سلامت

خون مورد نیاز افراد تالاسمی، هموفیلی و اورژانسی ۱۰۰ درصد تأمین می‌شود

محمدرضا مهدی زاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار برگزیده های ایران با بیان اینکه پس از شیوع ویروس کرونا و در ۲۱ ماه گذشته در بیشتر کشورهای جهان با کاهش حتی ۳۰ درصدی میزان اهدای خون مواجه بودیم، افزود: در ایران نیز تقریبا میزان استقبال برای اهدای خون کاهش یافته و در این مدت وضعیت ذخیره خون شکننده بوده است.

وی با بیان اینکه وضعیت ذخیره خون در استان تهران درحال حاضر گرچه بحرانی نیست، اما شکننده است، تاکید کرد: نیاز است که هموطنان اهدای خون را در اولویت های خود قرار دهند و مانند همیشه یاری رسان انتقال خون و نجات دهنده جان بیماران باشند.

مهدی زاده تصریح کرد: در این شرایط نیازمند آن هستیم که مراکز درمانی ارزش خون اهدایی مردم را بیش از قبل درک کنند و با حساسیت بالا مصرف بهینه این ماده حیاتی را در دستور کار داشته باشند.

تقاضا برای خون توسط بیمارستان ها افزایش یافته است

وی ادامه داد: بعد ازاینکه میزان واکسیناسیون کرونا در تهران و همین طور در کشور افزایش و همچنین میزان ابتلا و مرگ و هم به دلیل کرونا کاهش یافت، میزان اعمال جراحی افزایش یافت و همزمان با افزایش اعمال جراحی تقاضا برای تامین خون هم افزایش یافته است، از سویی چون میزان اهدای خون نسبت به سال های گذشته با کاهش مواجه شده، شاهد کاهش سطح ذخیره خون هستیم.

مدیرکل انتقال خون استان تهران تاکید کرد: در پیک های کرونایی اعمال جراحی غیر اورژانسی محدود شده بود و در حال حاضر با فروکش کردن کرونا افزایش یافته و میزان استقبال برای اهدای خون هم کاهشی است و گاهی نمی توانیم نیاز ۱۰۰ درصدی خون مراکز درمانی را تامین کنیم.

وی تصریح کرد: از سویی دیگر هر ساله با سرد شدن هوا در فصل پاییز و زمستان نیز با کاهش میزان استقبال برای اهدای خون رو برو هستیم و اکنون هم تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و کاهش ترددهای شهری و از سویی هم شیوع کرونا همه دست به دست هم داده و میزان اهدای خون را کاهش داده و خواهش ما از مردم و بخصوص اهدا کنندگان مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) و با سابقه خون این است که برای اهدای خون اقدام کنند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: در حال حاضر روزانه در تهران بین ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه می کنند که ۱۱۰۰ نفر شرایط اهدای خون را دارند و موفق به اهدا می شوند و این در حالیست که ۱۶۷ مرکز درمانی و بیمارستانی تهران روزانه نیازمند ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ واحد خون هستند.

مهدی زاده تصریح کرد: با توجه یه اینکه نیاز به خون همیشگی است و جان برخی بیماران مانند تالاسمی و سرطانی به خون وابسته است و از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب می شوند و از سویی دیگر برخی از فرآورده های خون مانند پلاکت عمر کوتاه سه روز دارد و حوادث و سوانح نیز همیشه اتفاق می افتد، اهدا کنندگان خون برای اهدای خون اقدام کنند و با اهدای یک واحد خون خود نجات بخش جان سه نفر باشند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: اهدا کنندگان خون باید توجه داشته باشند که مراکز انتقال خون، مرکز درمانی نیست که بیماران برای مداوای خود مراجعه کنند، بنابراین جایی برای نگرانی اینکه امکان ابتلا به برخی بیماری ها یا کرونا وجود داشته باشد نیست و از سویی دیگر تا کنون هیچ گزارش از ابتلای به کرونا به دلیل اهدای خون نشده و همچنین در همه جهان و همین طور در ایران اهداکنندگان خون همیشه از سالمترین افراد هستند و از سلامتی خود مراقبت های خاص دارند و اهدا کنندگان با اطمینان خاطربرای اهدای خون مراجعه کنند.

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا