فرهنگ و هنر

کشور مدیران امام حسینی می‌خواهد / شهید بروجردی تاریخ را به دنبال خود کشید

کشور مدیران امام حسینی می‌خواهد / شهید بروجردی تاریخ را به دنبال خود کشید

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، مراسم رونمایی کتاب «رفیق بروجردی» خاطرات اکبر براتی نوشته مرتضی فتح‌الله زاده با حضور راوی این کتاب و مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد.

کتاب «رفیق بروجردی» خاطرات اکبر براتی است که نامی آشنا در بین نسل مبارزان انقلابی دهه ۵۰ و نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی ایران در سال‌های بعد از انقلاب ۵۷ به شمار می‌رود. براتی متولد ۱۳۳۵ در خیابان ایران است.

وی پیش از انقلاب عضو گروه توحیدی صف بود، یکی از ۷ گروهی که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را تشکیل دادند که چهره اصلی این گروه شهید محمد بروجردی بود. براتی از دوستان نزدیک شهید بروجردی به حساب می‌آید که در بخشی از کتاب به این موضوع پرداخته شده است. براتی در کنار شهید بروجردی و مصطفی تحیری وظیفه حفاظت از امام خمینی(ره) را از لحظه ورود به کشور در فرودگاه مهرآباد تا روزهای بعد از پیروزی انقلاب در مدرسه رفاه بر عهده داشت.

در ابتدای مراسم اکبر براتی راوی کتاب «رفیق بروجردی» گفت: امام حسین(ع) جان، خانواده و همراهانش را به کربلا آورد تا قطار جامعه اسلامی و بشریت به قهقرا نرود. حسین(ع) خون داد و با خونش به سوی ظهور پل زد. در این زمان و در حال حاضر برای نزدیک شدن به ظهور مدیر جوان متخصص حسینی و حرکت‌های حسینی می‌خواهیم. اگر چنین مدیرانی داشته باشیم جوان‌گرایی در مجلس، سیاست و قوه قضائیه معنا پیدا می‌کند. مدیر حسینی برای نظام، انقلاب و مردم جان می‌دهد. مدیر جوان حسینی جیبش چسب دارد و برای جناح و گروه کار نمی‌کند.

وی ادامه داد: در بررسی و آسیب شناسی اقتصادی تعارفات آماری داریم. با این همه زمینه اقتصادی مطلوب و پتانسیل خوب در حوزه اقتصاد وضعیت خوبی نداریم. دولت‌ها در گزارش‌ها و آمارهایشان می‌گویند وضعیت دارد درست می‌شود، پس چرا مردم راضی نیستند؟ خروجی درست این است که مردم از وضعیت راضی باشند. مشکل اجتماعی و اقتصاد اجتماعی که قرآنی آن قسط است حل نمی‌شود. قسط به معنی عدالت اجتماعی اقتصادی می‌باشد که اگر به آن پرداخته شود و مدیران به آن بپردازند مشکلات حل می‌شود.

براتی تاکید کرد: ما مسئول متخصصی می‌خواهیم که هم متعهد بوده و هم درِ جیبش محکم چسب خورده باشد و فقط دنبال کار برای نظام و مردم باشد. نیاز کشور انسان‌های تربیت‌شده الهی است. ما مدیرانی حسینی می‌خواهیم. مدیرانی که جانشان را برای انقلاب و نظام و خروجی کارشان را برای مردم بگذارند. امام حسین(ع) جانش و خانواده‌اش را به میدان آورد چرا که قطار جامعه اسلامی و به تبع آن قطار بشریت، به سمت قهقرا می‌رفت.

وی در مورد اهمیت پرداخت به تاریخ شفاهی تصریح کرد: تاریخ شفاهی استناداتی است که بعد از هر دهه نیاز می‌شود و افرادی که قصد دارند تحلیل کنند از آن استفاده می‌کنند. اگر این استنادات دقیق ثبت و ضبط شده باشد نیازها را برطرف می‌کند و باعث می‌شود گام بهتری در حوزه امنیت ملی، عقیدتی و سیاسی برداشته شود. تاریخ شفاهی در ایران دیر شروع شد و خیلی از آن استقبال نشد.

راوی کتاب «رفیق بروجردی» در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب به مسئولین مربوطه این حوزه تذکر دادند زیرا تاریخ شفاهی فواید و خواص طولانی مدت دارد و ابزاری در مقابل جریان‌هایی که می‌خواهند دروغ بگویند و تحریف کنند است و رهبر معظم انقلاب با نگاه به آینده به مسئولین این حوزه تذکر دادند.

روایت همسر شهید باقری از روزهای خونین خرمشهر در بازار کتاب‌های صوتی

 در ادامه برنامه مجتبی شاکری از جانبازان هشت سال دفاع مقدس و دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: قرن‌ها است که روایت عاشورا تکرار می‌شود، ما در عمق حادثه عاشورا هستیم. واقعه کربلا و عاشورا سال‌هاست روایت می‌شود و این نشان دهنده این است که روایت چه قدر مهم است. روایت هم برای زمان حادثه و هم بعد از آن مهم است. ما هنوز به مرحله تولید رمان فاخر انقلاب نرسیده‌ایم.

وی افزود: روایت‌های تاریخی از صدر اسلام نقص دارند و ما با کمبود دیالوگ مواجه هستیم. در دفاع مقدس هم این نقص و کمبود دیالوگ به چشم می‌خورد. شهدای ما وصیت نامه نوشتند اما یادداشت روزانه ننوشتند؛ اگر می‌نویشتند امروز وضعیت مناسب‌تری در روایت داشتیم.

شاکری دلیل علاقه و مهری که نسبت به شهید بروجردی وجود دارد را توضیح داد و گفت: اگر انسان‌ها را فقط بر مبنای ظاهرشان بنگریم، خیلی با هم متفاوت نیستند. آنچه موجب تفاوت آدم‌ها می‌شود، روح و شخصیت وجود آن‌ها است که این مجموعه را به حرکت در می‌آورد.

وی ادامه داد: گاهی محدوده تأثیر انسان‌ها فقط در حد خودشان و خانواده‌شان است. برخی فراتر رفته و مجموعه وسیع‌تری را نیز در بر می‌گیرند. برخی نیز در عرصه تاریخ وارد می‌شوند و تاریخ را دنبال خودشان می‌کشانند. شهید بروجردی از جمله این انسان‌ها است.

دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در پایان  تصریح کرد: محمد بروجردی دعوت به خود نمی‌کرد. به خاطر همین هم بی نهایت شد. تمام پیامبران روی فطرت الهی انسان‌ها سرمایه گذاری می‌کردند ما هم سعی می‌کنیم روی فطرت کار کنیم مثل نامه‌ای که رهبر معظم انقلاب برای جوانان اروپایی نوشتند کار کردن روی فطرت بود.

در ادامه برنامه مراسم رونمایی نمادین از لوح یابود کتاب «رفیق بروجردی» و امضای آن با حضور مهمانان و سخنرانان مراسم صورت گرفت.

/

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا