مدیرکل حفاظت محیط زیست متهم ردیف اول مانع تولید در کردستان!
به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از سنندج، جلسه یکصد و هفتاد و سومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با دستور کار تشریح آئین نامه اجرایی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و گزارش عملکرد دستگاههای اجرایی، بررسی و تصویب تسهیلات بانکی طرح و واحدها از محل طرح رونق تولید ۱۴۰۰ شامل واحد تعاونی ۳۵ خوراک دام و طیور، شرکت پارس پروتئن دریا و واحد تولید فوم پلیاستایرین، شرکت کابل کنترل سپهر بیجار(تسهیلات ۵۰ میلیارد ریالی بانک تجارت)، پاسارگاد شیمی پارمین عبدالملکی و رسیدگی به مشکل واحد تولیدی پولاد خشت نگین و تامین مالی طرح نیمهتمام شرکت کاشی کسری برگزار شد.
محمد درهوزمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه اظهار کرد: مشکلات واحدهای صنعتی استان در جلسات کمیتههای کارشناسی بررسی و در جلسات اصلی کارگروه رفع موانع با حضور مسئولان، مصوبات و تصمیمات اعلام میشود.
وی به نیاز واحد جاودان ستاره زیویه به سرمایه در گردش اشاره کرد و گفت: این واحد یکی از واحدهای موفق در سطح ملی است و اعطای ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش به این واحد رقم زیادی نیست.
به گفته وی، این واحد تولیدی با اشتغالزایی بسیار بالا، در ۶ ماهه اول امسال ۵۰ میلیارد تومان فروش داشته است.
درهوزمی در ادامه افزود: واحدهایی که درخواست زیر ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات کردهاند با تصویب کارگروه و بدون نیاز به کار کارشناسی، پرداخت میشود.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت صنعت در کردستان، اظهار کرد: سرانه سرمایهگذاری صنعتی در کردستان براساس جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری برابر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر است که میانگین کشوری آن نزدیک به ۸ میلیون تومان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: کردستان در اشتغال بخش صنعت نیز همین شرایط دارد و دلیل اصلی این اختلاف وجود واحدهای خرد و تسهیلاتی است که در این حوزه پرداخت میشود.
وی عنوان کرد: در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان سعی کردهایم هر کسی مشکلی در حوزه تولید را با ارائه راهکارهای مختلف رفع کنیم.
درهوزمی در ادامه خاطرنشان کرد: یک واحد تولیدی در یکی از روستاهای اطراف شهر سنندج وجود دارد که اقدام به جمعآوری ظروف پلاستیکی سطح شهر و بازیافت میکند.
وی افزود: این واحد تولیدی در کنار بازیافت زبالهها پلاستیکی شهر زمینه اشتغالزایی برای ۲۵ نفر را فراهم کرده است اما متاسفانه از سوی محیط زیست استان با موانعی روبه رو شده است.
به گفته رئیس سازمان صمت کردستان، نزدیکی به روستا و ایجاد مشکلات زیستمحیطی برای مردم دلیل ممانعت محیط زیست از فعالیت این واحد بود و گفتهاند باید حداقل ۲۰۰ متر از واحدهای مسکونی دور باشد تا مجوز فعالیت صادر کنند.
وی عنوان کرد: این واحد تولیدی زمانی احداث شده که از محل سکونت خیلی دور بوده است اما ساخت و سازهای غیرمجاز به نوعی روستا را به واحد تولیدی نزدیک کرده و اکنون صاحب حق شدهاند.
درهوزمی خاطرنشان کرد: به دنبال پیگیری اکیپی متشکل از نمایندگان دستگاههای بهداشتی و صنعتی و براساس تصمیم کارگروه رفع موانع تولید، برای جلوگیری از تعطیل شدن این واحد، فرصت یک سالهای برای انتقال به مکان دیگری داده شد اما با وجود این مصوبه هم، متاسفانه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با نادیده گرفتن مصوبه کارگروه از طریق واحد حقوقی سازمان محیط زیست کشور از این واحد شکایت کرده و به نوعی مصوبه کارگروه که لازمالاجراست را نادیده گرفته است.
وی عنوان کرد: در حالی مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان کارگروه رفع موانع تولید را خائن به محیط زیست تعبیر میکند که در جلسات این کارگروه شرکت نمیکند و گاها معاون شهرستان در این جلسات حضور مییابد.
وی عنوان کرد: رویهای که محیط زیست در مورد واحدهای تولیدی در استان شروع کرده به شدت مورد اعتراض ماست چون وقتی کارگروه در مورد واحدی مصوبهای میدهد هیچ مسوولی حق ندارد آن را نادیده بگیرد و اگر مغایر قوانین آنهاست ظرف زمان تعیین شده باید به کارگروه اعلام میکرد نه اینکه کارگروه را دور بزند.
وی تصریح کرد: ادارهکل حفاظت محیط زیست کردستان به جای جلوگیری از فعالیت این واحد تولیدی باید با توجه به فعالیتی که در حوزه کمک به محیط زیست میکند آن را مورد تقدیر قرار میداد.
عبدالله کاردانی مدیر خانه صنعت و معدن کردستان هم با انتقاد جدی از موانعی که محیط زیست کردستان در مسیر برخی واحدهای تولیدی در استان ایجاد میکند، اظهار کرد: ایجاد مشکل برای واحدهای صنعتی استان از سوی محیط زیست به این واحد بازیافت پلاستیک خلاصه نمیشود چرا که موانعی نیز در مسیر یک واحد صنعتی تعمیر ترانس در دهگلان ایجاد کرده و تعهد محضری برای تخلیه این واحد که قرارداد بزرگی با اقلیم کردستان عراق دارد، گرفته است.
وی گفت: سرمایهگذار این واحد با ایجاد ۶ واحد صنعتی زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر را فراهم کرده و قراردادش با طرف شمال عراق از طریق کنسولگری دو کشور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بحث مالی این قرارداد بیش از ۳ میلیون دلار است که در صورت تعطیلی کارگاه، زیان بزرگی را متحمل خواهند شد این در حالیست که اکنون ۲۹ نفر مهندس و ۱۵ نفر کارگر ماهر در این واحد فعالیت میکنند.
وی افزود: محیط زیست کردستان به جای ارائه راهکارها، خود به مانعی در مسیر تولید استان تبدیل شده است.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱