جنبشهای دانشجویی؛ از رکود فعالیت تا سرخوردگی سیاسی
به گزارش خرگزاری فارس از شیراز، بررسی فعالیت های حوزه دانشجویی فارس در عرصه تجمعات مطالبه گری، انتشار نشریات و حتی صدور بیانیه ها، نشان از یک بی تحرکی شدید بوده که باعث بروز انفعال تکاپوی دانشگاهی علی رغم نیازمندی شدید کشور به حضور دانشجویان در عرصههای مورد نیاز جامعه می باشد.
این رکود حاصل یک عامل واحد در سال اخیر نمی باشد، اما مهمترین عاملی که موجب سرخوردگی جدی دانشجویان از جریانات سیاسی در سالهای اخیر، بالاخص در دولت آقای روحانی شد؛ استفاده ابزاری از دانشجویان، دانشگاهیان و عدم تحقق مطالبه و پاسخگویی به خواسته هایشان بود.
از سوی دیگر ورود غیر ضرور و یا ابزاری دانشجویان به جریانات، مسائل جامعه و یا هزینه آنها در تسویه حساب های سیاسی سبب شد که این قشر رغبت خویش را برای حضور در فضای سیاسی از دست بدهد، از جمله اینکه؛ دانشجویان نتیجه ملموسی از مطالبه گری های خویش ندیدند و یا اینکه مطالبات آنان مورد پشتیبانی جامعه قرار نگرفت.
مشکلات شدید اقتصادی و مشغولیت دو چندان دانشجویان جهت تامین هزینه های تحصیل و زندگی که موجب کاهش شدید زمان حضور دانشجو در دانشگاه و نداشتن فراغت زمانی برای حضور در تشکیلات دانشجوی، سپس شروع کرونا و تعطیلی دانشگاه ها، مزید بر علت شده تا این رکود آنقدر امتداد یابد که به ندرت در سال جاری شاهد چند بیانیه و نشریه ساده دانشجویی توسط حتی قویترین تشکلات دانشجویی باشیم.
عوامل فوق، نداشتن چارچوب فکری و سیاسی حتی دامن جریانات انقلابی در دانشگاه را نیز گرفته و آنها را به سکوت کشاند و یا با طرح شعارهای تند و ساختار شکنانه به بهانه عدالت خواهی آنها را به ضد هدف خود یعنی تضعیف نظام نیز کشاند.
اما به نظر می رسد که مسئولین و روسای دانشگاه ها نیز از وضعیت فعلی چندان ناراضی نباشند، زیرا در سایه یک امنیت رسانه ای و مطالبه خواهی دانشجویی، به امتداد سیاست های خویش پرداخته و آنچه باید و نباید را به انجام می رسانند.
انتهای پیام/ف