کردستان

امامان جمعه کردستان: مذاکره مشروط به حفظ اقتدار و رفع تحریم‌ها باشد

خبرگزاری برگزیده های ایران کردستان/ شیرین مرادی؛ مقابله با تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یکی از ضرورت‌های راهبردی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

بررسی تحولات سیاست بین‌الملل نشان می‌دهد که کشورهای انقلابی و بازیگرانی که در شرایط کنش متقابل در سیاست بین‌الملل قرار دارند، با محدودیت‌های اقتصادی و راهبردی روبه رو می‌شوند. سیاست تحریم را باید در زمره سازوکارهای مقابله محدود، تدریجی و مرحله‌ای مقابله با کشورهای چالشگر در نظام جهانی دانست.

تحریم‌های اقتصادی و راهبردی آمریکا علیه ایران اسلامی ریشه در گذشته دارد و تحریم‌هایی که از سال ۱۹۷۹ مرحله به مرحله افزایش یافت و در  شدیدترین نوع خود در سال ۲۰۱۱ در قالب «تحریم های فلج کننده» علیه کشور ما اعمال شد.

تحریم‌های فلج کننده معطوف به هدف‌گیری سیستم مالی جمهوری اسلامی ایران بوده و به این ترتیب محدودیت‌های متنوعی را علیه ساختار اقتصادی ایران اعمال کرده است. محدودیت برای فروش نفت به سایر کشورها و همچنین محدودیت برای دریافت منابع مالی ناشی از مبادلات اقتصادی را باید در زمره نشانه‌های مربوط به تحریم اقتصادی ایران دانست.

الگوی کنش راهبردی ایالات متحده در روند دیپلماسی اجبار و سیاست تحریم ایران معطوف به تشویق سایر بازیگران به اعمال تحریم و فشار اقتصادی بیشتر علیه ایران در راستای انعطاف پذیری بیشتری بود موضوعی که در روند دیپلماسی هسته‌ای ایران بویژه در چارچوب «طرح اقدام مشترک» کاملا مشهود بود.

۶ دور گفت‌‌وگوهای برجامی 

 بعد از مدت‌ها ابهام‌آفرینی سرانجام تاریخ دقیق آغاز مذاکرات ایران با کشورهای عضو برجام مشخص شد؛ ۱۳۰روز از روزی که عباس عراقچی در پایان دور ششم مذاکرات وین در اتریش اعلام کرد هیئت‌های دیپلماتیک برای گرفتن تصمیمات صفت و سخت سیاسی برای ادامه مذاکرات به پایتخت‌های خود باز می‌گردند می‌گذرد، یک دولت در ایران عوض شد و از امروز شروع دوباره مذاکرات وین یا به قولی دور هفتم مذاکرات آغاز می‌شود.

مذاکرات از چه مقطعی آغاز می شود و قرار است منتج به چه نتیجه‌ای برای ملت ایران و تیم مقابل باشد؟، سوالی است که اذهان عمومی را سخت درگیر خود ساخته است، غرب و حتی روسیه و چین معتقد هستند که مذاکرات باید از آن جایی که مذاکرات وین ناتمام ماند از سر گرفته شود و براساس نظر حسین امیرعبداللهیان وزیرخارجه کشورمان مذاکرات از جایی که به بن بست رسید، شروع نمی‌شود. 

امروز در حالی مذاکرات ایران این بار با ۴+۱ آغاز می‌شود که ایران اسلامی با وجود تمام توطئه‌ها و تحریم‌های اقتصادی دشمنان سطح غنی‌سازی خود را افزایش داده و با دست پر پشت میز مذاکره می‌نشیند. به گونه‌ای که سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد کشور از ۲۱۰ کیلو عبور کرده و تاکنون ۲۵کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصد تولید شده است.

گفتمان با اقتدار

آیت‌الله رئیسی رییس‌جمهوری کشورمان در آستانه آغاز ازسرگیری مذاکرات اعلام کرده که میز مذاکره را ترک نمی‌کنیم اما در مقابل زیاده‌خواهی‌ها هم که دنبال تضییع منافع ملت ما هستند، ایستادگی می‌کنیم و به‌ هیچ‌ عنوان از خواسته بحق ملت ایران یعنی رفع تحریم‌های ظالمانه کوتاه نخواهیم آمد.

دولت سیزدهم مسیر گفت‌وگوها را بر اساس سه اصل «عزت، حکمت و مصلحت» بسته است و بناست همزمان با تلاش برای رفع‌تحریم‌ها از رهگذر مذاکره، به خنثی‌سازی تحریم‌ها تمرکز کند.

سه مولفه‌ مهمی که از مطالبات جدی ملت ایران هم است حفظ عزت و اقتدار ایران اسلامی شاخصه‌ مهمی که این ملت در طول ۴۲ سال از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به عنوان یک خاستگاه مهم بر آن تاکید و به پایش خون داده‌اند.

امامان جمعه استان کردستان می‌گویند: ملت ایران اهل گفتمان به قیمت حفظ اقتدار و عزت و نه به هر قیمتی، است.

نفع ملت ایران در مذاکرات باشد

ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج در این باره می‌گوید: تحریم ظالمانه استکبار در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی از حربه‌های خصمانه دشمنان علیه مردم فداکار ایران اسلامی است، دشمن در طول تاریخ انقلاب سعی کرده از طریق فشارهای اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه  جمهوری اسلامی را ناکارآمد جلوه دهد اما بخاطر استقامت، ایثار و از خودگذشتگی ملت تیرشان همیشه به سنگ خورده است.

وی افزود: مسئله مذاکرات هسته‌ای که در هفتمین مرحله خود این بار ۱+۴ را در مقابل تیم مذاکره کننده ما قرار داده است از اهمیت سیاسی خاصی برخوردار است.

امام جمعه سنندج با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت همیشه در صحنه ما هیچ وقت از مذاکره ابا نداشته است و همیشه برای مذاکره آماده بوده اما مذاکره‌ای که منافع ملت در آن باشد و به ضرر ما تمام نشود.

ماموستا رستمی تصریح کرد: ملت ایران ۶ دوره پشت میز مذاکرات با طرفین مذاکره نشسته است و این بار هم با اقتدار می‌نشیند و تنها خواسته‌اش دستیابی به حق خود است.

وی با تاکید براینکه مذاکرات هسته‌ای باید با اقتدار ادامه داشته باشد، عنوان کرد: تا امروز طرفین مقابل ما با وجود تمام وعده‌ها اقدامی برای برداشتن تحریم‌ها انجام نداده‌اند این انتظار را داریم که مذاکرات با حفظ اقتدار ملی و منافع ملی دنبال شود.

وی اضافه کرد: ملاک حرکتی تیم مذاکره کننده ایران باید بیانات مقام معظم رهبری باشد که فرمودند «محکم جلو بروید و برای کشور و ملت امتیاز بگیرد».

امام جمعه سنندج افزود: تجربه نشان داده هر زمان امتیازی به طرف مقابل داده‌ایم بزرگترین زیان‌ دیده‌ایم چرا که دادن امتیاز از دیدگاه آنان ضعف ما را می‌رساند و همین مسئله موجب می‌شود از موضع قدرت بیشتر و ضربه زدن به ما بر بیایند.

ماموستا رستمی تصریح کرد: ایران به دنبال مذاکره سازنده است، مذاکره‌ای که منافع کشور در آن وجود داشته باشد چنین مذاکره‌ای پشتیبانی جدی رهبر و ملت را برای تیم مذاکره کننده به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: تیم مذاکره کننده با فصل‌الخطاب قراردادن فرمایشات رهبری و بهره‌گیری از تجربیات دوره‌های قبلی باید با قوت قلب و تکیه بر پشتیبانی ملت محکم و مقتدر جلو برود و این مذاکرات را با برد به نتیجه برساند.

خاطره تلخ برجام در این مذاکرات تکرار نشود

ماموستا جلال مرادی امام جمعه دیواندره هم با تاکید بر لزوم انجام مذاکرات هسته‌ای با اولویت حفظ اقتدار ملی عنوان کرد: ملت ایران همواره نشان داده است در ایستادگی پای منافع و ارزش‌های انقلابی خود حاضر به تحمل هر نوع سختی هستند و هرگز حاضر به عقب‌نشینی از حقوق برحق خود نخواهند بود.

وی تصریح کرد: تحریم‌های اقتصادی دشمنان و پایمال کردن حقوق ملت ایران در موضوعات مختلف از سوی استکبار جهانی با انقلاب ایران زاده شده و در طول این سال‌ها به انواع مختلف دشمنان این تحریم‌ها را علیه این ملت اعمال کرده‌اند تا به خیال خود ملت را به زانو درآوردند اما تصمیمات مدبرانه امام امت و جانشین برحق ایشان مقام معظم رهبری از یک سو، همدلی و همراهی همیشگی مردم و پشتیبانی‌های الهی همواره مانع از رسیدن دشمنان به اهداف شومشان شده است.

امام جمعه دیواندره افزود: ملاک و فصل‌الخطاب ملت ایران در موضع‌گیری در مورد هر مسئله‌ای بیانات حکیمانه، آگاهانه و منطبق با نیاز روز رهبر فرزانه انقلاب است و این مهم در مورد مذاکرات هسته‌ای نیز صدق می‌کند.

ماموستا مرادی خاطرنشان کرد: ملت ایران از تیم مذاکره کننده قوی دولت مردمی انتظار دارند با فصل‌الخطاب قرار دادن این فرامین گهربار محکم‌ و مقتدر پشت میز مذاکره حضور و از تمامیت حقوق ملی ما دفاع کنند.

وی با بیان اینکه قبول هر خواسته‌ای از سوی طرف مقابل باید با محوریت مهم حفظ اقتدار و عزت ملی باشد، گفت: این جمله این مفهوم را می‌رساند که نباید با وعده رفع تحریم‌ها تجربیات تلخی را که در برجام داشتیم و به ما تحمیل شد تکرار کنیم.

وی با تاکید براینکه حفظ عزت و کرامت ملت ایران خط قرمز تیم مذاکره کننده باشد، عنوان کرد: براساس دستور قرآن کریم حفظ عزت امت اسلامی از اوجب واجبات است و این مهم باید به عنوان یک اصل محور حرکت تیم مذاکره کننده باشد.

مرادی با بیان اینکه خط مشی مقام معظم رهبری در مورد مذاکرات هسته‌ای مصداق همان شعری است که می‌گوید« آنچه پیر در خشت خام می‌بیند جوان در آینه نمی‌بیند، گفت: طرف مقابل باید صداقت خود را در مذاکرات هفتم ثابت کنند چرا که در دره‌های قبل هیچ صدق گفتاری از آنها ندیده‌ایم.

تهدید در مذاکره را نمی‌پذیریم

ماموستا هاشم نوری امام جمعه اهل سنت قروه هم در این باره می‌گوید: ایران علیرغم تمام تحریم‌ها و توطئه‌های دشمنان، در ابعاد مختلف از جمله تسلیحاتی و نظامی قدرت اول منطقه هستیم، در بعد پزشکی در سطح بین‌الملل حرف برای گفتن داریم و در زمینه زیرساخت‌ها نیز پیشرفت شایانی داشته‌ایم.

وی افزود: دشمنان ایران به دلیل اینکه این کشور و نظام حاکم بر آن مستقل است و روی پای خود ایستاده همواره نسبت به آن بغض و کینه داشته و با اجرای توطئه‌های مختلف دنبال ضربه زدن به ما بوده‌اند.

وی با بیان اینکه ابرقدرت‌های جهانی توان دیدن اقتدار و عزت کشورهایی که زیربار ظلم و فشارهای آنها نمی‌روند را ندارند، تصریح کرد:  دشمنان به خاطر عدم موفقیت در جنگ فیزیکی برای ضربه زدن به ما تنها راهکار خود را در انجام تحریم‌های سفت و سخت دیدند که در این زمینه هم با استقامت مردم حماسه‌سازی ایران راه به جایی نبردند.

وی تصریح کرد: اینکه ملت ایران خواستار لغو تحریم‌ها هستند جزء حقوق بشری است چندین دوره مذاکرات و نحوه رفتار طرف مقابل بیانگر این مهم است که موضع قدرت آنها در مذاکرات تنها سفت و سخت کردن تحریم‌هاست.

نوری با تاکید براینکه ملت ایران هیچ پیش‌شرط و تهدیدی را در مذاکرات نمی‌پذیرد، گفت: ایران در اوج عزت و اقتدار آماده مذاکره است و طرف مقابل ما باید بداند کشوری که در اوج عزت و اقتدار پای مذاکره می‌رود هیچ پیش شرط و تهدیدی را نمی‌پذیرد.

وی با تاکید براینکه مذاکره ۴+۱  باید در فضای برابر و بدون تهدید انجام شود، اضافه کرد: طرف انسوی میز مذاکره ایران باید بداند دوران مذاکره برای مذاکره پایان یافته است محور و ملاک تیم مذاکره کننده امروز ایران حفظ اقتدار و عزت ایران است.

نوری اضافه کرد: ما در طول سالیان متمادی که با اروپایی‌ها و طرف‌های مذاکره در مورد مسائل هسته‌ای مذاکره کردیم چیزی از مذاکرات آنها بدست نیاورده‌ایم، ، باید بدانند رویکرد دولت مردمی ایران مذاکره برای مذاکره نیست و اینچنین روشی برای ما معنا ندارد.

وی افزود: ملت ایران با اقتدار و عزتمندانه به شرط تامین منافع کشور مذاکرات را ادامه می‌دهند اما تلاش غربی‌ها این است که ایران را مهار کنند و یا تغییر در رفتار ما را با این مذاکرات به دست بیاورند.

امام جمعه اهل سنت قروه تصریح کرد: در دوره قبل علیرغم اینکه مقام معظم رهبری فرموده بودند قطعا طرف مقابل ما که در راس آنها امریکا بود بدعهد هستند تیم مذاکره کننده جلو رفت و پیش‌بینی رهبر معظم انقلاب دقیقا اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه کشور ما فرهنگ گفتمان و فرهنگ تعامل دارد، گفت: در دولت سیزدهم تیم مذاکره کننده خیلی قوی و در سطح بین المللی توانمندی را برای انجام مذاکرات انتخاب کرده که قطعا با حفظ اقتدار و عزت مذاکرات را جلو خواهند برد.

و اما..

 تیم جدید مذاکره کننده ایران به سرپرستی علی باقری از روز گذشته راهی وین شده است تا در دور جدید مذاکرات که از عصر امروز هشتم ‌آذر آغاز می‌شود، با نمایندگان کشورهای ۴+۱ شرکت کند.

با نگاهی به ترکیب تیم مذاکره کننده به ویژه متخصصان اقتصادی حاضر در تیم و سوابق گسترده آنها در زمینه اقتصاد بین‌الملل، مشخصا می‌توان به عزم جدی کشور برای دستیابی به یک توافق دقیق و جامع سیاسی اقتصادی پی برد.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱/ ق


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا