آذربایجان شرقی

وصول نشدن نظریات کارشناسی یکی از علل اصلی تجدید اوقات دادرسی است

به گزارش برگزیده های ایران از تبریز، موسی خلیل‌اللهی در نشستی با اعضای استان، با بیان اینکه اهمیت کارشناسی امروز در جامعه بسیار بالا است، اظهار داشت: کارشناسان جدای از مجموعه قضایی نبوده و هر دو لازم و ملزوم یکدیگر در راستای اجرای عدالت هستند هر کدام ضعفی داشته باشند قطعا در نتیجه دادرسی های عادلانه تاثیرگذار خواهد بود.

وی با بیان اینکه در بالای ۸۰ درصد از پرونده ها خواسته یا ناخواسته کارشناسان حضور داشته و اظهار نظر آنها نقش پررنگ دارد. افزود: کارشناسان و علی الخصوص کارشناسان جوان باید بدانند که در چه جایگاهی ایستاده اند و اینکه حضور و اظهار نظر آنها تا چه اندازه می تواند در سرنوشت مردم تاثیرگذار باشد.

رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه کارشناسی در بین مردم اضافه کرد: در کنار این موضوع باید این فرهنگ در جامعه نهادینه سازی شود که کارشناسی تنها شغل نبوده و به منظور ایجاد شغل نیست بلکه وسیله ای برای احقاق عدالت است .

وی با بیان اینکه بخش عمده شخصیت هر کارشناس طی دوره کارآموزی تثبیت می شود، اضافه کرد: باید نسبت به بحث کارآموزی برنامه ای دقیق ارائه شده و کارآموزان به سمت کارشناسانی مجرب سوق داده شوند تا آموزش عملی در این خصوص دیده باشند چرا که بخشی از نارضایتی مردم نسبت به نوع برخورد و رفتار کارشناسان است.

خلیل الهی با بیان اینکه شان کارشناسان رسمی دادگستری در مراتب بالاتری قرار دارد، گفت: کارشناس باید بداند نظری که ارائه می دهد خواسته یا ناخواسته مبنای یک رای قرار می‌گیرد و به نوع غیرمستقیم در قضاوت دخالت دارد بر همین اساس باید از این جایگاه نظریات خود را صادر کند در غیر اینصورت در معرض آسیب قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که کارشناس به این دیدگاه نرسد که عملکرد او چه تاثیری در سرنوشت افراد دارد به صورت نسنجیده به موضوعات نگاه خواهد کرد و این موجب صدور نظریاتی غیردقیق خواهد شد.

رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی  با بیان اینکه یکی از علل اصلی تجدید اوقات دادرسی در استان عدم وصول نظریات کارشناسی است ، ادامه داد: این موضوع باعث مراجعات مکرر ارباب رجوع به کارشناس و دادگاه و بدبینی مردم به دستگاه قضایی می شود و همچنین در تعارض و تضاد با برنامه راهبردی دستگاه قضایی در راستای تکریم ارباب رجوع است.

وی اضافه کرد: گاها کارشناسان خارج از متن قرار اظهار نظر می‌کنند، در حالی که کارشناس باید متن قرار کارشناسی را مطالعه و نسبت به آنچه خواسته شده اظهار نظر کند و از ارائه نظریات خارج از موضوعات مطرح شده پرهیز کنند.

خلیل الهی بیان کرد: بعضا کارشناسان از سر دلسوزی نظریاتی را مطرح می کنند که ماهیت قضایی دارد، کارشناسان فقط باید آنچه خواسته شده را توصیف کنند در محدوده متن قرار کارشناسی و بدون ارائه نظریات قضایی اظهار نظر کنند.

در ادامه این نشست محمدحسن محقق رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کانون کارشناسان دادگستری استان، اظهار داشت: پس از استان تهران به آذربایجان شرقی عنوان دومین کانون کارشناسان مستقل کشور شناخته شده و  نزدیک یک هزار ۳۰۰ کارشناس دارای پروانه و در آستانه اتیان سوگند در ۶۰ رشته کارشناسی با کانون همکاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه عمده قرارهای ارجاع شده به کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان از سوی دستگاه قضایی است، بیان کرد: طی یکسال گذشته ۴۰ هزار مورد قرار کارشناسی به کانون ارجاع شده است.

در ادامه اسماعیل عبدالهی، رئیس مرکز کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان شرقی با بیان اینکه امیدواریم زمینه ساز احقاق حق و یاریگر واقعی قضات باشیم، گفت:  بالغ بر یک هزار کارشناس با کانون کارشناسان استان همکاری می‌کنند که ۷۰۰ نفر از آنها فعال هستند

وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های کانون کارشناسان رسمی، ارجاع کار کارشناسی به کارشناسان بوده در این راستا با راه اندازی سامانه ارجاع کار کارشناسی همه ارجاعات بصورت سیستمی ارجاع شده و عدالت در ارجاع رعایت می شود.

انتهای پیام/۶۰۰۲۵


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا