مازندران

نظر معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره پیک ششم کرونا در استان

به گزارش برگزیده های ایران در مازندران، در روزهای پایانی بیستمین ماه از شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا در استان هستیم، این درحالی است واکسیناسیون ۸۰ درصدی تا حدی خیال مردم را در ارتباط با ویروس کرونا راحت کرده بود.

این وضعیت تا حدی بود که شاهد  آب رفتن رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان مازندران هستیم و گزارش‌های میدانی از سطح شهرها نیز تاییدکننده این ادعا است.

البته طی مهر ماه با توجه به تعطیلی‌ها حجم انبوه مسافران به سمت استان سرریز شد و ترافیک در حدی بود که جاده‌ها قفل شد و بار برگشت خودروها در محورهای شمال به چند روز بعد از تعطیلات موکول شد.

دکتر قاسم اویس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ارتباط با دلایل افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا و همچنین آغاز پیک ششم کرونا در مازندران در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: اگرچه این روزها شاهد افزایش تدریجی بیماری از نظر  بستری و مراجعه سرپایی هستیم اما قاعده این است که این آمار طی چندین روز به‌صورت دقیق رصد شود تا اطمینان حاصل کنیم که استان  وارد پیک ششم شده ولی در حال حاضر با اطمینان نمی‌توان در این زمینه اظهارنظر کرد.

وی با اشاره به افزایش ملایم موارد ابتلا و بستری کرونایی در مازندران، افزود: یکی از دلایل سیر کاهشی رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه متوسط رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مازندران به زیر ۴۵ درصد رسید، اضافه کرد: استفاده از ماسک و بحث فاصله‌گذاری اجتماعی پایین است که البته فرا رسیدن ماه‌های سرد سال مزید بر علت شده است.

اویس تصریح کرد: در کنار این مسائل افزایش حجم عروسی‌ و مراسم‌ها را داریم و در واقع مشاغل پرمخاطره از جمله تالارها، سالن‌های ورزشی، رستوران‌ها و مراکز پرخطر فعالیت می‌کنند.

وی اظهار کرد: واکسیناسیون اطمینان کاذبی در آحاد جامعه به وجود آورده که با توجه به تزریق واکسن نیازی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست؛ درحالی‌که این بیماری با کسی شوخی ندارد و هر گونه تغییر ژنی یا جهش ویروس ممکن است وضعیت استان را ناهنجار کند.

وی با اعلام اینکه  سوش‌های جدید ویروس دیده نشده و عمده گونه‌های ویروس دلتا است، یادآور شد: دز اول واکسیناسیون در بین  ۸۷ درصد افراد جامعه تزریق شده است همچنین معادل ۵۰ درصد نیز دز دوم واکسن را تزریق کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: برای اینکه شرایط بهتری از کنترل بیماری را شاهد باشیم باید به واکسیناسیون دز کامل به  ۸۵ تا ۹۰ درصد برسد  تا شاهد وضعیت مدیریت شده بیماری باشیم اما در حال حاضر با این آمار فاصله داریم.

اویس با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت استان مازندران از لحاظ واکسیناسیون دز دوم بیماری در وضعیت مطمئنی نیست، بیان کرد: گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال به‌عنوان فعال‌ترین گروه سنی، کمترین واکسن را تزریق کردند که توقع این است که در این زمینه تشویق شوند.

وی در پایان گفت:  انشالله سیر افزایش شرایطی گذرا باشد و مازندران از این وضعیت عبور کند.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا