اردبیل

کتیبه‌هایی که تاریخ را روایت می‌کنند/ روایت موزه کتیبه‌های سنگی مجموعه شیخ صفی در اردبیل

به گزارش خبرگزاری یولن از اردبیل، کتیبه‌هایی سنگی که با زبان بی‌زبانی تاریخ را روایت می‌کنند. نقش و نگار و نگارش هر یک از این سنگ‌ها نمایش داستانی است خواندنی که در موزه کتیبه‌های سنگی مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی گرد هم آمده‌اند.

این بخش در حجره جنوبی تالار دارالحدیث مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی و در سال ۱۳۹۹ طراحی و بر پا شده است. از این محل در منابع تاریخی تحت عنوان مقابر اولاد مشایخ یاد شده است.

 

برجسته‌ترین شاخصه این غرفه تزیینات کاشی معرق‌نما با کتیبه مذهبی است. در این‌جا کتیبه‌هایی با مضامین حدیثی از پیامبر مصطفی حضرت محمد(ص) درباره اهمیت علم و علما به خط ثلث ایرانی نگاشته شده است.

در این مجموعه، کتیبه‌های سنگی مربوط به دوران صفویان به نمایش گذاشته شده؛ یکی از این کتیبه‌ها مربوط به مقبره مادر شاه اسماعیل صفوی است که با خط ثلث تزئین شده و مربوط به دوران شاه اسماعیل صفوی است.

 

کتیبه مهم دیگر، به کتیبه جمعه مسجد یا کتیبه سنگ سیادت معروف است که مربوط به دوران صفویان بوده و این کتیبه نشان‌گر سیادت صفویان بوده و مربوط به ۸۹۵ هجری قمری است.

کتیبه سر در آشپزخانه، کتیبه مهم دیگری است که در جریان حفاری‌های سال ۱۳۸۵ در مجموعه شیخ صفی به‌دست آمده است.

 

وقتی پا در این موزه می‌گذاریم، دفتری از تاریخ اردبیل و کشور را ورق می‌زنیم. سنگ‌هایی سخت که هزاران داستان در دل خود دارند.

 

 

انتهای پیام/۳۴۶۳/ی


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا