سلامت

افزایش آمارهای کرونا تا پایان فروردین/ فوتی‌ها بیشتر چه افرادی هستند؟

افزایش آمارهای کرونا تا پایان فروردین/ فوتی‌ها بیشتر چه افرادی هستند؟

همان‌طور که مسئولان و متخصصان حوزه سلامت پیش‌بینی کرده بودند، آمارهای کرونا در تعطیلات نوروز افزایش یافت و طبق گفته معون وزیر بهداشت، این احتمال وجود دارد که تا پایان فروردین آمارها بالاتر هم برود.

افزایش آمارهای کرونا تا پایان فروردین/ فوتی‌ها بیشتر چه افرادی هستند؟

طبق اعلام وزارت بهداشت، در طول ۲۴ ساعت گذشته ۲۲ نفر از مبتلایان کرونا در کشور جان خود را از دست دادند. همچنین ۶۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۴۴۰ نفر از آنها بستری شدند. تعداد شهرهای قرمز نیز که در روزهای ابتدایی نوروز ۱۳ بود، حالا به ۱۹ شهر رسیده و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی نیز از ۳۳ به ۴۸ شهر افزایش یافته است. موضوعی که مراقبت بیشتری را از سوی مردم و مسئولان می‌طلبد.

دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا به همشهری‌آنلاین می‌گوید: هنوز باید زمان بگذرد تا ببینیم آمارهای کرونا در کشور بالاتر می‌رود یا نه. چون مردم تازه از سفر برگشته‌اند و یک عده هم هنوز برنگشته‌اند. ولی طبق پیش‌بینی‌ها این امکان وجود دارد که آمارها تا پایان ماه جاری افزایش بیشتری پیدا کند.

افزایش آمارهای کرونا تا پایان فروردین | فوتی‌ها بیشتر چه افرادی هستند؟ | زیرسویه جدید ریه را درگیر می‌کند | حالا حالاها از شر این ویروس خلاص نمی‌شویم

دکتر محرز ادامه می‌دهد: البته آن شدت کرونا که قبل از عید شاهدش بودیم، الان افت کرده است. با این حال باید مراقب باشیم. چون زیرسویه جدید نسبت به زیرسویه‌های قبلی امیکرون‌، ریه را درگیر می‌کند و علائم شدیدتری می‌دهد. علت مرگ و میرش هم همین است. بیشتر هم افراد مسن و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا می‌شوند. چون در دید و بازدیدهای عید، افراد مسن، آسیب‌پذیرتر و بیشتر در معرض ابتلا بودند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این که کووید هنوز هست و همچنان ادامه دارد و ماسک هم که هیچ کس نمی‌زند، می‌گوید: همان طور که گفتم، آن شدت اولیه کرونا تا حدودی افت کرده است. البته نوع ویروسش خیلی شدیدتر از قبلی‌ها است. به خصوص آمار بستری‌های این ویروس بالاتر است. بنابراین مردم باید خیلی مراقب خود باشند و ۳ پروتکل مهم ماسک زدن، شستن مرتب دست‌ها، فاصله‌گذاری فیزیکی تا یک متر را رعایت کنند. این دستور سازمان جهانی بهداشت است و تنها راهش هم همین است. بدیش این است که در همه جای دنیا مردم خسته شده‌اند و کمتر کسی ماسک می‌زند و راحت هم دور هم جمع می‌شوند و برای همین حالا حالاها از شر این ویروس راحت نمی‌شویم.

دکتر محرز با بیان این که ویروس غالب کرونا در دنیا و کشور ما در حال حاضر XBB۵۱ است و دیگر XBB نیست، می‌گوید: شدت انتقال هردو یکی است اما XBB ریه را خیلی درگیر نمی‌کرد. همچنین فرد را بدحال و مجبور به بستری نمی‌کرد. ولی این زیرسویه جدید، ریه را درگیر می‌کند و شدت بیماری‌زایی‌اش بالاتر است و آمار بستری‌ها را بالا برده است. به طوری که بعضی از بیماران ما ریه‌شان از شدت درگیری سفید شده است.

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ادامه می‌گوید: این که می‌گویند ویروس کرونای فعلی خفیف است و خطرناک نیست و یکی دو روزه خوب می‌شود، اصلا درست نیست. البته خانواده امیکرون‌ها کلا خفیف هستند و از ۱۰۰ نفر ممکن است ۹۰ نفر، بیماری را سرپایی و با علائم سرماخوردگی رد کنند. اما برای افراد مسن و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، آن قدر خطرناک است که کار خیلی از آنها به ب بستری شدن می‌کشد و مرگ و میر هم در همین افراد بالا است. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم این بیماری خطرناک نیست. ما حتی بیمارانی داشتیم که بیماری زمینه‌ای نداشتند اما بر اثر بتلا به بیماری، ریه‌شان کاملا سفید شده بود. یاد دلتا افتادیم که پیر و جوان را از بین می‌بُرد. این ویروس هم شدید است و شوخی ندارد. بنابراین باید از ابتلا جلوگیری کنیم.

دکتر محرز در خصوص علائم فعلی بروز کرونا در افراد توضیح می‌دهد: شروع علائم مثل گذشته با آبریزش بینی، تب و لرز، گلودرد و … است. در صورتی که فرد مشکل زمینه‌ای داشته باشد، ممکن است این علائم تشدید شود و به دنبال آن درگیری ریه و تنگی نفس اتفاق بیفتد.

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره مدت قرنطینه بماران کرونایی هم می‌گوید: دوره ایزولاسیون یا جداسازیِ کسانی که به بیماری مبتلا می‌شوند و علائم دارند، ۵ روز است تا جلوی انتقال بیماری به دیگران گرفته شود.

بیشتر بخوانید:

  • جدیدترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان

۳۵۲۷۱

مجله خبری برگزیده های ایران

سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا