اصفهان

مستند «سنگ‌ها را بسته‌اند» در اصفهان رونمایی شد/ نارسایی‌های نهادی علت بسیاری از مشکلات اقتصادی

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از اصفهان، آیین رونمایی از فیلم مستند «سنگ‌ها را بسته‌اند» در مرکز همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

در این برنامه محمد نوروزی‌نژاد مسوول امور استان‌های سازمان اوج با تاکید بر تلاش سازمان هنری رسانه‌ای اوج برای حمایت از فیلم‌هایی با مضامین با ارزشی چون تولید ملی و مانع‌زدایی از تولید در جای جای اقتصاد ایران اظهار داشت:باتوجه به اینکه انقلاب اسلامی ما آرمان‌هایی از قبیل عدالت‌طلبی،فساد‌ستیزی،جلوگیری از تبعیض و توجه به استقلال دارد و در نهایت به سمت آرمان اصلی‌اش که تمدن اسلامی است حرکت می‌کند، لازمه آن مطالبه گری مستمر از مسوولان اجرایی کشور است.

 ‌وی در ادامه گفت:این مطالبه‌گری‌ها وظیفه کنش‌گرهای اجتماعی،طلاب،دانشجویان و همه عزیزانی ات که دچار چالش و دغدغه هستند، رسانه وظیفه‌اش رساندن صدای این چالش‌ها و مطالبه‌گری‌ها است.

نوروزی‌نژاد درباره تولید مستند سنگ ها را بسته‌اند اظهار داشت:جنس این مستند از جنس دغدغه‌های سازمان اوج است و جنس سوژه از جنس شکل گیری خود سازمان اوج می‌باشد که خود سازمانی مردمی است .

در ادامه حاضرین به تماشای فیلم نشستند و پس از آن سیامک مختاری تهیه کننده و کارگردان اثر درباره فیلم گفت:معادن سنگ، ضایعات زیادی دارد که تا کنون هیچ استفاده بهینه‌ای از آن نشده است. حال در این مستند سوژه که جوانی خوش فکر و خلاق است تصمیم می گیرد با خانواده‌اش از این ضایعات ، استفاده بهینه درراستای اشتغال زایی در مناطق محروم و به خصوص حمایت از زنان سرپرست خانوار انجام دهد.

وی با خطاب قراردادن مدیران سابق استانی که همکاری‌های لازم را برای مانع زدایی از تولید توسط سوژه مستند نداشته‌اند افزود:اصفهان ظرفیت‌های بزرگی در زمینه صنعت،گردشگری،صنایع دستی و… دارد اما همکاری های لازم برای ساخت این گونه آثار بسیار کم و ضعیف بوده است.

پس از صحبت‌های کارگردان اثر، حسام فرحانی تولید کننده و فعال حوزه تولید سنگ‌های تزئینی و ساختمانی بیان داشت: معادن سنگ علویجه بدلیل رها سازی ضایعات سنگ در اطراف شهر و روستاهای این منطقه، باعث تخریب محیط زیست و نارضایتی شدید مردم شده اند.این در حالی ست که در آینده بدلیل استخراج زیاد معادن سنگ ، دیگر سنگی باقی نخواهد ماند و مجبور به استفاده از ضایعات خواهیم شد و اولویت اول مان ضایعات خواهد بود.

وی افزود: در استان اصفهان نتوانستیم فعالیت چشمگیری داشته باشیم و از آن پس به یزد و خراسان جنوبی مهاجرت کردیم.

 نارسایی‌های نهادی علت بسیاری از مشکلات اقتصادی

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در این مراسم ضمن تشکر از سازمان هنری و رسانه‌ای اوج به جهت ساخت این مستند اظهار داشت: این مستند مقداری از اتفاقاتی را که در فضای اقتصادی کشور در جریان است نشان می‌دهد؛ ما فکر می‌کنیم مشکلات کشور تماما مربوط به تحریم‌ها است.

وی تصریح کرد: تحریم‌ها در مشکلات اقتصادی کشور موثر هستند، اما بسیاری از مسائل دیگر نیز وجود دارد که ارتباطی با بیرون از کشور ندارد و مربوط به عملکرد غلط داخلی و سازمان‌ها هستند که ما نام آن‌ها را مشکلات نهادی می‌گذاریم که این مشکلات بیشتر از مسائل مالی خود را نشان می‌دهند.

طغیانی افزود: بروکراسی‌ها، کاغذبازی‌ها، مجوزدهی‌ها و اصرار برخی از مدیران بر اجرای یک قانون بیش از ظرفیت آن نمونه‌هایی از این مشکلات است که سد یک جوان فعال اقتصادی برای انجام کارهایش می‌شوند و  این مسائل در کشور ما دیده نمی‌شود و افراد فعال در عرصه فرهنگ و هنر می‌توانند در این زمینه‌ها ورود پیدا کنند. 

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: زمانی‌که این مستندهای چهل دقیقه‌ای به مسؤولان نشان داده شوند، بسیار موثرتر از وقتی است که مدت‌ها با آن‌ها در مورد مشکلات صحبت شود چراکه تا وقتی این امور دیده نشوند احساس لازم جهت اقدام در مدیر مربوطه ایجاد نمی‌شود.

وی با اشاره به مشکلات کشور اضافه کرد: یکی از مشکلات امروز این است که دولت را مجبور کنیم اموالی را که نمی‌خواهد بفروشد تا هم هزینه اضافی جهت نگهداری این اموال به دولت تحمیل نشود و هم کسی که در راستای انجام فعالیت‌های خود به اموال نیاز دارد بتواند آن‌ها مورد بهره‌برداری قرار دهد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ریشه‌های فرهنگی مشکلات اظهار داشت: این موضوع به ریشه‌های فرهنگی و بافت فکری مدیران ما مربوط می‌شود و من از فعالان رسانه‌ای و هنری تقاضا می‌کنم در این زمینه‌ها وارد شده و آن‌ها را نشان دهند.

وی با اشاره به بخش معدن بیان کرد: ما در زمینه معادن مشکلاتی داریم که هنر و رسانه باید به این موضوعات بپردازند؛ اگرچه نمایندگان مجلس در جهت رفع مشکلات قانون‌گذاری انجام می‌دهند ولی باید بسترهای لازم فراهم شود تا امکان اجرای قانون فراهم شود و در این زمینه رسانه‌ها و هنرمندان می‌توانند بسیار تسهیل‌گر باشند.

 

طغیانی عقب‌ماندگی فناوری را مهم‌ترین مشکل بخش معدن دانست و اضافه کرد: فناوری عقب‌مانده ما در معادن منجر به ضایعات بسیار زیادی در برداشت معادن می‌شود؛ دلیل این موضوع آن است که فعال معدنی حاضر به سرمایه‌گذاری در زمینه به‌روز کردن فناوری نیست و می‌خواهد با شرایط موجود به کار ادامه دهد، سرمایه عایدی حاصل از فعالیت معدنی خود را نیز به جای دیگر برده و حاضر به ریسک پذیری و سرمایه‌گذاری در همان فعالیت خود نمی‌باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به محیط‌ زیست به عنوان مشکل دوم در زمینه معدن اظهار داشت: فعال حوزه معدن باید بخشی از عایدی خود را خرج بهبود شرایط زیست محیطی منطقه‌ای کند که به واسطه معدن به آن خسارت وارد شده است اما توجهی به جبران خسارات وارده به محیط زیست نداشته و دولت هم او را ملزم به چنین کاری نمی‌کند.

وی موانع موجود بر سر راه واردات ماشین‌آلات را سومین مشکل بخش معدن دانسته و افزود: حمایت از صنایع داخلی برای ما یک اصل است، قانون آن را نیز داشته و محکم پای آن ایستاده‌ایم ولی جلوگیری از واردات ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز در جایی که صنعت داخلی قادر به برآورده کردن نیازها نیست یک آفت و خطر محسوب می‌شود؛ در حال حاضر هزینه تولید ماشین‌آلات معدنی در کشور بسیار بالا است و زمانی‌که ماشین‌آلات گران‌قیمت در اختیار معدن‌کار قرار گیرد نتیجه افزایش هزینه تمام شده استخراج معادن و مواد اولیه معدنی مورد استفاده در صنایع می‌باشد.

طغیانی در همین زمینه ادامه داد: زمانی‌که تقاضای واردات فناوری به کشور را می‌کنیم عده ای از مدیران می‌گویند باید از تولید داخلی حمایت کرد این در حالی است که ما در حوزه انواع ماشین‌آلات مورد استفاده در بخش معدن تولید داخلی نداریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم طراحی یک برنامه در این زمینه اشاره کرد: باید مشخص باشد چه نوع از ماشین‌آلات معدنی و به چه میزان در داخل تولید شده و مابقی هر چقدر که مورد نیاز است از خارج وارد شوند چراکه ماشین‌آلات معدنی کالای لوکس و مصرفی دست مردم مثل ماشین سواری نیست، کالای سرمایه‌ای و ابزار تولید است و اگر به دلیل عدم واردات قیمت خرید آن برای فعال معدنی سه الی چهار برابر شود همه این هزینه بر بخش تولید سربار خواهد شد که نتیجه گرانی مواد اولیه معدنی مصرفی در داخل کشور است.

 

وی با تاکید دوباره بر حمایت از تولید ملی افزود: ما از تولید داخل کوتاه نمی‌آییم و قوانین آن نیز موجود است ولی یک مرز تعادلی بین تولید داخلی و واردات وجود دارد که باید حفظ شود و نباید به دام افراط و تفریط بیفتیم.

طغیانی با اشاره به نقش رسانه در پیگیری مشکلات بخش معدن اضافه کرد: ما در حال حاضر قطب تولید سنگ هستیم اما در نحوه استخراج و فرآوری سنگ از عقب‌ماندگی‌های بسیار رنج می‌بریم و در سرمایه‌گذاری در این زمینه نیازمند تجدیدنظر هستیم که این مباحث شامل مطالبات سیاستی و قانونی می‌شود که شما فعالان رسانه‌ای باید با زبان هنر و رسانه در این زمینه کمک‌کننده باشید.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف صنعت در استفاده از ضایعات سنگ‌های معدنی که در مستند نیز اشاره شده بود بیان کرد: یکی از راهکارها در زمینه تولید سنگ استفاده از ضایعات سنگ‌های معدنی است که یک نمونه آن در این مستند نشان داده شد که با استفاده از این ضایعات وسایل تزئینی و هنری ساخته می شود و این مواد استفاده‌های دیگری نیز دارند و امکان ایجاد ارزش افزوده از آن‌ها وجود دارد؛ برای مثال برای پیاده‌روسازی و حاشیه‌سازی‌های قدیمی در اطراف همین رودخانه زاینده‌رود که در نتیجه همین مدیریت‌های غلطی که در مستند نشان داده شد از یک رودخانه دائمی به یک رودخانه فصلی و سپس خشک تبدیل شده است از ضایعات سنگ‌های معدنی استفاده شده است.

وی صادرات را موضوعی مهم در صنعت سنگ دانست و تاکید کرد: ما بازاریابی بین‌المللی نداریم و تولیدکننده و صادرکننده ما مثل دانه‌های تسبیح جدا از هم هستند و در یک مجموعه منسجم در کنار یکدیگر قرار ندارند به همین دلیل امکان بازاریابی‌های بزرگ و در نتیجه سرمایه‌گذاری کلان در این زمینه وجود نداشته و باید ساختار صنعت سنگ کشور تغییر کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به بازدید خود از یک نمایشگاه تولیدات مشاغل خانگی در یکی از نواحی حاشیه‌ای و محروم شهر اصفهان افزود : مشاغل خانگی ما باید با یک حلقه بازاریابی، تامین و لجستیک تکمیل شود؛ تولیدات خانگی ما خرد است و تولیدکننده خانگی به دلیل حجم پایین محصولات تولیدی خود امکان حضور در بازار را نداشته و شرایط فروش محصولاتش فراهم نیست؛ باید بازاریابی از مجموعه این تولیدات خانگی انجام شود و یک زنجیره از مبدا تا توزیع و فروش به طور کامل در این زمینه ایجاد شود. 

وی در پایان اضافه کرد: در همین زمینه کارهایی در جاهای مختلف در حال انجام می‌باشد ولی کافی نیست و باید با بازاریابی مناسب برای تولیدات خانگی امکان حضور حرفه‌ای در بازار را فراهم نمود و من به شخصه پیگیر این موضوع هستم و از سازمان اوج و فعالان رسانه‌ای برای همکاری در این زمینه کمک می‌خواهم.

فیلم مستند «سنگ‌ها را بسته اند» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیامک مختاری در ۴۳ دقیقه تولید و آماده پخش شده است.

این فیلم روایتی است از یک کارآفرین پر تلاش که از نخاله ها و دورریزهای معادن سنگ، آثار بدیع هنری و با ارزشی در حوزه سنگهای تزیینی نما و زینتی خلق کرده و باعث ارزش افزوده بی نظیری در صنعت سنگ ایران شده است.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج/


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا