اقتصادی

‌تمرکز دولت بر تشویق مشترکان خوش‌مصرف برق/«خاموشی» نتیجه نظام تعرفه‌گذاری غلط‌

سعید نیکی سخن در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی برگزیده های ایران ضمن بیان آثار نامطلوب نظام تعرفه‌گذاری یارانه‌ای برق اظهار داشت: نظام تعرفه‌گذاری انرژی به خصوص در بخش برق، زمینه بروز فاجعه در این حوزه شده که نتایج آن را در قالب خاموشی تابستان به وضوح می‌بینیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به ناترازی ۱۴ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق در کشور گفت: سرانه مصرف برق خانگی در کشور ما ۶ برابر میانگین جهانی است و این ماحصل رفتار همه مردم نیست بلکه رفتار مصرفی کمتر از ۲۵ درصد مشترکان سبب شد تا شاهد این اختلاف میان مصرف برق در ایران و سایر نقاط جهان باشیم.

* ضرر ۵۰ هزار میلیارد تومانی مشترکان پرمصرف به کشور

وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه کمتر از ۲۵ درصد مشترکان خانگی فراتر از الگو برق مصرف می‌کنند، گفت: ضربه‌ای که مصرف خارج از الگوی این ۲۵ درصد مشترکان خانگی به صنعت برق می‌زند، فراتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

نیکی سخن با اشاره به اینکه انرژی می‌تواند منبع قدرت برای یک کشور باشد، گفت: نظام تعرفه‌گذاری در بخش برق سبب شده تا زیرساخت این حوزه در کشور ما به جای ایجاد مولفه قدرت همواره در تکاپو برای پوشش مصرف خانگی داشته باشد.

*تمرکز دولت بر روی تشویق مشترکان خوش مصرف

این متخصص حوزه انرژی ضمن اشاره به تصمیم مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت به منظور بازنگری در تعرفه‌های برق گفت: معتقد هستم، تغییر نظام تعرفه‌گذاری مهم‌ترین گام به منظور کاهش آثار سو پرداخت یارانه پنهان برق به حساب می‌آید.

این استاد دانشگاه ضمن پرداختن به جزئیات این مصوبه تاکید کرد: خوشبختانه هیئت دولت پیش از آنکه بر افزایش تعرفه‌ها تمرکز کرده باشد، بر روی پاداش‌های مشترکان خوش مصرف تمرکز کرده و برخلاف سال‌های گذشته به نظر می‌رسد، این پاداش‌ها برای کاهش مصرف از جذابیت بسیار زیادی برخوردار است.

*مشترکی که می‌خواهد بیشتر از الگو برق استفاده کند باید بهای آن را بپردازد

وی با اشاره به اینکه مصوبه جدید دولت استفاده از برق یارانه‌ای تا الگوی مصرف را حق هر مشترک تصور کرده است، گفت: رویکرد دولت این است که برق یارانه‌ای برای همه مشترکان تا سطح الگوی مصرف تامین می‌شود اما اگر مشترکی علاقه داشت، بیشتر از این میزان مصرف کند، باید بهای واقعی آن را بپردازد.

نیکی سخن در پایان گفت: اگر مصوبه برق دولت بتواند تا ۳ هزار مگاوات از اوج بار تابستان پیش رو را کاهش دهد، می‌توان ادعا کرد که موفقیت بزرگی برای صنعت برق رقم خورده است.

انتهای پیام/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا