آذربایجان شرقی

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز آغاز به‌کار کرد

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز آغاز به‌کار کرد

به گزارش برگزیده از تبریز، این نمایشگاه در همان ساعات اولیه افتتاح، با استقبال مردمی روبه‌رو شد و اقشار مختلف مردم حضور گسترده‌ای در نمایشگاه داشتند.

درهای نمایشگاه از صبح چهارشنبه به روی مردم گشوده شده است و مردم از همان دقایق اولیه حضور پر رنگی در نمایشگاه داشته‌اند.

علاوه بر نمایشگاه کتاب، نمایشگاه مطبوعات و نمایشگاه حجاب و عفاف، برگزاری نشست‌های کارگاهی، رونمایی از چندین کتاب در موضوعات مختلف، نشست ادبیات کودک، برگزاری کارگاه داستان و تصویرسازی، برگزاری شب شعر با نام مفاخر استان از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در این دوره از نمایشگاه کتاب تبریز است.

اختصاص غرفه‌ای ویژه برای برگزاری نشست‌هایی با موضوع تحولات غزه، ازجمله دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده در این نمایشگاه است.

مهمترین دغدغه فرهنگی ترویج کتابخوانی است/ گردش اقتصادی ۱۲ هزار میلیارد تومانی صنعت نشر کشور

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مهمترین دغدغه فرهنگی حال حاضر کشور را ترویج کتابخوانی اعلام کرد.

علی رمضانی در آیین افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز اظهار داشت: تلاش مجموعه وزارت ارشاد در برپایی نمایشگاه‌های کتاب استانی، علاوه بر ترویج فرهنگ کتابخوانی، تلطیف فضای شهری و اجتماعی است.

وی یادآور شد: افزوده شدن کتاب به فضای تبلیغات شهری و برپایی رویدادهایی همچون رونمایی کتاب، افتتاح کتابخانه و تجلیل از نویسنده و مترجم، عامل تلطیف و ارتقای روحیه شهروندان است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه کتاب تبریز پس از چهار سال وقفه حاصل تلاش وزیر ارشاد و استاندار آذربایجان شرقی است، تصریح کرد: وزیر ارشاد به دلیل همراهی رییس جمهور در سفر تاجیکستان امکان حضور در این جمع نیافت.

رمضانی با اشاره به برخی چالش‌های دوره های قبل در نمایشگاه‌های کتاب افزود: پس از مطالعات و آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته، تصمیم بر آن شد که برای اولین بار، نمایشگاه کتاب به صورت موضوعی چیدمان شود.

وی ادامه داد: وقتی به مردم می‌گوییم کتاب بخوانید، تازه آنها را وارد وادی سرگردانی می‌کنیم چراکه بدون مشاور و راهنما انتخاب از بین سالانه ۷۰ هزار عنوان کتاب چاپ اولی، کاری دشوار است.

رمضانی تصریح کرد: امروز حضور راهنمایان کتاب در نمایشگاه کتاب تبریز می‌تواند ضمن پاسخ به سئوالات مردم، مشاوره‌های لازم را به آنها در خرید کتاب ارائه دهد.

وی با بیان اینکه ۵ هزار ناشر و ۵۰ هزار نویسنده و مترجم و مصحح در کشور فعال هستند، گفت: مجموع اقتصاد صنعت نشر کشور امسال به ۱۲ هزار میلیارد تومان می رسد و برخلاف تصور خیلی‌ها، صنعت نشر اولین صنعت فرهنگی کشور از نظر اقتصادی، تعداد فعالان و میزان اثرگذاری است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: این پتانسیل در جایی باید عرضه شود و نمایشگاه‌های کتاب بهترین عرصه برای این منظور است.

رمضانی در پاسخ به برخی نقدهای مطرح شده برای هزینه‌کرد ۵۰ میلیارد تومانی در نمایشگاه تهران گفت: وزارت ارشاد تا این لحظه برای برپایی نمایشگاه کتاب تبریز ۱۰ میلیارد تومان هزینه کرده است.

رفع دغدغه ناشران استانی در نمایشگاه کتاب تبریز / ۳۰ ناشر استانی در نمایشگاه تبریز حضور دارند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از رفع دغدغه ناشران استانی در هجدهمین نمایشگاه کتاب تبریز خبر داد و افزود: ۳۰ ناشر استانی در این دوره از نمایشگاغه کتاب تبریز حضور دارند.

محمد حسین بلاغی اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تبریز پس از نمایشگاه تهران دومین رویداد بزرگ کتاب در کشور به شمار می آید.

وی با اشاره به برخی دغدغه های ناشران استانی برای حضور در نمایشگاه کتاب تبریز تصریح کرد: بخشی از این دغدغه‌ها به جا بود که با رایزنی های انجام شده موارد مطرح شده را رفع کردیم.

بلاغی از برگزاری سه جلسه توجیهی با ناشران استانی خبر داد و گفت: مهمترین دغدغه این عزیزان تعهد به تخفیف ۳۰ الی ۴۰ درصدی در نمایشگاه بود که با همکاری خانه کتاب ایران این موضوع مرتفع شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی یادآور شد: در دوره های قبل تخفیف ناشران استانی ۲۰ درصد بود که ما این رقم را در سال جاری به ۱۰ درصد رساندیم.

وی رایگان بودن غرفه های نمایشگاه کتاب تبریز برای ناشران استانی را از دیگر تمهیدات اتخاذ شده برای رفع دغدغه آنان عنوان کرد و ادامه داد: یکی دیگر از موارد مطرح شده نگرانی از مدت زمان یکماه برای تسویه فروش یکپارچه کتاب بود که ما قول دادیم این زمان برای ناشران استانی به ۵ روز کاهش خواهد یافت.

به گفته وی، ۳۰ ناشر استانی، ۱۲ ناشر بین المللی و بقیه ناشران ملی هستند.

تفاوت‌های نمایشگاه کتاب تبریز با دوره‌های قبل / از حضور راهنمایان کتاب تا تقسیم‌بندی موضوعی

هجدهمین دوره نمایشگاه کتاب تبریز با دوره‌های قبل تفاوت‌های ویژه‌ای دارد.

تفسیم‌بندی موضوعی و حضور راهنمایان کتاب در سالن‌های نمایشگاه به جای ناشران از ویژگی‌های بارز این دوره از نمایشگاه کتاب تبریز است.

یکی از دغدغه‌های مهمی که در موضوع توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی وجود دارد این است که چه کتابی برای چه قشر و رده سنی مناسب خواهد بود. راهنمایان کتاب حاضر در سالن‌های مختلف، مشاوره‌های لازم را برای خرید کتاب‌های مناسب برای سلایق مختلف ارائه می دهند.

در همین حال، فروش متمرکز کتاب از دیگر ویژگی‌های این دوره از نمایشگاه کتاب تبریز است.

امکان فروش کتاب با قیمت‌های یکسان در کنار اعمال تخفیفات نمایشگاهی از مهمترین محسنات این روش اعلام شده است.

از سوی دیگر، برگزاری نمایشگاه‌های حجاب و مطبوعات همزمان با نمایشگاه کتاب از دیگر نکاتی است که مورد توجه بازدید کنندگان هجدهمین نمایشگاه کتاب تبریز قرار کرفته است.

در این دوره، برنامه‌های مختلف آموزشی، تحلیلی و فرهنگی همچون سرای اهل قلم، نشست های نقد کتاب، سخنرانی نویسندگان و اختصاص غرفه ویژه برای بررسی تحولات فلسطین و غزه از دیگر بخش‌های پیش‌بینی شده در این دوره است.

هجدهمین نمایشگاه کتاب تبریز از ۱۷ تا ۲۱ آبان از ساعت ۱۰ تا ۲۱ پذیرایی علاقه مندان است.

۴۶

برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا