هنرمندان گفتند؛ کدام فیلم خوب، کدام یک بد!/ مارال بنیآدم از «پروین» گفت و رحیمیان از پدرِ بیمسئولیت
هنرمندان گفتند؛ کدام فیلم خوب، کدام یک بد!/ مارال بنیآدم از «پروین» گفت و رحیمیان از پدرِ بیمسئولیت
خبرگزاری برگزیده های ایران ـ مجتبی برزگر: روز ششم جشنواره فیلم فجر بهاحترام شهادت حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) با تأخیر آغاز شد.
سانس اول جشنواره برگزار نشد و اولین فیلم از ساعت ۱۶ روی پرده رفت.
در پرونده تصویری امروز نگاهی به مؤلفههای یک فیلم خوب داشتهایم و در گفتوگو با چهرههای شناختهشده سینمای ایران این سؤال را پرسیدیم؛ فیلم خوب چه استانداردهایی دارد؟
حسن وارسته نویسنده سینما و تلویزیون دراینباره گفت: هیچکاک عبارتی درباره یک فیلم خوب دارد که سه بار آن را تکرار میکند؛ فیلمنامه، فیلمنامه و فیلمنامه، یعنی یک فیلمنامه خوب داشته باشی یک کارگردانی متوسط هم باعث میشود آن کار دیده شود.
.
محمدرضا ورزی کارگردان سینما و تلویزیون که امسال با «پروین» پا به جشنواره فیلم فجر گذاشت در خصوص فیلم خوب این نکته را یادآور شد: ما بهدلیل فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی که داریم خیلی بهنظرمن نیازی نیست بر پایه ابتذال بخواهیم محتوایی را تولید کنیم یا فرض بگیریم حتی شوخیها، شوخیهایی باشد که در شأن خانواده ایرانی نباشد.
حسین عابدینی بازیگر که امسال «آپاراتچی» را در جشنواره فیلم فجر داشت تأکید کرد: شما با ایجاد موقعیت و خلق موقعیت و در واقع با دیالوگها باید مخاطب را بخندانی نه شوخی جنسی!
فیلم سینمایی نپتون یکی از فیلمهای اجتماعی حاضر در جشنواره فیلم فجر است که آرمین رحیمیان در نقش اصلی آن بازی میکند. این فیلم امروز به خانه جشنواره آمد.
نویسنده این فیلم اشاره کرد که در «نپتون» مسئله نقد زن یا مرد مطرح نیست؛ بلکه بسیاری از خانوادهها در دنیای کنونی، شبیه به این خانواده زندگی میکنند. مادر این بچه بهدنبال پیدا کردن استقلال خودش است، اما مسیر اشتباهی میرود.
محمدابراهیم غفاریان کارگردان فیلم «نپتون» به این نکته اشاره کرد: نپتون یک سیاره آرام و شیک است یک ظاهر شیک و آرام دارد و یک درون خروشان و متلاطم؛ ما داریم درباره یک زندگی از بیرون قشنگ و شیک صحبت میکنیم که از درون متلاشی میشود.
آرمین رحیمیان که نقش اصلی «نپتون» را بازی میکند تأکید کرد: پدر بیمسئولیت بودن چیزی نبود که نمونهای برای آن نباشد مسئله از اینجا شروع شد که بیاییم یک بار درباره آن صحبت کنیم، و وقتی که به من پیشنهاد شد و آقای غفاریان فیلمنامه را دادند دیدم دیگر وقتش فرارسیده است، امیدوارم نتیجه آن خوب شده باشد.
اولین انیمیشن هایپررئال ایران به جشنواره فیلم فجر رسید.
انیمیشن سینمایی «شمشیر اندوه» یکی از تکنیکیترین تولیدات پویانمایی کشور در چند سال اخیر است، اما نکته قابل تأمل درباره آن داستان متفاوتش است.
این انیمیشن سراغ اتفاقات مهم صدر اسلام رفته و ماجرای شهادت حضرت امام حسن (علیه السلام) تا واقعه عاشورا را به تصویر کشیده است.
کارگردان و تهیهکننده این انیمیشن خبرهای خوبی از رونق این شاخه از سینما در کشور دادند و اذعان کردند که فاصله ما با انیمیشنهای جهانی روز به روز در حال کم شدن است.
عماد رحمانی کارگردان این انیمیشن جلوی دوربین برگزیده های ایران حاضر شد و به این نکته اشاره کرد: واقعاً فرآیند تولید انیمیشن بهخاطر زمان زیادی که تولید آن میبرد فرآیند متفاوتی نسبت به ساخت و تولید یک فیلم سینمایی دارد. اگر حمایتهای لازم شود و امسال حضور ۴ پویانمایی در جشنواره امسال جای تبریک دارد.
وی افزود: این استمرار وجود داشته باشد در وهله اول مهاجرتهای انیماتورها و فرار نخبهها را میتوان کنترل کرد و در وهله بعدی بچهها اینجا قطعاً فضای کار خوبی باشد حتماً میمانند و برای ساخت محصول بهتر تلاش میکنند.
پایانبخش روز ششم جشنواره، فیلم سینمایی «پروین» بود؛ خالق معمای شاه این بار با فیلم پروین به جشنواره فیلم فجر آمد تا نمایی نزدیک از زندگی پروین اعتصامی را به مخاطبان نشان بدهد.
مارال بنیآدم بازیگر نقش پروین اعتصامی است؛ او تأکید کرد که باعث افتخارش است که در نقش این بانوی شاعره معاصر بازی کند.
مارال بنیآدم مقابل دوربین برگزیده های ایران قرار گرفت و این نکته را یادآور شد: من امیدوارم درباره همه زنان ارزشمند و فاخر و سازنده کشورمان که در تاریخ و ادبیات و در تمام جوانب، که ایران زنان سازندهای دارد، فیلم درباره آنها بیشتر بسازیم و به مخاطب معرفیشان کنیم، یادشان را همواره زنده نگه داریم و در سینمایمان بسیار جای این افراد و مشاهیر خالی است.
سعید مرادی تهیهکننده که این روزها سریال طنز ۹۰شبی «چرخ گردون» را روی آنتن شبکه دو سیما دارد و مدیرعاملی اتحادیه تهیهکنندگان فیلم و سریال ایران را عهدهدار است در خصوص فیلم «پروین» محمدرضا ورزی این نکته را مطرح کرد: محمدرضا ورزی از کارگردانانی است که در حوزه کارهای تاریخی و مفاخر سالهای سال است بهعنوان بهنوعی یک مورخ سینمایی ایشان را تعریف کنیم و فعالیت میکند.
محمدرضا ورزی کارگردان «پروین» تأکید کرد: گام مهم و اتفاق ارزشمندی است که این فضایی که برای مفاخر کشورمان است چه معاصر و چه قدمتی دیرینه داشته باشد، تبیین بشود، پرداختن به این موضوعات ضرورت دارد مخصوصاً برای نسل جون جامعه.
حسین علوی خواننده تیتراژ فیلم «پروین» هم این نکته را یادآور شد: چندین بار این قطعه مورد بررسی قرار گرفته است تا یک اتفاق خوب و ماندگار و فاخر از دل آن بیرون بیاید، افتخاری بود کار کردن در پروژهای که بهزاد عبدی آهنگساز برجسته کشورمان تولید آن را بهعهده داشتند.
روز ششم جشنواره هم به اتمام رسید، اما فردا روز مهمتری است.
فردا، دل همه ایرانیان در دوحه و پیش ملیپوشان کشورمان است، ما هم در برج میلاد مسابقه ایران و قطر را روی پرده سینما تماشا میکنیم و برای سفیدپوشان ایرانی آرزوی موفقیت داریم.
با موافقت تهیهکننده فیلم نبودنت و همکاری جشنواره، قرار شد این فیلم سینمایی در ساعت ۲۲ پخش شود و فوتبال ایران بهصورت مستقیم برای اهالی رسانه پخش شود.
/+