توجیه آموزشوپرورش برای مخالفت با رأی دیوان عدالت درباره مدارس سمپاد چیست؟
توجیه آموزشوپرورش برای مخالفت با رأی دیوان عدالت درباره مدارس سمپاد چیست؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، مدارس سمپاد جزو مدارس دولتی خاص هستند که با برگزاری آزمون ورودی در پایه هفتم اقدام به پذیرش دانشآموزان مستعد و تیزهوش میکنند.
دانشآموزانی که در آزمون ورودی پایه هفتم قبول میشوند تا پایان پایه دوازدهم در این مدارس تحصیل میکنند اما اگر دانشآموزی بخواهد از پایه دهم وارد این مدارس شود باید در آزمون ورودی (تکمیل ظرفیت) شرکت کند.
هماکنون هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، مقرره تبعیضآمیز میان دانشآموزان عادی و استعدادهای درخشان مبنی بر پذیرش دانشآموزان پایه نهم بدون شرکت در آزمون پایه دهم در مدارس استعدادهای درخشان را باطل کرد.
البته دیوان عدالت اداری در روزهای اخیر با صدور اطلاعیهای متذکر شد که این رای به گذشته تسری نمییابد از این رو دانشآموزان در حال تحصیل در مدارس سمپاد مشمول آن نیستند.
بازار کنکور پیرامون آزمون مدارس سمپاد طبیعی است
در همین ارتباط، امید نقشینه؛ معاون استعدادیابی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به اینکه شکلگیری بازار کنکور پیرامون آزمون ورودی مدارس سمپاد طبیعی است، گفت: برای پذیرش دانشآموزان در پایه هفتم مدارس سمپاد، آزمون ورودی برگزار میشود و پذیرفته شدگان بدون آزمون وارد پایه دهم میشوند اما سایر دانشآموزان برای ورود به پایه دهم در آزمون تکمیل ظرفیت شرکت میکنند.
هماکنون یکی از انتقادات این است که در حالیکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دنبال کم کردن سهم کنکور در پذیرش دانشگاه است اما وزارت آموزش و پرورش با برگزاری کنکور مدارس سمپاد و نمونه دولتی که تعداد شرکتکنندگان برخی از آنها قابل مقایسه با کنکور سراسری است، زوج دیگری تحت عنوان «رتبه کنکور – کیفیت» را برای کنترل توقعات در زمینه کیفیت آموزشی ایجاد کرده است!
وی با تأکید بر اینکه دانشآموزان مدارس سمپاد باید شرایط تحصیلی خوبی را داشته باشند و حداقل معدل ۱۸ را کسب کنند، متذکر شد: دیوان عدالت اداری معتقد است که ورود بدون آزمون دانشآموزان مدارس سمپاد به پایه دهم دور از عدالت است.
۴۰ درصد ورودی پایه دهم مدارس سمپاد از دانشآموزان جدید
نقشینه متذکر شد: امسال ۱۸۷۵۱ نفر در پایه هفتم و ۱۱۵۴۶ نفر در تکمیل ظرفیت پایه دهم پذیرش شدند و در دوره متوسطه دوم تقریباً ۴۰ درصد دانشآموزان از ورودیهای جدید و ۶۰ درصد از مدارس سمپاد هستند.
معاون استعدادیابی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان معتقد است: حتی اگر آزمون ورودی برای پایه دهم برگزار شود باز هم اکثر دانشآموزان دوره متوسطه اول مدارس سمپاد پذیرفته میشوند و تعداد صندلیهای این مدارس افزایش نمییابد اما دانشآموزان مشغول کلاسهای تستزنی میشوند و در نهایت موسسات کنکور درآمد بیشتری کسب خواهند کرد!
/