اخبار روز

حال‌وهوای متفاوت اصفهانی‌ها پس از بازگشایی زاینده‌رود/ بازار داغ آوازخوانی در‌ سی‌و‌سه‌‌پل‌ + فیلم و تصاویر

حال‌وهوای متفاوت اصفهانی‌ها پس از بازگشایی زاینده‌رود/ بازار داغ آوازخوانی در‌ سی‌و‌سه‌‌پل‌ + فیلم و تصاویر

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران اصفهان؛ زاینده‌رود مهم‌ترین رودخانه فلات مرکزی ایران است و رگ حیاتی و عامل اصلی سرسبزی و حاصلخیزی استان اصفهان است؛ رودخانه‌ای که قلب تپنده اصفهان است و هر بار جاری شدن رودخانه، یعنی جان گرفتن دوباره روح شهر و تزریق بذر نشاط و امید به ساکنین این دیار؛ اتفاق خوشایند و مبارکی که این روزها حال‌وهوای شهر را پر از نشاط و امید کرد.

آب رودخانه زاینده‌رود به‌منظور توزیع آب برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان رهاسازی شد و آب به شهر اصفهان رسید و شور و نشاط را به مردم شهر تزریق کرد.

.

چرا دریچه سد زاینده‌رود به‌روی کشاورزان باز شد‌؟

‌حسین وحیدنیا رئیس هیئت مدیره اتاق اصناف کشاورزی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار برگزیده های ایران در اصفهان، درخصوص زمان بازگشایی زاینده‌رود اظهار داشت: به‌دنبال جلسات برگزارشده، زاینده‌رود عصر امروز بازگشایی شده است، به‌دنبال این بازگشایی زاینده‌رود به‌مدت ۱۵ روز در شبکه‌های آبیاری کشاورزی جریان خواهد داشت، بعد از آن تصمیم‌گیری برای بازگشایی دوباره آن بستگی به شرایط بارندگی و جوی دارد. با آغاز جریان زاینده‌رود مطابق با روال همیشگی نیز آب نزدیک به ۴۰ ساعت دیگر به اصفهان خواهد رسید.

به گزارش برگزیده های ایران، علیرضا الماسوندی رئیس حوضه آبریز زاینده‌رود نیز چندی پیش گفته بود: ‌براساس مطالعات و نیازهایی که کشاورزان دارند و با اقداماتی که از سال قبل در زمینه مدیریت مصرف به‌ویژه منابع آب زیرزمینی آغاز کردیم و مدل‌هایی که تهیه شده است امسال براساس مدل‌ها و استانداردهای جهانی برنامه منابع و مصارف حوضه زاینده‌رود تنظیم شد، البته این برنامه در طول زمان با توجه به ریزش‌های جوی می‌تواند ترمیم یابد و از ۲۰  آبان ماه به‌منظور انجام کشت پاییزه آب از سد زاینده‌رود رهاسازی می‌شود.

وی با بیان اینکه “رهاسازی آب امسال متفاوت از سال‌های قبل است و برای کشاورزان غرب و شرق در این بازه زمانی رهاسازی صورت خواهد گرفت، افزود: ‌حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان در نظر گرفته شده است، در خصوص حقابه تالاب گاوخونی نیز پاییز امسال جریانی پایداری اتفاق می‌افتد که آب را تا ورزنه و انتهای شبکه رهاسازی خواهیم کرد و امید است آبی هم به تالاب برسد.

بهمن ماه سال گذشته خروجی سد زاینده‌رود برای کشاورزان شرق اصفهان افزایش یافت و فروردین‌ و اردیبهشت امسال نیز بازگشایی زاینده‌رود و تخصیص آب به کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان انجام شد.

اراضی کشاورزی حوضه زاینده‌رود نیز حدود ۲۰۰ هزار هکتار است. رودخانه زاینده‌رود به‌طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر به‌دلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌‌دست در فصول گرم به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

/۱۶۳/.+

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا