اجتماعی

توافق ایران و عراق برای بازگشایی بازارچه‌های مرزی + فیلم

توافق ایران و عراق برای بازگشایی بازارچه‌های مرزی + فیلم

– اخبار استانها –

محسن بیگلری در گفت‌وگو با خبرنگار برگزیده های ایران در کردستان با اشاره به دیدار اخیر خود با فرمانده مرزبانی کشور در رابطه با بررسی وضعیت بازارچه‌های مرزی “سیران‌بند، هنگه‌ژال و گله‌سوره بانه و سیف سقز”؛ از موافقت مرزبانی با بازگشایی این بازارچه‌های مرزی خبر داد.

نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس بازگشایی بازارچه‌های مرزی این دو شهرستان مرزی را مطالبه عمومی مردم عنوان کرد و افزود: خوشبخانه مرزبانی موافق صددرصدی بازگشایی مرزهای کردستان است.

در همین زمینه؛ فرمانده مرزبانی فراجا نیز اظهار داشت: از دی ماه سال ۱۴۰۲ تا روز یکشنبه هفته گذشته؛ که با فرمانده مرزبانی عراق جلسه داشتیم خدا را شاهد می‌گیریم که سه بار برای بازشدن مرزهای ایران و عراق در ساعت، زمان و مکان مشخص تحت کنترل و نظارت مرزبانی بتوانیم مرزها را باز کنیم موضوع را پیگیری کرده و وقول مساعد را از عراق گرفتیم گه این کار انجام شود.

سردار احمدعلی گودرزی با اشاره به اینکه در تماس تلفنی با سردار سپهری فرمانده مرزبانی کردستان، موافقت خود را اعلام کرده‌ام، افزود: مرزبانی موافق صددرصدی بازگشایی مرزهای استان کردستان – (بانه و سقز) به صورت قانونی هستیم چراکه استیفای حقوق دولت و مرزنشینان از وظیفه ذاتی مرزبانی است لذا افتخار می‌دانیم که به مردمان آن دیار کمک کنیم.

در ادامه جزئیات این توافق با بازگشایی مرزهای شهرستان‌های مرزی کردستان را به صورت ویدئویی ببینید:

.

به گزارش برگزیده های ایران؛ ۲۲ شهریورماه سال گذشته گذرگاه موقت مرزی «هه‌نگه‌ژال» بانه پس از گذشت ۶ سال در مراسمی با حضور استاندار، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و به منظور بهبود معیشت مرزنشینان بازگشایی و آغاز به کار کرد.

شهرستان مرزی بانه با بیش از ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۸۴ کیلومتر مرز با کشور عراق و منطقه اقلیم کردستان دارد. هنگه ژال، روستایی از توابع بخش ننور و ۲۴ کیلومتری شهرستان بانه است.

همچنین؛ مرز سیف سقز که از سال ۹۱ بسته شده بود پس از گذشت یک دهه آبان ماه سال گذشته بازگشایی شد اما بعد از مدتی کوتاه فعالیت، این دو بازارچه مرزی مجدد بسته شد.

بازارچه سیف سقز در سال ۱۳۷۳ با پیشنهاد وزارت بازرگانی وقت و بر مبنای مصوبه دولت ایجاد شد و از سال ۱۳۷۵ عملیات زیربنایی آن آغاز و در سال ۱۳۷۷ با موافقت شورای عالی امنیت ملی فعالیت آن شروع شد. در اسفند ماه سال ۱۳۹۱ و بعد از حدود ۱۵ سال فعالیت این بازارچه مرزی، تعطیل شد.

بازگشایی مجدد بازارچه سیف سقز جزو مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور در تیرماه سال ۱۴۰۱ به کردستان بود که در آستانه دور دوم سفر هیئت دولت به استان این مصوبه اجرایی شد.

/۴۸۱/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا