مازندران

تحقق آرزوی کودکی با تلاش در بزرگسالی/ احداث پایانه‌ آگلونما در مهد تولید گل و گیاه ایران

برگزیده های ایران مازندران ـ سرویس اقتصادی|روستای کرکاس در شهرستان عباس آباد که به‌عنوان مهد تولید گل و گیاه ایران شناخته شده است.

 

 

وقتی وارد این روستا می‌شویم از ابتدا تا انتهای روستا فقط گل است و گلخانه و تولیدکنندگانی که با عزمی راسخ گام در تولید محصولی گذاشتند که آدمی را محو تماشای شورانگیز و زیبایش می‌کند.
 

 

* تحقق رویای دوران کودکی

امیرحسین آهنگریان یکی از فعالان پرورش گل و گیاه در روستای کرکاس شهرستان عباس آباد می‌گوید از پنج سالگی در کنار پدرم به سوله‌های گلخانه می‌رفتم و علاقه فراوانی به گل و گیاه داشتم و همین تلنگری شد تا بتوانم در بزرگسالی علاقه خود را در عمل به واقعیت تبدیل کنم.

وی ادامه داد: از ۱۹ سالگی توانستم به صورت حرفه‌ای این شغل را ادامه دهم و به موفقیت‌های زیادی در زمینه پرورش گل و گیاه دست پیدا کنم و اکنون چندین سوله در متراژهای مختلف احداث کنم و بتوانم از یک گونه گل چندین گونه تکثیر و روانه بازار کنم.

 

*احداث  پایانه‌ آگلونمای ایران

این کارآفرین نمونه در بخش کشاورزی گفت: در یک فضای ۳ هزار متری گلخانه تنها از یک نوع گل آپارتمانی ۳۵ گونه از آن را پرورش داده و این فضای گلخانه‌ای را گسترش دادم تا بتوانم گونه‌های متنوع آگلونما را زیاد کنم و پایانه‌ای برای آگلونمای ایران احداث کنم.

آقای آهنگریان می‌گوید: هر کاری علاقه فرد را می‌طلبد و اگر ذوق و شوقی برای کار وجود داشته باشد با مبالغ کم هم می‌شود سرمایه‌گذاری کرد و به موفقیت دست یافت.

*رضایت از شغل

وی اکنون برای چندین نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغال کرده است و از اینکه توانسته سبب کسب درآمد برای افراد جویای کار شود بسیار خوشحال است.

آهنگریان از فروش محصول خود هم بسیار راضی است و راکد بودن این روزهای فعالیت گلخانه‌ای را ناشی از ویروس کرونا می‌داند و امیدوار است با ریشه‌کن شدن این بیماری دوباره بتواند شاهد رونق و فروش محصولات گلخانه‌ای باشد.

* رتبه نخست مازندران در میزان سطح گلخانه‌

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۴۷۵ هکتار کشت گلخانه‌ای در سطح مازندران وجود دارد و بیشتر آنها در زمینه گل و گیاه فعالیت می‌کنند، گفت: مازندران از نظر میزان سطح گلخانه رتبه نخست و از لحاظ تعداد گلخانه‌داران رتبه دوم را در کشور را دارد.

مجید بهادری از فعالیت ۲ هزار و ۷۹۰ بهره‌بردار در زمینه پرورش گل و گیاه در استان مازندران خبر داد و افزود: یکی از سیاست‌های محوری جهادکشاورزی توسعه کشت‌های گلخانه‌ای است چرا که بهره‌وری‌ آب، انرژی، نهاده، منابع انسانی و هزینه در سیستم‌های گلخانه بیشتر است.

* ایجاد گلخانه‌های هوشمند

بهادری به سیستم گلخانه‌های هوشمند اشاره کرد و گفت: گلخانه‌های جدیدی که احداث می‌شوند با استفاده از سیستم هوشمند است که در این راستا نقش انسان کمتر است و این نوع مدیریت در گلخانه‌های هیدروپونیک بیشتر نمود دارد.

سالانه ۵۵۰ میلیون واحد گل و گیاه در مازندران تولید می‌شود، دو نوع صدور مجوز برای احداث گلخانه‌ها شامل کوچک مقیاس در بافت روستا و احداث گلخانه در خارج از بافت هم داریم که در این نوع گلخانه‌ها صدور مجوز از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: سالانه ۵۵۰ میلیون واحد گل و گیاه در  مازندران تولید می‌شود، دو نوع صدور مجوز برای احداث گلخانه‌ها شامل کوچک مقیاس در بافت روستا و احداث گلخانه در خارج از بافت هم داریم که در این نوع گلخانه‌ها صدور مجوز از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه برای احداث گلخانه کوچک مقیاس متقاضیان تا متراژ ۲۹۹ مترمربع در بافت روستایی اقدام به احداث گلخانه می‌کنند، گفت:  متقاضیان می‌توانند برای دریافت تسهیلات احداث گلخانه با ثبت‌نام در سامانه سیتا و تسهیلات با نرخ بهره ۱۴.۵ درصد اقدام کنند.

بهادری اقتصاد و بازاریابی را در هر نوع فعالیتی مهم دانست و افزود: کسانی که علاقه‌مند به احداث گلخانه هستند باید در بازار داخل و خارج عرضه و تقاضا را مورد توجه قرار دهند و با فراهم شدن شرایط اقتصادی فرصت خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی به‌ویژه گل و گیاه فراهم خواهد شد.

این مسؤول خاطرنشان کرد: اتحادیه‌های گل و گیاه و تشکل‌های این بخش باید پای کار باشند تا بتوانند در بازار منطقه‌ای حضور داشته باشند و تولیدات گلخانه ای خود را به فروش برسانند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر تولید گوجه‌فرنگی و فلفل بازار خوبی در مازندران دارد و افرادی که در این زمینه فعالیت دارند به دنبال گسترش این نوع تولیدات هستند تا بتوانند گلخانه‌های بیشتری را در اختیار داشته باشند تا از صادرات منطقه بهره لازم را ببرند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: به عنوان یک کارشناس بخش کشاورزی می‌گویم هر کشاورزی باید تنوع تولید و کشاورزی تلفیقی داشته باشد و به عنوان نمونه کشاورزی که ۱۰ هزار متر زمین دارد، اگر ۵۰۰ متر را به گلخانه اختصاص دهد می‌تواند کمک موثری به تقویت وضعیت اقتصادی و تولید داشته باشد.

بهادری افزود: مهارت تولید در گلخانه اگر مدیریت شده باشد می‌توان از شرایط آن هم استفاده بهینه در اقتصاد و بازاریابی داشت.

این مسؤول گفت: اشباع شدگی فعلی بازار گل و گیاه در مازندران متاثر از کرونا است و بخش زیادی از این نوع فعالیت مربوط به گردشگران است که با حضورشان در روستا بخشی از محصولات به فروش می‌رفت و حتی پس از آن هم سفارشات لازم را ارائه می‌کردند.

وی ادامه داد: تشکل‌های مرتبط در زمینه گل و گیاه باید پای کار باشند و در جهت تنظیم بازار و تقویت و رونق بازار تلاش فراوانی داشته باشند تا بتوانند به سایر استان‌ها حمل گل و گیاه را داشته باشند.

به گزارش فارس، امروزه در کشورهای پیشرفته، افزایش توجهات و استفاده از گل و گیاه باعث شده تا پرورش گل و گیاه  به یک بخش اشتغال‌زا و ارزآور تبدیل شود اما این موضوع چند سالی است در کشور ما تبدیل به یک کالای لوکس شده و در سبد خرید مردم جایی ندارد.

اگرچه طی چند دهه اخیر تحولات زندگی بشر سمت و سوی اجباری فاصله از طبیعت را گرفته اما تاثیرات روحی و روانی شگرف گل و گیاه در افزایش ضریب کارایی، تفاهم و روابط حسنه اجتماعی باعث شده تا این گیاهان زیبا به عنوان بخشی از زندگی عمومی و خصوصی افراد قرار گیرند.

بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای صنعتی با پی بردن به اثرات مفید کاربرد و مصرف  گل و گیاه، آن را همانند سایر کالاهای مصرفی تولید و یا وارد کرده و شهروندان نیز آنها را مورد استفاده قرار می‌دهند.

از یک طرف افزایش قیمت گل و گیاه در چند سال گذشته سبب کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه کسادی بازار گل شده است به‌طوریکه برای خرید یک سبد گل باید حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه کرد و از طرفی گلخانه‌داران از عدم خرید و صادرات و نبود پایانه‌های صادراتی گل و گیاه در مازندران گلایه دارند.

تولیدات گلخانه‌ای مزیت‌های فراوانی نسبت به تولید در فضای باز دارد چرا که امروزه تولیدات گلخانه‌ای به دلیل عملکرد بالای محصول در خارج از فصل، جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است.

استان مازندران به دلیل تنوع آب و هوایی که دارد، باعث شده علاقه‌مندان زیادی در بخش پرورش گل و گیاه ورود پیدا کرده و با علاقه و پشتکار اقدام به تولید کنند. وقتی سری به غرب استان می‌زنیم این علاقه‌مندی در مردم آن دیار کاملا مشهود است و حتی روستاهایی را شاهد هستیم که تمامی ساکنان آن فعالیت نخست‌شان پرورش گل و گیاه است.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا