نصب ۷ دستگاه شتابنگار برخط در خراسانشمالی
به گزارش برگزیده های ایران از بجنورد، صبح امروز قاسم قاسمی در گفتوگو با رسانهها اظهار کرد: بهزودی ۷ دستگاه شتابنگار بر خط زلزله در شهرهای گرمخان، فاروج، شوقان،پیش قلعه، ناوه، گیفان، ودشت گرمه استان نصب میشود.
وی افزود: در سال ۱۳۹۸ آمادهسازی زیرساخت ۶ ایستگاه شتابنگار بر خط در شهرهای بجنورد، اسفراین، آشخانه، شیروان ، جاجرم ، راز نصب و راهاندازی گردید، همچنین پیشازاین نیز ۲۰ دستگاه شتابنگار دیجیتال در مناطق مختلف استان نصب بوده که با نصب ۶ دستگاه شتابنگار درمجموع وسعتی بیش از سطح استان را پوشش میدهند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسانشمالی بابیان اینکه ماهیت این دستگاهها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است، افزود: سرعت در انتقال اطلاعات مربوط بهشتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقعشده در استان را فراهم میکند.
وی افزود: اگر سازهای بر اساس آییننامه ۲ هزار ۸۰۰ طراحی شود و نظارتها در حال ساختوساز درست اجرا شود در هنگام وقوع زمینلرزه مشکلی ایجاد نمیشود و با خسارت جانی و مالی همراه نمیشود.
قاسمی سامانههای هشدار پیشهنگام و پاسخ سریع را مهمترین ابزار مدیریت بحران توصیف کرد و یادآور شد: اهمیت این سامانهها بهقدری است که امروزه کشورهای لرزهخیز و پیشرفته جهان قدمهای بسیار مهمی را در طراحی و اجرای آنها در شهرها و مناطق مهم و پرجمعیت برداشتهاند که در کشور ما نیز ضرورت راهاندازی در شهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز، اصفهان، ارومیه، رشت، ساری، بجنورد، و سایر شهرهای لرزهخیز اجتنابناپذیر است.
وی درباره نحوه عملکرد این سامانه ادامه داد: امواج رادیویی با سرعتی بیشتر نسبت به امواج زلزله منتقل میشود، بنابراین میتوان قبل از رسیدن امواج زلزله به منطقه هدف، به کمک امواج رادیویی هشدار زلزله را به مناطق دورتر اعلام کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسانشمالی گفت: وقوع زلزلههای پیاپی در طی سالهای گذشته که با حجم گستردهای از خسارات مالی و جانی همراه بودهاند بیانگر این مطلب است که با توجه به تصویب آییننامه ۲۸۰۰ و نظارت مهندسین در کشور ما به ساختوسازهای مقاوم در برابر زلزله توجه چندان و بیشتری گشته است.
وی اظهار داشت: پانصد نود هکتار از محدوده شهرهای خراسانشمالی، بافت ناکارآمد است و با توجه مساحت گسترده آن و وقوع آسیبهای فراوان هنگام حادثه، ما را وادار میکند تا هر چه بیشتر از فناوریهای جدید در بخش زلزله بهرهمند شویم.
قاسمی تصریح نمود: اولویت راهاندازی و نصب شتابنگارها در مرکز استان بهخصوص بخشهای پرجمعیت و با ریسک و خطر بالای زلزله خواهد بود.
انتهای پیام/ن