیراً در حوزههای شیلات و کشتهای شالیزاری هم وارد شدهایم و در حال خلع ید متصرف و بازگرداندن اموال به کاربری وقف هستیم.
افزایش درآمد موقوفات با روشهای نوین آبیاری
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان افزود: این موقوفات بعد از اینکه به دست اوقاف میرسند احیا میشوند که آبیاری نوین و طرحهای دانشبنیان در مزارع کشاورزی وقفی در شوراب صغیر، حمزهعلی و … در دستور کار قرار گرفته است تا از این طریق درآمد موقوفات افزایش یابد.
اوقاف مسئول احیای قناتهای موقوفات
وی افزود: چشمهها و قناتهای بسیاری در روستاها از جمله مرغملک خشک شدهاند که اوقاف خود را در احیا کردن این موقوفات مسئول میداند لذا قصد داریم با استفاده از روشهای نوین آبیاری و منابع محدود آبی که در اختیار داریم بخشی از چشمهها و قناتها را احیا کنیم.
وقف آب، دومین موقوفه در کشور
امیری با اشاره به اینکه وقف آب در کشور دومین جایگاه را دارد، گفت: بیشتر آبانبارها در فلات مرکزی و جادههای ابریشم که کاروانسرا وجود داشته بودند که برای تأمین آب شرب مردم آبانبار و یا حتی آب وقف میشد اما از آنجایی که در این استان آبها همیشه جاری و به صورت برف و باران و چشمهسار بوده وقف آبانبار صورت نگرفته است.
سقاخانهها نیاز به احیا دارند
وی به چند وقف سقاخانه در استان اشاره کرد و اظهار داشت: سقاخانه ارباب میرزا و سقاخانه واقع در خیابان خواجه نصیر شهرکرد از نمونههای وقف آبی استان هستند که البته مورد بیتوجهی قرار گرفتند و به دنبال احیا این وقفها نیز هستیم.
انتهای پیام/۶۸۰۳۶