معرفی نمایشگاه جهانی جیتکس، زمان و محل برگزاری آن
معرفی نمایشگاه جهانی جیتکس، زمان و محل برگزاری آن
به گزارش برگزیده از البرز؛ جیتکس (GITEX) که به صورت اختصار از جمله Gulf Information Technology Exhibition گرفته شده است، بزرگترین جشنواره کامپیوتر و آیسیتی است که از سال ۱۹۸۱ میلادی هر ساله در کشور امارات متحده عربی و در شهر دبی برگزار می شود از این رو برترین تولید کنندگان فن آوری جهان و منطقه و بیشترین تعداد از مدیران ارشد کمپانیهای مختلف و متخصصان این صنعت امسال نیز برای چهل و سومین بار در تاریخ ۱۶ الی ۲۰ اکتبر ۲۰۲۳ مصادف با ۲۴ الی ۲۸ مهر ۱۴۰۲ در مرکز تجارت جهانی دبی گرد هم خواهند آمد.
جیتکس ۲۰۲۳ که رقابتی جهانی برای برتری هوش مصنوعی خواهد بود با بهرهمندی از نسل جدید فن آوری و همگرایی و متحد کردن پیشروان فن آوری، مخترعان، استارتاپها، دانشگاهیان ، محققان و توسعه دهندگان ؛ راه حل های تجاری ارائه خواهد داد تا آینده شهر سازی تسریع شود.
نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات جیتکس تاکنون به گونهای رشد و توسعه یافته تا بتواند یکی از تأثیرگذارترین رویدادهای مرتبط با فناوری روز دنیا باشد البته ایجاد ارتباطات قوی و مؤثر در صنعت ICT از دیگر مزایای نمایشگاه جیتکس است.
مزایای حضور شبکه در نمایشگاه جیتکس
«امیر سرکندی» مدیر کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز درباره این موضوع گفت: برای اولین بار، با هدف توسعه بازارهای بین المللی برای شرکتهای نوآور و فنآور و با حمایت ویژه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، امکان حضور شرکتهای برتر مستقر در کارخانه نوآوری کشور در بزرگترین نمایشگاه فناوری اطلاعات خاورمیانه فراهم شده است. شرکتهای منتخب، علاوه بر دریافت حمایت ارزی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امکان حضور رایگان برای حضور در پاویون رسمی جمهوری اسلامی در جیتکس ۲۰۲۳ را خواهند داشت.
وی با اشاره به ظرفیتهای نمایشگاه جیتکس برای شبکهسازی تجاری بینالمللی گفت : این نمایشگاه با حضور بیش از یکصد کشور جهان و با ارائه جدیدترین محصولات فناورانه بیش از ۴ هزار و پانصد شرکت از کشورهای مختلف برگزار میشود، شرکتهای ایرانی نیز با استفاده از ظرفیتهای تجاری این نمایشگاه، میتوانند بازارهای جدیدی برای معرفی ، فروش یا جذب سرمایه گذاری خارجی ایجاد کنند.
چه کسانی در جیتکس حضور دارند؟
هرساله نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان از قارههای آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا در نمایشگاه جهانی جیتکس به ارائه آخرین محصولات و دستاوردهای خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) می پردازند که به شرح زیر قابل بیان است:
۱.شرکتهای فناوری اطلاعات: شرکتهای بزرگ و بینالمللی فناوری، تولیدکنندگان سختافزار و نرمافزار، توسعهدهندگان تکنولوژیهای پیشرفته و ارائهدهندگان خدمات فناوری
۲. شرکتهای ارتباطات: شرکتهای ارتباطات موبایل، ارتباطات ثابت و شبکههای ارتباطات.
۳.استارتاپها و کارآفرینان: تازهکارها و شرکتهای نوپا در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات.
۴.تولیدکنندگان تجهیزات: شرکتهای تولید کننده تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری، ماشینآلات و سختافزار.
۵.رویدادهای برتر: شرکتهای متخصص در برگزاری رویدادهای مختلف مرتبط با فناوری و ارتباطات.
۶.شرکتهای امنیت سایبری: شرکتهای ارائهدهندهی راهکارهای امنیتی و محافظتی در فضای سایبری.
۷.شرکتهای ابری و محاسبات ابری: تأمینکنندگان خدمات ابری و محاسبات ابری.
۸.شرکتهای اینترنت اشیاء (IoT): تولیدکنندگان و ارائهدهندگان راهکارها و خدمات مرتبط با اینترنت اشیاء.
۹.شرکتهای هوش مصنوعی و واقعیت افزوده: شرکتهای فعال در حوزههای هوش مصنوعی و واقعیت افزوده.
۱۰.شرکتهای بلاکچین و فناوریهای مرتبط: شرکتهای تخصصی در زمینههای بلاکچین و ارائهدهندگان خدمات مرتبط
امسال نیز پیشبینی می شود جیتکس ۲۰۲۳ با حضور ۱۷۰ کشور جهان و با ارائه جدیدترین محصولات فناورانه بیش از ۴ هزار و پانصد شرکت از کشورهای مختلف برگزار شود.
در جیتکس چه میگذرد؟
افراد مبتکر و نوآور، پیشرفتهترین شرکتها و بهترین ذهنها با رزرو غرفههایی برای شرکت خود و آنچه قصد معرفی و ارائه آن به دنیا را دارند در این نمایشگاه گرد هم می آیند تا برای ارتقاء تجارت ، اقتصاد، جامعه و فرهنگ از طریق قدرت نوآوری بکوشند.
بهطورکلی غرفه های نمایشگاه جیتکس به عناوین زیر تقسیم بندی میشود:
۱.توسعهدهندگان روشهای ساخت نرمافزارها و سیستمهای خدماتی
۲.ارائهدهندگان سیستمهای خدماتی
۳.توسعهدهندگان زیرساخت کلود
۴.ارائهدهندگان راهحلهای امنیتی کلود
۵.مشاوران
۶.سازندگان سرور
۷.تامین کنندگان ذخیرهسازی
۸.شرکتهای ساخت سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری
۹.بخش Golf Comms نمایشگاه تکنولوژی و فناوری دبی
۱۰.بخش فناوری مصرفکننده
به عبارتی محصولات ارائه شده در جیتکس تاکنون در زمینههای گوناگونی نظیر مراکز داده، وسایل هوایی بدون سرنشین (پهپاد)، چاپ سه بعدی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، بلاکچین، رباتها، تکنولوژی صوتی، لوازم جانبی، اینترنت اشیا، امنیت، پردازش ابری، راهحلهای ارتباطات تلفن همراه، جابجایی، تکنولوژی مالی، تکنولوژی مصرف کننده، چاپ و اتوماسیون اداری، شهرهای هوشمند، بازیهای رایانه ای، سختافزار و نرمافزار، خدمات اینترنت، خدمات فناوری و لپ تاپ بوده است.
حضور نمایندگان ایرانی در جیتکس
طبق اطلاعات آماری، نمایندگان صنعت فناوری اطلاعات وارتباطات ایران از سال ۲۰۱۵ در نمایشگاه جیتکس حضور داشتهاند.
در جیتکس ۲۰۲۳ نیز با حمایت ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حدود ۴۰ شرکت برتر ایرانی در این رویداد حضور خواهند داشت.
اهمیت جیتکس دبی برای شبکه کارخانههای نوآوری سراسر کشور
دکتر صدری مهر دستیار معاون علمی و فناوری رییس جمهور در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری اظهار داشت: امکان حضور شرکتهای برتر کارخانههای نوآوری جهت حضور در نمایشگاه فراهم شده است.
وی یادآور شد : ارزیابی شرکتهای متقاضی معرفی شده از سوی هر کارخانه نوآوری، توسط کارگروه متنخب از روسای کارخانهها با نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می شود.
همچنین «امیر سرکندی» مدیر کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز گفت: شبکه کارخانه های نوآوری سراسر کشور، برای اولین بار در یک نمایشگاه بین المللی به عنوان اصلیترین زیر ساخت نوآوری و فناوری استانها، عهده دار توسعه بازار بین المللی شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناوری استان خود میباشند.
امروزه، اقتصاد دیجیتال جهانی، با سرعت چشمگیری در حال ترقی کردن پلههای موفقیت است. شما در نمایشگاه جیتکس دبی، میتوانید شاهد بزرگترین رویداد فناوری و استارتاپ دنیا باشید. این نمایشگاه، شرکت کنندگان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود فرا میخواند. شکی در آن نیست که از نمایشگاه جیتکس دبی، قادر است که تاثیرگذارترین سیستمهای دنیا را در جهت پیشبرد تجارت، اقتصاد، جامعه و فرهنگ به یکدیگر مرتبط سازد.
شایان ذکر است جیتکس ۲۰۲۳، از ۲۴ لغایت ۲۸ مهر ۱۴۰۲ و از ساعت ۹ صبح الی ۱۸ عصر در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار خواهد شد.
برگزیده های ایران