علمی و فناوری

تصویر متفاوت ماهواره هندی از زمین/ آنچه چشم انسان نمی‌بیند / عکس

تصویر متفاوت ماهواره هندی از زمین/ آنچه چشم انسان نمی‌بیند / عکس

عکس جدید ثبت‌شده با ماهواره هند که برای مطالعه اقیانوس پرتاب شده است، قاره‌ها و دریاهای زمین را با جزئیات خیره‌کننده‌ای از منظر فضا به تصویر می‌کشد.

«سازمان پژوهش‌های فضایی هند»(ISRO)، ماهواره موسوم به «EOS-06» را در نوامبر سال گذشته به فضا پرتاب کرد. ماهواره EOS-06، سومین فضاپیمای مجموعه «اوشن‌ست»(Oceansat) هند به شمار می‌رود و به سه نوع تجهیزات علمی مجهز است که برای نظارت بر دمای سطح دریا و سایر ویژگی‌های اقیانوس طی حداقل پنج سال طراحی شده‌اند.

یک موشک موسوم به «PSLV»، ماهواره EOS-06 را در ۲۶ نوامبر سال ۲۰۲۲ از «مرکز فضایی ساتیش داوان»(SDSC) به فضا برد. این ماهواره، محموله اصلی ماموریت بود که هشت ماهواره کوچکتر نیز به آن پیوستند. ماهواره EOS-06 در فاصله حدود ۷۴۳ کیلومتری بالای زمین مستقر شد.

تصویر متفاوتی که ماهواره هندی از زمین ثبت کرد / عکس

پژوهشگران پس از پردازش ۳۰۰ گیگابایت داده ارسال‌شده از ماهواره به زمین، یک تصویر رنگی به دست آوردند که ترکیبی از ۲۹۳۹ عکس ثبت‌شده بین اول تا پانزدهم فوریه ۲۰۲۳ است. این تصاویر با کمک یکی از تجهیزات علمی ماهواره گرفته شده‌اند که «مانیتور رنگی اقیانوس»(OCM-3) نام دارد.

سازمان پژوهش‌های فضایی هند در یک توئیت نوشت: OCM، زمین را در ۱۳ طول موج مجزا بررسی می‌کند تا اطلاعاتی را در مورد پوشش گیاهی زمین و اقیانوس‌های جهان ارائه دهد.

این سازمان، عکس ترکیبی جدید را به صورت آنلاین در همان روز به اشتراک گذاشت. این عکس، پوشش گیاهی متنوعی را در آفریقا، آسیا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و استرالیا با وضوح فضایی یک کیلومتر نشان می‌دهد. رنگ‌های این عکس، رنگ کاذب در نظر گرفته می‌شوند زیرا منظره زمین در طول موج‌هایی ثبت شده است که به طور طبیعی با چشم انسان قابل مشاهده نیستند.

۵۸۵۸

مجله خبری برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا