سیاسی

عدم توجه به برنامه فضایی در دولتهای یازدهم و دوازدهم/ نصب تراستر روی ماهواره نور۳ برای اولین بار

عدم توجه به برنامه فضایی در دولتهای یازدهم و دوازدهم/ نصب تراستر روی ماهواره نور۳ برای اولین بار

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری برگزیده های ایران، سردار جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه در نشست بررسی ظرفیت‌های کاربردی فضا با همگرایی فناوری با اشاره به عملکرد فضایی سپاه اظهار داشت: در گذشته در واقع عمر کم ماهواره‌ها این فرصت را ایجاد نکرد که ما یک ماهواره عملیاتی داشته باشیم و با آن کار کنیم و بعنوان محصول به آن نگاه کنیم.

سپاه ماهواره‌های سنگین‌تر در مدار زمین قرار می‌دهد/گزارش برگزیده های ایران از پرتاب ماهواره نور۳ با ماهواره‌بر قاصد

 

وی افزود: در دو دولت یازدهم و دوازدهم هم یک مقدار فیتیله‌های فضایی پایین کشیده شد و نهضت خوبی که شروع شده بود ادامه پیدا نکرد اما سال ۱۳۹۵ حضرت آقا واکنش نشان دادند که این اتفاق خوبی نیست و باید به این مسایل جدی تر نگاه شود، آنجا بود که یک همیت و جدیتی در سپاه ایجاد شد.

جعفرآبادی تصریح کرد: در آن زمان فرماندهی فضایی در سپاه بود اما بیشتر نگاهمان به ماهواره بود و بعد از شهادت شهید طهرانی مقدم، ماهواره‌بر خیلی جدی دنبال نمی‌شد اما سال ۹۵ نگاه جدی به ماهواره‌بر هم شد تا ما بتوانیم مستقل از دولت طبق تدابیر حضرت آقا کار فضایی را ادامه دهیم و این زنجیره را تکمیل کنیم و نتیجه این شد که سال ۹۹ ماهواره نور را پرتاب کردیم.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه در ماهواره نور ۳ گام خیلی بلندتری برداشتیم و متخصصان چند پله جلوتر رفتند، گفت: در حوزه الگوریتم وکنترل ماهواره در نور ۲ خیلی پیشرفت کرده بودیم ما نور ۲ را در ۲ هفته کاملا پایدار کردیم و ماهواره شروع به کار کرد.

وی افزود: در نور ۳ آن قدر الگوریتم اتومات شده بود، دیدید وقتی که ماهواره پرتاب شد ماهواره‌بر آرام آن را پرتاب کرد و یک و نیم ساعت بعد که در تبریز ماهواره را گرفتیم کاملا پایدار شده بود و یک و نیم ساعت بعد هم ماهواره آماده بود که وراد فازهای دیگر شود.

جعفرآبادی خاطرنشان کرد: این دستاورد بزرگی بود که توانستیم به الگوریتم‌های کنترل ماهواره به صورت کاملا پایدار  و بومی دست یابیم. الان ماهواره که رد می‌شود متخصصان ما به راحتی فرمان می‌دهند که ماهواره به سمت فلان ایستگاه زمینی بچرخد و از فلان نقطه عکس بگیرد.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: ما جرات کردیم یک سنسور را در ماهواره نصب کردیم و آن سنسور ستاره است، وقتی سنسور ستاره نباشد وضعیت ماهواره نسبت به زمین دقتی در حد نیم درجه و یک درجه دارد اما وقتی ماهواره سنسور ستاره و ناوبری نجومی و ستاره‌ای دارد با دقت صدم درجه توجیه می‌شود و با دقت دهم درجه خودش را پوینت می‌کند به سمتی که شما می‌خواهید.

وی همچنین اظهار داشت: این الگوریتم در زمین خیلی کار شده بود اما در ماهواره نور ۳ برای اولین بار بود که کشور توانست از سنسور ستاره استفاده کند و الان ماهواره می‌تواند به راحتی به سمت نقطه‌ای که می‌خواهیم نشانه روی کند.

جعفرآبادی گفت:‌ مورد دیگری که در ماهواره نور ۳ استفاده شد استفاده از تراسترهای فضایی بود اگر ماهواره را وقتی تزریق می‌کنید رها شده باشد در مدار می‌چرخد اما اگر بخواهیم تغییراتی در ارتفاع و جهت آن بدهیم نیاز به تراستر و موتور است که در ماهواره باشد این موضوع در کشور کار شده بود و نور۳ پیشگام بود و روی آن تراستر نصب شد و تا الان بخوبی کار کرده است.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا