کهگیلویه و بویراحمد

خشکسالی و تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد/ رنجی که عشایر می‌‌کشد

به گزارش برگزیده های ایران از یاسوج، براساس نتایج سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در سال ۹۹، جمعیت عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد در دوره قشلاقی ۷ هزار و ۳۱۲ خانوار با جمعیت ۲۹ هزار و ۲۶۷ نفر و در دوره ییلاق ۹ هزار و ۲۷۲ خانوار با جمعیت ۳۷ هزار و ۱۲۶ نفر است یعنی عشایر ۱۲ درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد را تشکیل می‌دهند.

عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک‌ میلیون رأس دام سبک و سنگین دارند و  سالیانه ۸ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کنند.

علاوه بر این‌ها عشایر ۳۵ درصد صنایع‌دستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید می‌کند و عشایر قشر مولد در کهگیلویه و بویراحمد هستند.

اما این روزها حال عشایر این قشر مولد خوب نیست، خشکسالی و کاهش بارش‌ها و تنش آبی بر مشکلات این قشر صبور افزوده است. از مجموعه دو هزار حلقه چشمه و قنات مناطق عشایری ۸۰ درصد آن خشک شده و یا با کمبود آب مواجه شده است.

۹ مهر ماه بود که آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور با حضور در جمع عشایر پای درد دل‌ها و مشکلات عشایر منطقه گرگو نشست و دستور داد که به مشکلات عشایر رسیدگی شود اما خبر می‌رسد که تاکنون هیچ گونه رسیدگی به عشایر نشده و مشکلات آنها همچنان به قوت خود باقی است.

عشایر در حال حاضر به دلیل شیوع فصل سرما از سردسیر کوچ کرده و  در منطقه قشلاقی گچساران به سر می‌برند، ۱۴ روز از اسکان آنها در منطقه گرمسیری می‌گذرد اما هیچ گونه رسیدگی به عشایر آن هم در قطب طلای سیاه شهر نفت‌خیز گچساران نشده است‌.

قشلاق بیشتر دامداران را به نابودی کشانده و آنها را دچار ضرر و زیان کرده همه خواسته عشایر توجه به آب شرب آنها و یک انشعاب آب با مشارکت نفت و گاز گچساران و اداره‌کل امور عشایری است.

عشایر امیدوار هستند این خواسته به حق آنها اجابت شود و استاندار انقلابی با ورود به این موضوع هر چه سریعتر به مشکلات آنها رسیدگی کند.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴/ر


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا