اصفهان

چاه مخفی ۱۵۰ متری با هوشیاری مأموران منابع آب شهرضا کشف شد

محسن رفیعی، رئیس اداره منابع آب شهرضا امروز در گفت‌وگو با خبرنگار برگزیده های ایران در شهرضا با اشاره به معضل چاه‌های غیرمجاز اظهار داشت: خشکسالی، کمبود نزولات جوی، گرمی هوا، نیاز شدید مناطق به آب اعم از شرب، کشاورزی، صنعت و در کل کمبود منابع آبی سبب حفر چاه‌های غیرمجاز شده است.

وی با بیان اینکه پرونده‌های بسیاری در زمینه حفر چاه‌های غیرمجاز در دادگستری مطرح است، افزود: اُفت سطح آب‌های زیرزمینی علاوه بر تأثیرات مستقیم از جمله کاهش آبدهی و کیفیت چاه‌ها تأثیراتی همچون رخداد فرونشست زمین، از دست رفتن اراضی با کیفیت کشاورزی و کاهش درآمد کشاورزان را در پی داشته است، بر همین اساس در سالیان گذشته وزارت نیرو و به تبع آن شرکت‌های آب منطقه‌ای اقدام به اجرای طرح تعادل‌بخشی آب زیرزمینی کرده‌اند.

رفیعی بیان کرد: حفاری مخفیانه و غیرمجاز، لایروبی و کف شکنی غیرمجاز چاه، بهره‌برداری از چاه‌های بدون پروانه، برداشت غیرمجاز از کانال‌ها و شبکه‌های آبیاری، تصرف و ساخت و ساز غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه‌ها و ساخت، نگهداری، حمل و جابجایی انواع دستگاه‌های حفاری غیرمجاز از جمله مواردی است که از سوی این اداره به سرعت پیگیری می‌شود.

رئیس اداره منابع آب شهرضا تصریح کرد: در راستای برخورد با متخلفان حفر چاه‌های غیرمجاز با اخذ دستور قضایی از دادستان شهرستان شهرضا و همکاری نیروی انتظامی یک حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی به عمق ۱۵۰ متر در اراضی مهیار توسط گروه گشت و بازرسی اداره منابع آب شهرضا شناسایی شد و منصوبات تخلیه و چاه مسدود شد.

وی با بیان اینکه این چاه در کف یک اتاق و در زیر سرامیک‌‌های فرش شده قرار داشت، ادامه داد: اقدامات لازم به منظور شناسایی این چاه مدت‌ها در دستور کار این اداره بوده اما به دلیل اختفای حرفه‌ای چاه توسط مالک شناسایی آن میسر نشده بود.

رفیعی با بیان اینکه با توجه به برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، سطح آب زیرزمینی در اکثر مناطق شهرستان شهرضا دچار افت شدیدی شده است، گفت: با توجه به قرارگیری چاه مذکور در دشت مهیار و نیاز به حفاری عمیق‌تر و صرف هزینه بیشتر برای حفر چاه در این منطقه نسبت به سایر نقاط شهرستان، شناسایی این چاه بسیار مهم بود.

رئیس اداره منابع آب شهرضا عنوان کرد: در دشت مهیار شمالی که قسمت اعظم آن در شهرستان شهرضا قرار دارد به دلیل برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، طی ۴۰ سال گذشته سطح ایستابی به طور متوسط سالانه ۱.۱ متر و در کل بالغ بر ۴۳ متر اُفت داشته است.

 

وی با بیان اینکه منابع آب شهرستان شهرضا در راستای اجرای طرح تعادل‌بخشی پیگیری‌های لازم را در اجرای پروژه‌های مربوط داشته است، خاطرنشان کرد: در همین راستا در ۳ سال گذشته با پیگیری‌های گروه‌های گشت و بازرسی اداره منابع آب، بیش از ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز با کاربری باغداری، صنعتی و خدماتی در محدوده شهرستان شهرضا شناسایی و پس از اخذ دستورات قضایی با با همکاری نیروی انتظامی بالغ بر ۲۵۰ حلقه غیرمجاز پر و مسدود شده است.

رفیعی با بیان اینکه توقف و یا کاهش حفر چاه‌های غیر مجاز به نفع عموم است، گفت: علاوه بر پاسخگویی پرسنل اداره منابع آب و گروه‌های گشت و بازرسی مستقر در منطقه، شماره تلفن ۳۸۴۸ یگان حفاظت از منابع آب استان آماده دریافت گزارشات و اخبار مربوط به تخلفات حوزه منابع آبی از جمله حفاری و برداشت غیرمجاز از چاه، انتقال آب غیرمجاز و ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها است.

رئیس اداره منابع آب شهرضا با اشاره به اینکه ۱۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در محاکم قضایی در حال پیگیری است و تا آخر سال ۴۰ حلقه چاه دیگر پر و مسدود می‌شود، عنوان کرد: دیوارکشی باغات و واگذاری انشعاب برق سبب شده که چاه‌های غیرمجاز در باغ‌ها افزایش پیدا کند، ۸۰ درصد چاه‌های غیرمجاز شناسایی شده در باغات بوده است.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/آ/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا