کردستان

۱۱۰۰ هکتار به مساحت شهرک‌های صنعتی کردستان اضافه می‌شود/ساخت بزرگترین شهرک صنعتی کشور در کردستان

به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از کردستان،احمد خسروی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در بازدید از خبرگزاری برگزیده های ایران کردستان با اشاره به اینکه خبرگزاری برگزیده های ایران رسانه‌ای فراگیر، گسترده و بین‌المللی است که همواره ارتباط بین مردم و دستگاه‌های اجرایی را رصد می‌کند، اظهار داشت: این خبرگزاری در فضای اطلاع‌رسانی، رسانه‌ای محبوب و شناخته‌شده و مورد اعتماد آحاد مردم است.

احمدی به وضعیت شهرک‌های صنعتی استان و برنامه‌های پیش‌رو این شرکت اشاره کرد و افزود: درمجموع شرکت شهرک‌های استان با ۳۰ مصوبه شامل منطقه ویژه و ناحیه صنعتی و شهرک صنعتی درحال برنامه‌ریزی است که تاکنون موفق به اجرای ۲۰ شهرک شامل یک منطقه ویژه ۶ ناحیه صنعتی و ۱۳ شهرک صنعتی در ۱۰ شهرستان استان شده و مشغول جذب سرمایه‌گذار است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرک صنعتی در سراسر استان وجود دارد اما شاید متناسب با درخواست و تغییرات حاصل‌شده نباشد، بیان کرد: بیش از ۴۰ درصد درخواست‌ها برای راه‌اندازی صنایع کوچک در مرکز استان هست و به همین دلیل در مرکز استان کمبود زمین بسیار چشمگیر است.

کردستان ظرفیت‌های زیادی برای صنعتی شدن دارد

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه در شهرهای مرزی همچون بانه و مریوان استقبال سرمایه‌گذاری و ایجاد تفکر صنعتی رو به افزایش است اظهار داشت: تنگنا برای تأمین زمین در شهرهای مرزی وجود ندارد و سرمایه‌گذار به‌راحتی می‌تواند شروع به فعالیت و سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت کند.

خسروی بابیان اینکه با توجه به شعار سال باید تدابیری جهت صنعت استان اندیشیده شود گفت: استان کردستان استانی صنعتی است و نباید به همین میزان صنعتی بودن در استان اکتفا کرد.

وی با اشاره به اینکه باید هم در سطح استانی و هم در سطح ملی برای رفع موانع رشد صنعت در استان علی‌الخصوص در صنایع کوچک از هیچ تلاشی دریغ نکرد عنوان کرد: در این شرایط می‌توان گفت کردستان در چند سال آینده جزو استان‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود چون نسبت به سایر استان‌ها از مزیت‌های همچون مرز برخوردار است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با تأکید بر اینکه ظرفیت آب موجود در استان می‌تواند یکی از عوامل اصلی در جذب سرمایه‌گذار و درنتیجه توسعه صنعت در کردستان باشد افزود: مرز، صنایع معدنی، معادن، منابع کشاورزی، صنایع تبدیلی و نیروی انسانی و غیره از جمله مزیت‌های برجسته استان جهت جذب سرمایه‌گذار و تولیدکننده به استان است.

خسروی در ادامه به افزایش تعداد قراردادهای منعقدشده برای احداث واحدهای تولیدی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: تعداد قراردادها از حداکثر ۵۰ مورد در سال ۹۶ به میانگین ۲۵۰ قرارداد در سال یک هزار و ۴۰۰ ارتقاء یافته است.

فضای صنعتی در کردستان نصف میانگین کشوری است

وی با اشاره به اینکه امسال به نام سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی‌ها» نامگذاری شده است، اضافه کرد: مهم‌ترین مانع توسعه در بخش صنایع کوچک استان کمبود زمین و کوچک بودن شهرک‌های صنعتی ازلحاظ مساحت و در مجموع کم‌بودن سرانه صنعتی است که این اصلی‌ترین مانع توسعه صنعت در استان کردستان به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۳ پروژه در دست اجرا است، خاطرنشان کرد: میانگین فضای صنعتی در استان ۹ متر و در کشور ۱۷.۲ مترمربع است که ما نصف میانگین کشور راداریم.

خسروی به مساحت شهرک‌های صنعتی استان گریزی زد و گفت: ۱۴۸ هزار مترمربع مساحت زمین شهرک‌های صنعتی کل کشور است که این میزان در استان یک هزار و ۴۰۰ مترمربع یعنی چیزی معادل یک درصد کل کشور است.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه کردستان ۲ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود در نتیجه باید تلاش کرد تا حداقل همین دو درصد از سهم صنعت کشور را نیز به خود اختصاص دهد.

۱۱۰۰ هکتار به شهرک‌های صنعتی استان اضافه می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه در کنار پروژه‌های شهرک‌سازی، یک هزار و ۱۰۵ هکتار امسال به عرصه شهرک‌های صنعتی استان اضافه می‌شود، افزود: در طول ۲۷ سال فعالیت شهرک صنعتی، یک هزار و ۴۰۰ هکتار زمین صنعتی در استان وجود داشت که امسال با افزایش ۴۰ درصدی در عرصه شهرک‌های صنعتی مواجه هستیم.

خسروی با تأکید بر اینکه این زمین‌ها حداقل تا ۱۰ سال آینده استان را از نظر زمین تأمین کرده و بسیاری از کمبودها را رفع می‌کند اظهار داشت: این موضوع فعلاً روی کاغذ است و امید است تمام ارگانهایی مورد خطاب از طرف امور اراضی نهایت همکاری را با ما داشته باشند.

وی افزود: آفت امور اداری استان کردستان در توسعه، پاسکاری و تأخیر در انجام امور است که این موضوع در سطح بدنه کارشناسی بیش از همه‌جا به چشم می‌خورد که ضروری است جهت افزایش سرعت در پاسخگویی به استعلامات این مشکل برطرف شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان اظهار داشت: از یک هزار و ۱۰۵ هکتار زمینی که قرار است به عرصه‌های صنعتی استان اضافه شود بالغ‌بر ۱۶۸ هکتار آن مربوط به مردم است که باید تملک شود.

خسروی با اشاره به اینکه بعد از خرید این اراضی عملیات طراحی، اجرا و شهرک‌سازی نیز آغاز می‌شود افزود: با اجرای این برنامه سرانه فضای صنعتی در کردستان به بیش از ۱۵ مترمربع و نزدیک به میانگین کشوری ارتقاء می‌یابد.

بازگشت سالیانه ۴۵ واحد راکد به چرخه تولید

وی اظهار داشت: معاون وزیر صنعت کشور خبر از افزایش سطح ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتاری به شهرک‌های صنعتی کشور داده که هزار و ۱۰۰ هکتار یعنی معادل ۱۰ درصد این میزان مربوط به استان کردستان است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان بیان کرد: موانع دیگری نیز باعث شده تا واحدهای صنعتی استان تعطیل شود که تعدادی از آن‌ها طی چند سال اخیر به چرخه تولید بازگردانده شده‌اند.

خسروی کفت: مقام عالی وزارت، طی برنامه گسترده پایش برپایش واحدهای صنعتی راکد و نیمه‌فعال داخل و خارج از شهرک‌های صنعتی تمرکز دارد تا از این واحدها در قالب عارضه‌یابی توسط کلینیک صنعت مانع‌زدایی شود.

وی بابیان اینکه پایش‌های شهرک‌های خارج شهر توسط سازمان صمت و واحدهای در داخل شهرک‌ها توسط شرکت شهرک‌های صنعتی انجام می‌شود، گفت: ظرف دو هفته‌ای ابتدای ابلاغ این برنامه پایش این واحدها با ۱۰۳ درصد پیشرفت جلو رفت و در این زمینه جزو ۵ استان برتری بودیم که کار خود را به اتمام رساندیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان گفت: سال گذشته ۴۷ واحد صنعتی از طریق کلینیک‌های صنعتی به چرخه تولید بازگردانده شدند و امسال این تعداد به ۴۵ واحد رسید که ۳۶ مورد آن در داخل شهرک‌های صنعتی و ۹ واحد نیز خارج از شهرک‌ها است.

قرارداد واگذاری ۱۴۰۰ زمین در استان

خسروی با بیان اینکه درحال حاضر بیش از یک هزار و ۴۰۰ قرارداد واگذاری زمین در استان کردستان ثبت‌ شده که از این تعداد ۵۵۰ مورد آن تنها مربوط دو الی سه سال اخیر بوده است گفت: این بدین معنی است که ۵۵۰ طرح درحال اجرا در استان وجود دارد که اگر حداقل یک‌سوم آن‌ها به بهره‌برداری برسد ۱۵۰ کارخانه به بدنه استان اضافه می‌شود که موجب اشتغال‌زایی هرچه بیشتر در استان می‌شود.

وی با بیان اینکه از مجموع یک هزار و ۴۰۰ قرارداد منعقد شده ۸۵۰ قرارداد آن اجرا شده که جزو طرح‌های قدیمی هستند، افزود: از همین ۸۵۰ قرارداد نیز ۶۱۰ مورد آن‌ در شهرک‌های صنعتی فعال هستند و ۲۳۰ واحد صنعتی تعطیل است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در خصوص شهرک صنعتی قروه ۳ افزود: زمین شهرک صنعتی قروه ۳ آماده و سال ۹۶ کلنگ‌زنی آن نیز انجام‌شده اما به دلیل نبود آب و عدم تخصیص آن دچار مشکل شده است.

خسروی با عنوان بر اینکه این شهرک در مسیر دسترسی بین شهرستان سنندج و استان تهران قرار دارد افزود: با توجه به جاگیری مناسب این شهرک جهت رفع مشکلات آن چندین نماینده مجلس و مسئولین استانی به جد موضوع را پیگیری کرده‌اند که متأسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده است چراکه میان دشت‌های ممنوعه قرارگرفته است.

وی بابیان اینکه ۹۵ درصد آب مصرفی در دشت‌های دهگلان و قروه مربوط به حوزه کشاورزی است بیان کرد: دشت‌های ممنوعه نباید شامل حوزه صنعت شود و این قانون نیازمند اصلاح است چون میانگین مصرف آب صنعت در این منطقه کمتر از یک درصد است.

سهم مصرف آب در صنعت استان ۶ دهم درصد است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان بابیان اینکه مصرف آب مصرف‌شده در حوزه صنعت در جهان حداکثر ۶ درصد است افزود: در ایران بیشترین مصرف آب در صنعت ۵ درصد و در استان نیز ۶ دهم درصد است.

وی گفت: ما باوجود تمام تلاش‌ها هنوز همدست از فعالیت برنداشته و چند روز پیش پیمانکار شهرک صنعتی قروه ۳ تعیین شد و در روزهای آینده عملیات آماده‌سازی شهرک شروع می‌شود.

احمدی به اهلیت سنجی واحدهای صنعتی در استان اشاره کرد و گفت: برای اینکه واحدها به سرمایه‌گذار واقعی اختصاص داده شود راهکاری‌هایی تعریف‌شده که با حساسیت تمام به آن‌ها پرداخته می‌شود.

وی بابیان اینکه برای شهرک صنعتی سرنجیانه ۵ برابر زمین‌ها متقاضی در استان وجود داشت که این نشان تفکر اقتصادی و صنعتی مردم استان دارد بیان کرد: زیرساخت‌ها در این شهرک کاملاً تأمین‌شده و آب آن نیز قرار است از طریق پروژه سامانه انتقال آب تأمین شود که تا ۶ ماه آینده انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان گفت: برای شهرک صنعتی سرنجیانه تاکنون ۲۲۵ قرارداد منعقدشده که تاکنون ۵۰ نفر آنان شروع به کار کرده‌اند و هرکس بعد از یک سال موفق به اجرای واحد نکند قرارداد زمین او فسخ می‌شود.

شهرک صنعتی بزرگ کردستان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان افزود: موضوع احداث شهرک صنعتی بزرگ کردستان از سال ۹۵ و ۹۶ به‌ صورت جدی پیگیری شد و درحال حاضر این پروژه به مشاور تحویل داده‌شده تا از لحاظ شرایط اقتصادی، دسترسی به امکانات و دسترسی به جمعیت موردبررسی قرار گیرد.

وی بابیان اینکه شهرک صنعتی بزرگ کردستان شهرکی فراگیر و متعلق به‌کل استان است، اضافه کرد: مساحت این زمین یک هزار و ۴۰۰ هکتار پیش‌بینی‌شده که تنها در فاز اول ۷۰۰ هکتار به‌ عنوان شهرک بزرگ تعریف‌ شده که در نقطه ثقل مرکز جغرافیای استان قرار دارد.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۹


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا