خراسان رضوی

شهردار مشهد: حل مشکلات مشهد نیازمند توجه و نگاه ویژه ملی است

به گزارش برگزیده های ایران، سید عبدالله ارجائی شهردار مشهد در بازدیدی که از دفتر برگزیده های ایران داشت، ضمن گفت‌وگو با مدیران خبرگزاری در جمع خبرنگاران فارس به ضرورت تغییر نگاه مسئولان درسطح ملی به مشهد و مشکلات این شهر اظهار کرد: مشهد یک «جهان شهر» است و نباید به چشم یک مرکز استان به آن نگاه کرد. باید حداقل به اندازه یک شهر ملی توجه شود. امروز مشکلات مشهد در مشهد حل نمی شود. مشهد به توجه ویژه و نگاه ویژه ملی نیاز دارد.

وی افزود: معمولا خیلی از رسانه ها ایران را خلاصه در تهران می بینند. در صورتی که این نگاه درستی نیست. تیترهای اول و صفحات رسمی به اندازه ظرفیت مشهد به مشهد نمی پردازند. نه در رسانه های مکتوب و نه در رسانه های غیرمکتوب و نه در رادیو و تلویزیون و رسانه ملی. با این نگاه، مشهد را  با سایر مراکز استان ها یکی می دانند.

ارجائی خاطرنشان کرد: البته این موضوع مختص به خبرگزاری ها و رسانه ها هم نیست. بخشی از دولت و مجلس هم چنین نگاهی دارند.

باید به اندازه ظرفیت امام رضا (ع) به مشهد توجه کنیم

شهردار مشهد با تاکید بر این که نیازمند یک بازنگری اساسی در تقسیم بندی فرصت ها بین پایتخت و سایر استان ها هستیم، افزود: استان خراسان رضوی به دلیل ویژگی های خاصی که دارد، متمایز است. شهر مشهد شهری است که دل در گروه آن دارند و ضربان قلب آنها با نقاره خانه آن تنظیم می شود. مشهد، قلب ایران است و امام رضا، جان ایران است. باید به اندازه ظرفیت امام رضا (ع) به مشهد توجه کنیم.

وی در ادامه گفت: توقع من این نیست که برنامه های شهرداری مشهد را بیان کنید. فقط از مشهد و مشکلات مشهد بگویید.

ارجائی در ادامه با اشاره به حضور سالانه بیش از سی میلیون زائر و مسافر در مشهد گفت: مطالبه رفع مشکل تردد زائرین به مشهد بر عهده کیست؟ اگر تردد به مشهد تسهیل شود، تردد مشهدی ها تسهیل نمی شود. بلکه تردد زائران و ایرانیان تسهیل می شود.

وی افزود: موضوع قطار سریع السیر مشهد به کجا رسید؟ موضوع انتقال آب به مشهد به کجا رسید؟ مشکل آلودگی هوای مشهد را چه کسی باید حل کند؟ این موارد نیازمند یک عزم و اراده در رسانه های ملی و بازگوکردن و پیگیری است تا متولیان امر نسبت به پدر رسانه ها و یک عزم ملی برای مطالبه آنها از متولیان است.

نسخه شفابخش زندگی امروز، سبک زندگی رضوی است

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: نسخه شفابخش زندگی پرتنش امروز ما سبک زندگی رضوی است. اما رسانه هایی که در سطح ملی کار می کنند، اهتمام چندانی به ترویج سبک زندگی رضوی ندارند و به معارف امام رضا نمی پردازند.

مشهد یک شهر بین المللی است

ارجایی در بخش دیگی از سخنان خود گفت: مشهد نه تنها یک شهر ملی که یک شهر بین المللی است. در ۱۹ روز پیک سال مشهد به اندازه جمعیت خود زائر دارد. تا قبل از شیوع کرونا سالانه ۴ میلیون زائر خارجی به مشهد سفر می کردند.

وی افزود: کمک به اقتصاد مشهد و اقتصاد زیارت به معنی کمک به اقتصاد ایران و اقتصاد خدمات است. توسعه اقتصاد زیارت در مشهد به معنای یک حرکت اقتصادی در کشور است. پروژه های مشهد، پروژه های ملی و بعضا بین المللی است. ۵۲ درصد اماکن اقامتی کشور در مشهد ساخته شده است.

فلسفه ذاتی مشهد امام رضا (ع) است

شهردار مشهد در تبیین وظایف شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: مردم مشهد این دوره به گفتمان انقلاب اسلامی رای داده اند و شورایی برخاسته از نیروهای جوان و پاک ومتخصص و انقلابی پای کار آمده اند. برنامه ای که ما تدوین کرده ایم و شورا هم به آن اعتماد کرده، ۱۹گزاره چشم اندازی و ۱۸ چرخش تحول آفرین دارد.

وی افزود: فلسفه ذاتی مشهد امام رضا (ع) است و تمام رویدادها و برنامه ها و اقدامات در این شهر باید با این فضا تنظیم شود. برای این کار ۲ راهبرد ارائه کرده ایم: نخست سبک زندگی «خادم- زائر- مجاور» که مشهد را تبدیل به «حرم- شهر» می کند. دومین راهبرد نیز تسری صفات بارز امام (ع) به شهر است.

ارجایی در ادامه گفت: امام رضا (ع) معین الضعفا بوند. لذا مشهد باید شهر مهربانی ها باشد. امام رضا (ع) عالم آل محمد (ص) بودند. لذا مشهد باید شهر علم باشد.

مهمترین اولویت های اجرایی در شهرداری مشهد

وی خاطرنشان کرد: در موضوع ورزش، ورزش بانوان و ورزش جانبازان و معلولان و ورزش همگانی را مورد توجه قرار داده ایم. ضمن این که در ساخت وحمل و نقل شهری نیز برنامه ویژه حمایتی برای حمایت از معلولان داریم.

ارجایی افزود: در فضای عمرانی، اولویت اول با تکمیل پروژه های نیمه تمام است. گره گشایی از مسائل اساسی، اولویت ما در پروژه های عمرانی است.

وی تاکید کرد: مترو مشهد از زیرساخت های حیاتی حمل و نقل است که به آن پرداخته ایم و بنا داریم تا پایان این دوره، راه آهن، پایانه مسافربری و فرودگاه به حرم مطهر متصل شود. آیا ما باید در این کار تنها باشیم؟

شهردار مشهد در ادامه گفت: نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، ساماندهی ترافیک در هسته مرکزی شهر، کاهش هزینه های سفر درون شهری، انضباظ ترافیکی، رسیدگی به وضعیت معابر، موضوع تفکیک زباله از مبدا و … از دیگر برنامه های دارای اولویت است.

وی افزود: افزایش سرانه فضای سبز و کاهش مصرف آب، ایجاد فضاهای فرح بخش مومنانه، توسعه شهر به سمت شرق و تسهیل سفر و زیارت ارزان در مشهد از دیگر برنامه هایی است که به دنبال تکمیل و اجرایی کردن آن هستیم.

وی همچنین از سرمایه گزاری بخش های مختلف خصوصی در این شهر استقبال کرد و افزود: برای مثال از سرمایه گزاری در جمع آوری، تفکیک و بازیافت زباله به صورت ویژه حمایت می کنیم.

وی در پایان صحبت های خود ابراز امیدواری کرد که برگزیده های ایران، هم «حامی» و هم «هادی» شهرداری مشهد باشد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۹


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا