معدن ذغال سنگ عمارلو و تجهیزات آن انفال است/احیای معدن دستور کار دولت و قضا
به گزارش برگزیده های ایران از رشت، حجتالاسلاموالمسلمین حمزه خلیلی امشب در نشست تعیین تکلیف معدن ذغال سنگ عمارلو و سد دیورش رودبار با اشاره به اینکه معدن ذغال سنگ عمارلو درگذشته نقش مهمی در اقتصاد مردم منطقه و روستاهای اطراف داشته اظهار کرد: این معدن، تجهیزات، اموال و دستگاههای آن از انفال بوده و همگان باید از آن بهره ببرند و قابل تملیک و تملک نیست.
وی با بیان اینکه بنا بر کارشناسیهای صورت گرفته در آن منطقه علاوه بر معدن ذغال سنگ، معادن دیگری نیز قابل استحصال است، افزود: رویکرد دولت و همچنین دستگاه قضایی احیای این معدن و واگذاری به سرمایهگذار جدید و شروع به کار مجدد آن است.
رئیس شورای قضایی استان گیلان تجهیزات این معدن را نیز از انفال دانست و خاطرنشان کرد: اموال شرکت به هیچ عنوان تفکیک نشده و اجازه فروش نیز به آن داده نخواهد شد و دستگاهها و امکانات جزو لاینفک معدن بوده و باید در آن حفظ شود.
رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به اینکه سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان باید پس از توافق با سرمایهگذار جدید برنامه زمانبندی مشخصی را ارائه کرده و به دستگاه قضایی نیز اعلام کند، تصریح کرد: مجموعه دستگاههای اجرایی و همچنین دستگاه قضایی بر عملکرد و پیشرفت کار بهرهبردار جدید نظارت کرده و حمایتهای همه جانبه ای نیز در جهت توسعه و پیشبرد امور از شرکت جدید خواهند داشت تا با لطف خداوند متعال این معدن در آیندهای نهچندان دور شروع به کارکرده و مردم منطقه از احیای آن منتفع گردند.
تشریح دستورات رئیس دادگستری گیلان
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه عملیات اجرایی ساخت سد دیورش رودبار که در راستای تامین آب شرب مردم منطقه و همچنین آب اراضی زراعی از سال ۹۳ آغازشده و تاکنون تنها نیمی از آن ساختهشده است، اظهار کرد: پیمانکار این سد به دلیل مشکلاتی چون قطع درختان، تامین مصالح و تاخیر صدور مجوزهای لازم نتوانسته است به تعهدات اولیه و زمانبندی اعلامشده عمل کنند.
وی با اشاره به بازدید چند روز پیش رئیس کل دادگستری و مدیران ارشد استان از سد دیورش تصریح کرد: با دستور مستقیم رئیس کل دادگستری استان، شرکت آب منطقهای موظف شد تا با ظرفیت سنجی اطراف سد، تامین مصالح آن را در اولویت قرار داده و سازمان صنعت نیز متعهد شد پس از ظرفیت سنجی آب منطقهای طی یک هفته مجوز برداشت شن و ماسه را صادر نماید.
آقایی با اشاره به اینکه اداره منابع طبیعی نیز اعلام کرده پس از وصول مطالبات خسارت قطع درخت و کاشت درختان جایگزین، مجوز منابع طبیعی را نیز صادر کند، افزود: پیمانکار سد نیز در صورت رفع مشکلات و چالش ها تا اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ سد را جهت آبگیری و استفاده مردم منطقه آماده بهرهبرداری خواهد کرد.
انتهای پیام/۳۳۸۹